Docent communicatie Worden Opleiding, Baankans, Omscholen en Training

Docent communicatie worden: Opleidingen tot Docent communicatie

Wil je Docent communicatie worden? Op deze pagina vind je het ontwikkelingspad, de opleidingen Docent communicatie, de omschool informatie, het online aanbod en ook de competentie trainingen en cursussen voor een Docent communicatie.

Hoe word je een Docent communicatie? 

De docent communicatie heeft zelf een WO of HBO opleiding communicatie gedaan (bijvoorbeeld ''Communicatiewetenschap'', ''Communicatie'', ''Communicatie en Informatiewetenschappen'' of ''Tekst en Communicatie'' en is na enige jaren praktijkervaring les gaan geven als docent communicatie.

De 5 best beoordeelde opleidingen Docent communicatie

bijgewerkt op 18-01-2022

Opleiding Communiceren en visualiseren architectuur
Architectuur is al lang geen zaak meer van techneuten onder elkaar. Je moet een groot palet aan belanghebbenden beïnvloeden om je doel te bereiken. Van directeur tot beheerder, van ontwikkelaars …
Opleiding Communiceren en visualiseren architectuur
Conceptontwikkeling
IN HELDERE STAPPEN VAN IDEE NAAR PLAN 4 daagse cursus conceptontwikkeling Bij conceptontwikkeling komen creativiteit en strategie samen. Een goed concept ontwikkelen voor communicatie, branding of een produkt kan een …
Conceptontwikkeling
Leergang Didactiek, ICT en Onderwijs. Benut Blended learning in jouw praktijk (train-de-trainer)
Onderzoek laat zien dat Informatie- en Communicatie-technologie (ICT) onderwijs aantrekkelijker en effectiever kan maken. Als ICT op de juiste manier wordt ingezet zorgt het er namelijk voor dat de motivatie …
Leergang Didactiek, ICT en Onderwijs. Benut Blended learning in jouw praktijk (train-de-trainer)
MBO Communicatie
Communicatie is wel één van de belangrijkste aspecten binnen iedere organisatie. Wilt u in dit vakgebied een uitdagende en afwisselende baan? De opleiding staat grotendeels in het teken van de …
MBO Communicatie
Masterclass Interne Communicatie - Virtual Classroom
Je bent communicatieprofessional en wilt op strategisch niveau functioneren. Daarbij wil je mede richting geven aan belangrijke beleids- en veranderingsprocessen. De Masterclass wordt aangeboden op... In de Virtual Classroom wordt …
Masterclass Interne Communicatie - Virtual Classroom

Is het verstandig om Docent communicatie te worden?

Voordat je aan een opleiding Docent communicatie begint is het een goed idee om eerst te bepalen of er goede baankansen zijn voor nu en in de toekomst. Je wilt namelijk misschien geen Docent communicatie worden als de baankansen matig of slecht zijn.

Wat is de toekomst van Docent communicatie?

Het arbeidsmarktperspectief en de werkgelegenheid voor de docent communicatie is gemiddeld. Er is voldoende werkgelegenheid op de verschillende MBO en HBO opleidingen. Daarnaast kan de docent communicatie ook doorleren/nog een studie volgen en les gaan geven als Hoogleraar Taal en Communicatie.

Naast zijn werkzaamheden in de klas kan de docent communicatie ook een mentorrol op zich nemen op de opleiding waar hij werkt.

De actuele kans op werk voor een Docent communicatie

Het beroep Docent communicatie is onderdeel van de beroepsfamilie Docenten hoger onderwijs taal en cultuur. De kans op werk voor de beroepsfamilie Docenten hoger onderwijs taal en cultuur is in de huidige periode goed

Huidige aantal vacatures

3

Baankans Docent communicatie

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Omscholen tot Docent communicatie

Als je je wilt omscholen tot Docent communicatie is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt jouw opleiding Docent communicatie door de werkgever georganiseerd. Wanneer er omschoolvacatures Docent communicatie zijn vind je die hier direct onder.

Vacatures met (Om)scholing tot Docent communicatie

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, BBL (Beroepsbegeleidende Leerweg) opleidingsvacatures, Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Docent communicatie dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Docent communicatie

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Docent communicatie

Als je Docent communicatie wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Docent communicatie zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Docent communicatie

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Docent communicatie?

Competenties en Vaardigheden Docent communicatie

Naast de interesse en motivatie is het belangrijk dat je over de competenties beschikt die een Docent communicatie nodig heeft om succesvol te werken. Sommige van deze competenties zal je van nature hebben, maar de meeste kan je gewoon aanleren. Hieronder vind je de opleidingen, cursussen en trainingen voor de competenties die een Docent communicatie nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Docent communicatie

Trainingen & cursussen Coachen
Coachen
Trainingen & cursussen Initiatief ontplooien
Initiatief ontplooien
Trainingen & cursussen Kritisch
Kritisch
Trainingen & cursussen Luisteren
Luisteren
Trainingen & cursussen Motiveren
Motiveren
Trainingen & cursussen Omgaan met details
Omgaan met details
Trainingen & cursussen Overtuigen
Overtuigen
Trainingen & cursussen Presenteren
Presenteren
Trainingen & cursussen Uitdrukkingsvaardigheid
Uitdrukkingsvaardigheid

Persoonlijkheid van een Docent communicatie

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Docent communicatie. Als Docent communicatie wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Docent communicatie:


zie volledige beschrijving persoonstype Docent communicatie

Vakkennis voor een Docent communicatie

Het is voor een Docent communicatie ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen Docent communicatie zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Training & Opleidingen Docent communicatie

MOC on Demand AZ-400: Microsoft Azure DevOps Solutions -Blended - Virtual Classroom
Je bent geïnteresseerd in het ontwikkelen en implementeren van DevOps-processen en -strategieën. Deze training is ook onderdeel van de certificering Microsoft Azure DevOps Solutions. Je wilt graag ... In de …
MOC on Demand AZ-400: Microsoft Azure DevOps Solutions -Blended - Virtual Classroom
Nederlandse Gebarentaal E-Learning
Cursus Gebarentaal: leren communiceren met doven en slechthorenden.Heb je beroepshalve te maken met doven of slechthorenden? Of heb je misschien een familielid, vriend of collega die met gebarentaal communiceert? Dan …
Nederlandse Gebarentaal E-Learning

Werkervaring Docent communicatie

Het is voor een startend Docent communicatie die net de opleiding heeft afgerond minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Docent communicatie is het een pluspunt wanneer er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoalsGeen opleiding Docent communicatie, maar iets anders?

Is een opleiding Docent communicatie het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.


Opleidingen en Trainingen per vaardigheid Docent communicatie

Als je Docent communicatie wilt worden, of beter wilt worden in je vak, is het slim op opleidingen of trainingen volgt om je vaardigheden en eigenschappen te versterken. Hieronder vind je de vaardigheidstrainingen en opleidingen voor een Docent communicatie


Weten hoe het is om als Docent communicatie te werken? Lees het interview

Wanneer je overweegt om een Docent communicatie te worden is het een goed idee om te lezen hoe het is om als Docent communicatie te werken. Bekijk hier het interview.
Er is helaas nog geen interview geplaatst. Wil je worden geïnterviewd of ken je iemand waarvan je het interview zou willen lezen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Ben jij geschikt om Docent communicatie te worden?

Zou je graag Docent communicatie willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, ga dan naar onze Baansuggestie tool en vind kansrijke vacatures die bij jouw baanprofiel passen. Zo kom je erachter of een opleiding Docent communicatie voor jou een goede keuze is. Misschien zijn er zelfs omschoolvacatures... bekijk het nu!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties!

Alle opleidingen Docent communicatie

Basisvaardigheden in Communicatie - Virtual Classroom

Basisvaardigheden in Communicatie - Virtual Classroom

Professionals op MBO-niveau die hun communicatieve vaardigheden willen verbeteren. In de Virtual Classroom wordt de klasruimte digitaal nagebootst en volg je live les via de computer. De lessen zijn klassikaal en interactief, waardoor de les niet heel anders is dan …

 • Onderwerp opleiding Docent communicatie
 • Lesmethode Klassikaal
 • Prijs € 1.330,00
Masterclass Corporate Communicatie - Virtual Classroom

Masterclass Corporate Communicatie - Virtual Classroom

Je bent een ambitieuze communicatieprofessional en wilt je kennis en inzicht in strategische communicatie verder ontwikkelen op C-niveau. Niveau C is het niveau voor medior en senior professionals ... In de Virtual Classroom wordt de klasruimte digitaal nagebootst en volg …

 • Onderwerp opleiding Docent communicatie
 • Lesmethode Klassikaal
 • Prijs € 1.589,00
 • Duur 2 dagen
Proeverij HBO module Marketing en communicatie

Proeverij HBO module Marketing en communicatie

Resultaat Je hebt kennisgemaakt met Schouten & Nelissen University of Applied Sciences Je hebt kennisgemaakt met de docent en onze werkwijze Je bent geïnspireerd door de theorie over marketing en communicatie Je begrijpt hoe je marketing en communicatie effectiever kunt …

 • Onderwerp opleiding Docent communicatie
 • Lesmethode Klassikaal
 • Prijs € 0,00
 • Duur 1 dag
PDL - Module Personeel, Organisatie en Communicatie

PDL - Module Personeel, Organisatie en Communicatie

  De PDL-opleiding in de perfecte mix van online bijeenkomsten en thuisstudie Salarisadministratie leren begrijpen zonder hulp van een docent is een onmogelijke opgave. Maar de moderne techniek biedt veel mogelijkheden om u de reis naar het klaslokaal te besparen. …

 • Onderwerp opleiding Docent communicatie
 • Lesmethode Klassikaal
 • Prijs € 448,00
 • Duur 8 uren
Masterclass Accountability van Communicatie - Virtual Classroom

Masterclass Accountability van Communicatie - Virtual Classroom

Deze Masterclass is geschikt voor (senior) communicatieadviseurs die de ambitie hebben om hun communicatieaanpak continu te verbeteren en willen leren hoe ze hun adviezen toetsen op effectiviteit. In de Virtual Classroom wordt de klasruimte digitaal nagebootst en volg je live …

 • Onderwerp opleiding Docent communicatie
 • Lesmethode Klassikaal
 • Prijs € 979,00
 • Duur 1 dag

Ga direct naar