Docent constructief ontwerp Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Docent constructief ontwerp? Lees de functieomschrijving.

De docent constructief ontwerp geeft les in het vak constructief ontwerp.

De docent constructief ontwerp geeft les op een MBO of HBO opleiding in de richting constructief ontwerp, beeldende kunst of een andere soortgelijke technische opleiding. De docent constructief ontwerp geeft zowel les in alle facetten van het vak constructief ontwerp. Zo leert hij zijn leerlingen/studenten onder andere gangbare constructieve elementen en constructieve materialen herkennen en benoemen en leert hij ze onder andere de basisprincipes van het construeren, bouwsystemen, schematiseren van belastingen en het berekenen van constructies.

De docent constructief ontwerp ontwikkelt over het algemeen zijn eigen lesmateriaal. Hij geeft zijn leerlingen/studenten opdrachten, projecten, toetsen, huiswerk en tentamens die hij vervolgens zelf nakijkt, bespreekt en eventueel becijfert. Naar aanleiding van al het werk dat hij de leerlingen/studenten geeft en wat zij weer inleveren kan hij kijken naar de studievoortgang en de ontwikkeling van zijn leerlingen/studenten en ze eventueel extra individuele begeleiding bieden.

De docent constructief ontwerp heeft verstand van het vak constructief ontwerp en weet zijn kennis op een interessante, educatieve en begrijpelijke manier op zijn leerlingen/studenten over te brengen. Daarnaast let hij op de veiligheid van zijn leerlingen/studenten wanneer ze werken met gevaarlijke materialen of gereedschappen. Ook durft hij streng op te treden wanneer een leerling/student zich niet goed gedraagt om de orde in de klas te bewaren.

Naast zijn werkzaamheden in de klas is de docent constructief ontwerp ook aanwezig bij vergaderingen met collega's om de opleiding en de leerlingen/studenten te bespreken en te kijken naar eventuele verbeterpunten voor de opleiding en gaat hij op stagebezoek om te kijken of het goed gaat met zijn leerlingen/studenten binnen het stagebedrijf.

Wil je werken als Docent constructief ontwerp?

Werk je al als Docent constructief ontwerp en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Docent constructief ontwerp worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Docent constructief ontwerp, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Docent constructief ontwerp in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Leerlingen/studenten
 • Collega's
 • Directeur van de school
 • Mensen van het stagebedrijf
 • Ouders van leerlingen/studenten

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1500 tot €2100

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Docent constructief ontwerp

Wat verdient een Docent constructief ontwerp?

De docent constructief ontwerp verdient tussen de €1500,- en €2100,- bruto per maand, afhankelijk van het aantal jaren werkervaring en de school waar hij werkzaam is.

 

Salarisschaal Docent constructief ontwerp

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Docent constructief ontwerp

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Docent constructief ontwerp

Hoe goed is de toekomst voor de Docent constructief ontwerp? 

Het arbeidsmarktperspectief voor de docent constructief ontwerp is gemiddeld. Er is relatief veel werkgelegenheid voor de docent constructief ontwerp. Mocht hij in een periode toch niet aan de slag kunnen als docent kan hij altijd gaan werken in de sector constructief ontwerp. Ook kan hij nog een tweejarige opleiding volgen en dan les gaan geven in het vak bouwtechniek.

Naast zijn werk als docent constructief ontwerp kan de docent constructief ontwerp ook een andere rol binnen het onderwijs op zich nemen. Zo kan hij ook een mentorrol op zich nemen.

Baankans Docent constructief ontwerp

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Docent constructief ontwerp worden: Opleidingen tot Docent constructief ontwerp

Hoe word je een Docent constructief ontwerp? 

De docent constructief ontwerp heeft een opleiding ''Leraar Bouwkunde I en II vo tweedegraads'' of een andere soortgelijke technische opleiding gevolgd. Deze is HBO en twee of vierjarig.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Docent constructief ontwerp

Meer opleidingen Docent constructief ontwerp

Weet je nog niet of je Docent constructief ontwerp wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Docent constructief ontwerp of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Docent constructief ontwerp

Met wie werkt een Docent constructief ontwerp samen? 

Het netwerk van de docent constructief ontwerp bestaat uit zijn leerlingen/studenten, zijn collega's, de directeur van de school, de mensen van het stagebedrijf en de ouders van leerlingen/studenten tijdens ouderavonden.


 • Leerlingen/studenten
 • Collega's
 • Directeur van de school
 • Mensen van het stagebedrijf
 • Ouders van leerlingen/studenten
Docent constructief ontwerp


Organisaties waar een Docent constructief ontwerp werkzaam is

Waar werkt een Docent constructief ontwerp meestal? 

De docent constructief ontwerp werkt op een MBO of HBO opleiding op een school.

Meer weten over werken in de Onderwijs & Training?

Bekijk werken in Onderwijs & Training

Best beoordeelde werkgevers Docent constructief ontwerp

Waar kun je het beste werken als Docent constructief ontwerp? Hieronder vindt je de best door de Docent constructief ontwerp beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Docent constructief ontwerp.

Competenties, Skills en Vaardigheden Docent constructief ontwerp:

Welke competenties heeft een een Docent constructief ontwerp nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Docent constructief ontwerp

Wat voor persoonlijkheid heb je als Docent constructief ontwerp nodig? 

De docent constructief ontwerp is een waarnemer. Hij let goed op zijn studenten/leerlingen, let op hun studievoortgang en ontwikkeling en let op hun veiligheid wanneer zij werken met gevaarlijke materialen/gereedschappen. Daarnaast is de docent constructief ontwerp ook een gever. Hij geeft zijn kennis en visie op het gebied van het vak constructief ontwerp over aan zijn leerlingen/studenten en geeft ze waar nodig individuele begeleiding.

Bekijk de persoonstypen voor Docent constructief ontwerp


Gever


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Docent constructief ontwerp

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Docent constructief ontwerp

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Docent constructief ontwerp

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Docent constructief ontwerp

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Docent constructief ontwerp dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Docent constructief ontwerp belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Docent constructief ontwerp. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Docent constructief ontwerp iets voor je?

Zou je graag Docent constructief ontwerp willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Docent constructief ontwerp bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Docent constructief ontwerp

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar