Docent controlebeginselen Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Docent controlebeginselen? Lees de functieomschrijving.

De docent controlebeginselen geeft les in het vak controlebeginselen.

De docent controlebeginselen geeft les op een MBO of HBO opleiding in de richting accountancy, bedrijfseconomie of een andere soortgelijke economische opleiding. De voornaamste taak van de docent controlebeginselen is zijn kennis en visie op het gebied van het vak controlebeginselen overbrengen op zijn leerlingen/studenten.

De docent controlebeginselen ontwikkelt zijn eigen lesmateriaal of maakt gebruik van bestaand lesmateriaal en geeft zijn leerlingen/studenten opdrachten, toetsen, tentamens, huiswerk en andere opdrachten die hij vervolgens nakijkt, met de leerlingen/studenten bespreekt en waar nodig becijfert. Naar aanleiding van al dit gemaakte werk kan de docent controlebeginselen de studievoortgang en studieontwikkeling van zijn leerlingen/studenten nauwgezet bijhouden en waar nodig met ze om de tafel gaan om te kijken wat er niet goed gaat, wat er beter kan en hoe hij ze daar het beste bij kan helpen.

De docent controlebeginselen heeft verstand van het vak controlebeginselen en weet zijn kennis en visie op een interessante en educatieve manier op zijn leerlingen/studenten over te brengen. Daarnaast durft hij ook streng op te treden wanneer leerlingen/studenten zich vervelend gedragen of geen goede inzet tonen om ten alle tijde de leerlingen/studenten zo optimaal mogelijk te begeleiden en de orde in de klas te bewaren. Ook kan de docent controlebeginselen projecten begeleiden.

Naast zijn werkzaamheden in de klas is de docent controlebeginselen ook aanwezig tijdens vergaderingen met collega's om de leerlingen/studenten te bespreken en te kijken naar verbeterpunten binnen de school en opleiding.

Wil je werken als Docent controlebeginselen?

Werk je al als Docent controlebeginselen en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Docent controlebeginselen worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Docent controlebeginselen, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Docent controlebeginselen in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Leerlingen/studenten
 • Collega's
 • Directeur van de school
 • Mensen uit het vak

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1600 tot €2200

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Docent controlebeginselen

Wat verdient een Docent controlebeginselen?

Het salaris van de docent controlebeginselen die fulltime werkzaam is op een school verdient, afhankelijk van het aantal jaren werkervaring en de school waar hij werkzaam is, tussen de €1600,- en €2200,- bruto per maand.

Salarisschaal Docent controlebeginselen

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Docent controlebeginselen

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Docent controlebeginselen

Hoe goed is de toekomst voor de Docent controlebeginselen? 

Het arbeidsmarktperspectief voor de docent controlebeginselen is gemiddeld. Er is voldoende werkgelegenheid op de verschillende economische opleidingen. Daarnaast kan de docent controlebeginselen de werkgelegenheid voor zichzelf vergroten door ook in andere economische vakken les te gaan geven.

Baankans Docent controlebeginselen

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Docent controlebeginselen worden: Opleidingen tot Docent controlebeginselen

Hoe word je een Docent controlebeginselen? 

De docent controlebeginselen heeft een WO opleiding ''Economics'', ''Finance'', ''Financial Management'', ''Fiscale Economie'', ''Leraar 1e graad Economie en Bedrijfswetenschappen'' of een andere soortgelijke WO opleiding gevolgd of heeft de opleiding ''Leraar Bedrijfseconomie'' gevolgd (HBO, vierjarig).

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Docent controlebeginselen

Meer opleidingen Docent controlebeginselen

Weet je nog niet of je Docent controlebeginselen wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Docent controlebeginselen of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Docent controlebeginselen

Met wie werkt een Docent controlebeginselen samen? 

Het netwerk van de docent controlebeginselen bestaat uit zijn leerlingen/studenten, zijn collega's, de directeur van de school en mensen uit de economische sector die op school over hun vak komen spreken.


 • Leerlingen/studenten
 • Collega's
 • Directeur van de school
 • Mensen uit het vak
Docent controlebeginselen


Organisaties waar een Docent controlebeginselen werkzaam is

Waar werkt een Docent controlebeginselen meestal? 

De docent controlebeginselen geeft les op een MBO of HBO opleiding op een school.

Meer weten over werken in de Onderwijs & Training?

Bekijk werken in Onderwijs & Training

Best beoordeelde werkgevers Docent controlebeginselen

Waar kun je het beste werken als Docent controlebeginselen? Hieronder vindt je de best door de Docent controlebeginselen beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Docent controlebeginselen.

Competenties, Skills en Vaardigheden Docent controlebeginselen:

Welke competenties heeft een een Docent controlebeginselen nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Docent controlebeginselen

Wat voor persoonlijkheid heb je als Docent controlebeginselen nodig? 

De docent controlebeginselen is een waarnemer. Hij let goed op de studievoortgang en studieontwikkeling van zijn leerlingen/studenten zodat hij ze zo optimaal mogelijk les kan geven en kan begeleiden. Dit maakt de docent controlebeginselen ook tot een gever. Hij geeft zijn kennis en visie op het gebied van het vak controlebeginselen over op zijn leerlingen/studenten en biedt ze waar nodig individuele begeleiding of extra tips en adviezen.

Bekijk de persoonstypen voor Docent controlebeginselen


Gever


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Docent controlebeginselen

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Docent controlebeginselen

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Docent controlebeginselen

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Docent controlebeginselen

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Docent controlebeginselen dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Docent controlebeginselen belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Docent controlebeginselen. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Docent controlebeginselen iets voor je?

Zou je graag Docent controlebeginselen willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Docent controlebeginselen bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Docent controlebeginselen

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar