Docent communicatiewetenschap Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Docent communicatiewetenschap? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep docent communicatiewetenschap. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je docent communicatiewetenschap wordt.

 

Wat is een Docent communicatiewetenschap?

De docent communicatiewetenschap geeft les op een HBO opleiding in de richting communicatie, bedrijfskunde, cultuurwetenschap, psychologie of een andere soortgelijke opleiding. De docent communicatiewetenschap geeft les in alle facetten van het vak communicatiewetenschap waaronder communicatie in het algemeen (o.a. de zender en ontvanger, ruis e.d.), taal in al haar mogelijke vormen, media en de betrekking van media op communicatie, opiniepeilingen en taalgebruik. De voornaamste taak van de docent communicatiewetenschap is zijn kennis en visie op het gebied van het vak communicatiewetenschap overbrengen op zijn studenten.

De docent communicatiewetenschap ontwikkelt zijn eigen lesmateriaal of maakt gebruik van bestaand lesmateriaal en geeft zijn studenten opdrachten, toetsen, huiswerk, tentamens en andere opdrachten die hij vervolgens nakijkt, met de studenten bespreekt en waar nodig becijfert. Na aanleiding van al deze gemaakte opdrachten en de resultaten en daarnaast de inzet in de les kan de docent communicatiewetenschap de studieontwikkeling en studievoortgang van zijn studenten nauwgezet bijhouden en waar nodig met ze om de tafel gaan om de studieontwikkeling te bespreken en te kijken wat er beter kan.

De docent communicatiewetenschap heeft verstand van het vak communicatiewetenschap en weet zijn kennis en visie op een interessante, leuke en educatieve manier op zijn studenten over te brengen. Ook durft hij streng op te treden wanneer een student zich vervelend gedraagt of geen goede inzet toont om ten alle tijde de orde in de klas te bewaren en/of herstellen.

Naast zijn werkzaamheden als docent is de docent communicatiewetenschap ook aanwezig bij vergaderingen met collega's om de opleidingen, de school en de studenten te bespreken en te kijken naar verbeterpunten binnen de opleidingen en de school.Wil je werken als Docent communicatiewetenschap?

Werk je al als Docent communicatiewetenschap en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Docent communicatiewetenschap worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Docent communicatiewetenschap, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Docent communicatiewetenschap in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Studenten
 • Collega's
 • Mensen uit het vak
 • Directeur van de school

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1600 tot €2200

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Docent communicatiewetenschap

Wat verdient een Docent communicatiewetenschap?

De docent communicatiewetenschap verdient tussen de €1600,- en €2200,- afhankelijk van de school waar hij werkzaam is en het aantal jaren werkervaring.

Salarisschaal Docent communicatiewetenschap

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Docent communicatiewetenschap

Er zijn geen vacatures Docent communicatiewetenschap aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Docent communicatiewetenschap in werkt.

Meer weten over de sector waar een Docent communicatiewetenschap in werkt

Bekijk werken in Onderwijs

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Docent communicatiewetenschap

Wat is de toekomst van Docent communicatiewetenschap?

Het arbeidsmarktperspectief voor de docent communicatiewetenschap is laag. Op dit momenteel is er alleen een specifieke HBO opleiding communicatiewetenschap in Vlaanderen en zijn de opleidingen communicatiewetenschap in Nederland allemaal WO. Wel kan de docent communicatiewetenschap les gaan geven in het vak communicatiewetenschap op HBO opleidingen als bedrijfskunde of communicatie of les in andere soortgelijke vakken gaan geven.

Naast zijn werkzaamheden als docent kan de docent communicatiewetenschap ook een andere rol binnen het onderwijs op zich nemen (waaronder bijvoorbeeld een mentorrol).

Baankans Docent communicatiewetenschap

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Docent communicatiewetenschap worden: Opleidingen tot Docent communicatiewetenschap

Wil je Docent communicatiewetenschap worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Docent communicatiewetenschap.

Hoe word je een Docent communicatiewetenschap? 

De docent communicatiewetenschap heeft een WO opleiding communicatiewetenschap gevolgd en is (eventueel na enige jaren werkervaring) les in het vak communicatiewetenschap gaan geven.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Docent communicatiewetenschap

Er zijn geen opleidingen Docent communicatiewetenschap aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Docent communicatiewetenschap in werkt

Bekijk alle opleidingen Onderwijs

Omscholen of doorgroeien tot Docent communicatiewetenschap

Als je Docent communicatiewetenschap wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Docent communicatiewetenschap zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Docent communicatiewetenschap

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Docent communicatiewetenschap?

Competenties en Vaardigheden Docent communicatiewetenschap

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Docent communicatiewetenschap nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Docent communicatiewetenschap nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Docent communicatiewetenschap

Trainingen & cursussen Coachen
Coachen
Trainingen & cursussen Initiatief ontplooien
Initiatief ontplooien
Trainingen & cursussen Kritisch
Kritisch
Trainingen & cursussen Luisteren
Luisteren
Trainingen & cursussen Motiveren
Motiveren
Trainingen & cursussen Omgaan met details
Omgaan met details
Trainingen & cursussen Plannen en organiseren
Plannen en organiseren

Persoonlijkheid van een Docent communicatiewetenschap

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Docent communicatiewetenschap. Als Docent communicatiewetenschap wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Docent communicatiewetenschap:


zie volledige beschrijving persoonstype Docent communicatiewetenschap

Vakkennis voor een Docent communicatiewetenschap

Het is voor een Docent communicatiewetenschap ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Docent communicatiewetenschap zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Docent communicatiewetenschap


Werkervaring Docent communicatiewetenschap

Het is voor een startend Docent communicatiewetenschap die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Docent communicatiewetenschap is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Docent bedrijfskunde, Docent communicatie .

Iets anders leren?

Is Docent communicatiewetenschap het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Docent communicatiewetenschap

Met wie werkt een Docent communicatiewetenschap samen? 

Het netwerk van de docent communicatiewetenschap bestaat uit zijn studenten, zijn collega's, mensen uit het vak die op school komen spreken en de directeur van de school.


 • Studenten
 • Collega's
 • Mensen uit het vak
 • Directeur van de school
Docent communicatiewetenschap


Organisaties waar een Docent communicatiewetenschap werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Docent communicatiewetenschap meestal werkt.

Waar werkt een Docent communicatiewetenschap?

De docent communicatiewetenschap werkt op een HBO opleiding op een school.

Meer weten over werken in de Onderwijs & Training?

Bekijk werken in Onderwijs & Training

Best beoordeelde werkgevers Docent communicatiewetenschap

Waar kun je het beste werken als Docent communicatiewetenschap? Hieronder vind je de best door de Docent communicatiewetenschap beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Docent communicatiewetenschap.

Competenties, Skills en Vaardigheden Docent communicatiewetenschap:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Docent communicatiewetenschap.

Welke competenties heeft een Docent communicatiewetenschap nodig?

Een Docent communicatiewetenschap heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Docent communicatiewetenschap

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Docent communicatiewetenschap passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Docent communicatiewetenschap nodig? 

De docent communicatiewetenschap is een waarnemer. Hij let goed op de studieontwikkeling en studievoortgang zijn studenten en geeft ze waar nodig individuele begeleiding. Ook let hij goed op de ontwikkelingen binnen de communicatiewetenschap om dit mee te nemen in zijn lesmateriaal.

De docent communicatiewetenschap is ook een gever. Hij geeft zijn kennis en visie op het gebied van het vak communicatiewetenschap over op zijn studenten en biedt waar nodig individuele begeleiding of extra tips en adviezen.

Bekijk de persoonstypen voor Docent communicatiewetenschap


Gever


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Docent communicatiewetenschap

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Docent communicatiewetenschap

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Docent communicatiewetenschap

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Docent communicatiewetenschap

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Docent communicatiewetenschap dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Docent communicatiewetenschap belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Docent communicatiewetenschap. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Docent communicatiewetenschap iets voor je?

Zou je graag Docent communicatiewetenschap willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Docent communicatiewetenschap bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Docent communicatiewetenschap

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar