Docent communicatiewetenschap Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Docent communicatiewetenschap? Lees de functieomschrijving.

De docent communicatiewetenschap geeft les op een HBO opleiding in de richting communicatie, bedrijfskunde, cultuurwetenschap, psychologie of een andere soortgelijke opleiding. De docent communicatiewetenschap geeft les in alle facetten van het vak communicatiewetenschap waaronder communicatie in het algemeen (o.a. de zender en ontvanger, ruis e.d.), taal in al haar mogelijke vormen, media en de betrekking van media op communicatie, opiniepeilingen en taalgebruik. De voornaamste taak van de docent communicatiewetenschap is zijn kennis en visie op het gebied van het vak communicatiewetenschap overbrengen op zijn studenten.

De docent communicatiewetenschap ontwikkelt zijn eigen lesmateriaal of maakt gebruik van bestaand lesmateriaal en geeft zijn studenten opdrachten, toetsen, huiswerk, tentamens en andere opdrachten die hij vervolgens nakijkt, met de studenten bespreekt en waar nodig becijfert. Na aanleiding van al deze gemaakte opdrachten en de resultaten en daarnaast de inzet in de les kan de docent communicatiewetenschap de studieontwikkeling en studievoortgang van zijn studenten nauwgezet bijhouden en waar nodig met ze om de tafel gaan om de studieontwikkeling te bespreken en te kijken wat er beter kan.

De docent communicatiewetenschap heeft verstand van het vak communicatiewetenschap en weet zijn kennis en visie op een interessante, leuke en educatieve manier op zijn studenten over te brengen. Ook durft hij streng op te treden wanneer een student zich vervelend gedraagt of geen goede inzet toont om ten alle tijde de orde in de klas te bewaren en/of herstellen.

Naast zijn werkzaamheden als docent is de docent communicatiewetenschap ook aanwezig bij vergaderingen met collega's om de opleidingen, de school en de studenten te bespreken en te kijken naar verbeterpunten binnen de opleidingen en de school.

Wil je werken als Docent communicatiewetenschap?

Werk je al als Docent communicatiewetenschap en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Docent communicatiewetenschap worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Docent communicatiewetenschap, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Docent communicatiewetenschap in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Studenten
 • Collega's
 • Mensen uit het vak
 • Directeur van de school

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1600 tot €2200

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Docent communicatiewetenschap

Wat verdient een Docent communicatiewetenschap?

De docent communicatiewetenschap verdient tussen de €1600,- en €2200,- afhankelijk van de school waar hij werkzaam is en het aantal jaren werkervaring.

Salarisschaal Docent communicatiewetenschap

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Docent communicatiewetenschap

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Docent communicatiewetenschap

Hoe goed is de toekomst voor de Docent communicatiewetenschap? 

Het arbeidsmarktperspectief voor de docent communicatiewetenschap is laag. Op dit momenteel is er alleen een specifieke HBO opleiding communicatiewetenschap in Vlaanderen en zijn de opleidingen communicatiewetenschap in Nederland allemaal WO. Wel kan de docent communicatiewetenschap les gaan geven in het vak communicatiewetenschap op HBO opleidingen als bedrijfskunde of communicatie of les in andere soortgelijke vakken gaan geven.

Naast zijn werkzaamheden als docent kan de docent communicatiewetenschap ook een andere rol binnen het onderwijs op zich nemen (waaronder bijvoorbeeld een mentorrol).

Baankans Docent communicatiewetenschap

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Docent communicatiewetenschap worden: Opleidingen tot Docent communicatiewetenschap

Hoe word je een Docent communicatiewetenschap? 

De docent communicatiewetenschap heeft een WO opleiding communicatiewetenschap gevolgd en is (eventueel na enige jaren werkervaring) les in het vak communicatiewetenschap gaan geven.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Docent communicatiewetenschap

Meer opleidingen Docent communicatiewetenschap

Weet je nog niet of je Docent communicatiewetenschap wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Docent communicatiewetenschap of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Docent communicatiewetenschap

Met wie werkt een Docent communicatiewetenschap samen? 

Het netwerk van de docent communicatiewetenschap bestaat uit zijn studenten, zijn collega's, mensen uit het vak die op school komen spreken en de directeur van de school.


 • Studenten
 • Collega's
 • Mensen uit het vak
 • Directeur van de school
Docent communicatiewetenschap


Organisaties waar een Docent communicatiewetenschap werkzaam is

Waar werkt een Docent communicatiewetenschap meestal? 

De docent communicatiewetenschap werkt op een HBO opleiding op een school.

Meer weten over werken in de Onderwijs & Training?

Bekijk werken in Onderwijs & Training

Best beoordeelde werkgevers Docent communicatiewetenschap

Waar kun je het beste werken als Docent communicatiewetenschap? Hieronder vindt je de best door de Docent communicatiewetenschap beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Docent communicatiewetenschap.

Competenties, Skills en Vaardigheden Docent communicatiewetenschap:

Welke competenties heeft een een Docent communicatiewetenschap nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Docent communicatiewetenschap

Wat voor persoonlijkheid heb je als Docent communicatiewetenschap nodig? 

De docent communicatiewetenschap is een waarnemer. Hij let goed op de studieontwikkeling en studievoortgang zijn studenten en geeft ze waar nodig individuele begeleiding. Ook let hij goed op de ontwikkelingen binnen de communicatiewetenschap om dit mee te nemen in zijn lesmateriaal.

De docent communicatiewetenschap is ook een gever. Hij geeft zijn kennis en visie op het gebied van het vak communicatiewetenschap over op zijn studenten en biedt waar nodig individuele begeleiding of extra tips en adviezen.

Bekijk de persoonstypen voor Docent communicatiewetenschap


Gever


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Docent communicatiewetenschap

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Docent communicatiewetenschap

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Docent communicatiewetenschap

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Docent communicatiewetenschap

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Docent communicatiewetenschap dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Docent communicatiewetenschap belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Docent communicatiewetenschap. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Docent communicatiewetenschap iets voor je?

Zou je graag Docent communicatiewetenschap willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Docent communicatiewetenschap bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Docent communicatiewetenschap

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar