Docent criminologie Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Docent criminologie? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep docent criminologie. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je docent criminologie wordt.

 

Wat is een Docent criminologie?

De docent criminologie geeft les in het vak criminologie.

De docent criminologie geeft les op een MBO/HBO opleiding in de richting integrale veiligheid, veiligheidskunde, criminologie of een andere soortgelijke opleiding. De docent criminologie geeft les in alle facetten van het vak criminologie. In dit vak wordt deze gedragswetenschap en de maatschappelijke reactie hierop behandelt.

De docent criminologie ontwikkelt zijn eigen lesmateriaal of maakt gebruik van bestaand lesmateriaal. Hij geeft zijn leerlingen/studenten toetsen, huiswerk, theorie en praktijkopdrachten en werkstukken die hij vervolgens nakijkt, met ze bespreekt en becijfert. Na aanleiding van deze resultaten kijkt de docent criminologie naar de studievoortgang van zijn leerlingen/studenten en bespreekt deze met ze. Als de resultaten er niet goed voorstaan kan de docent criminologie (na gekeken te hebben hoe hij de leerling/student in kwestie het beste kan helpen) eventueel individuele begeleiding aanbieden of de leerlingen/studenten extra tips en adviezen geven.

De docent criminologie heeft verstand van het vak criminologie en weet dit op een leuke, interessante en educatieve manier op zijn leerlingen over te brengen. Daarnaast durft hij streng op te treden wanneer een leerling/student zich vervelend gedraagt om zo de orde in de klas te bewaren of te herstellen. Naast zijn werkzaamheden in de klas zal de docent criminologie ook aanwezig zijn tijdens vergaderingen met collega's om te praten over de leerlingen/studenten en te kijken naar verbeterpunten binnen de opleiding en school. Wil je werken als Docent criminologie?

Werk je al als Docent criminologie en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Docent criminologie worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Docent criminologie, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Docent criminologie in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Collega's
  • Leerlingen/studenten

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1500 tot €2200

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Docent criminologie

Wat verdient een Docent criminologie?

De docent criminologie verdient, afhankelijk van het aantal jaren werkervaring en de school waar hij werkzaam is, tussen de €1500,- en €2200,- bruto per maand.

Salarisschaal Docent criminologie

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Docent criminologie

Er zijn geen vacatures Docent criminologie aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Docent criminologie in werkt.

Meer weten over de sector waar een Docent criminologie in werkt

Bekijk werken in Onderwijs

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Docent criminologie

Wat is de toekomst van Docent criminologie?

Het arbeidsmarktperspectief voor de docent criminologie is gemiddeld. Er is voldoende werkgelegenheid op de verschillende MBO/HBO opleidingen.

Baankans Docent criminologie

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Docent criminologie worden: Opleidingen tot Docent criminologie

Wil je Docent criminologie worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Docent criminologie.

Hoe word je een Docent criminologie? 

De docent criminologie heeft de opleiding ''Criminologie'' gevolgd. Deze is WO en vierjarig.

De 1 best beoordeelde opleidingen tot Docent criminologie

Penitentiair Recht
Datum: dinsdag 16 juni 2020  In deze cursus wordt mede aan de hand van actuele jurisprudentie van de beroepscommissie van de RSJ ingegaan op de materiële en formele rechtspositie van …
Penitentiair Recht

Omscholen of doorgroeien tot Docent criminologie

Voor mensen die willen of moeten omscholen heeft de overheid tijdelijk de NL Leert Door Subsidie in het leven geroepen.

Dit is gratis loopbaanadvies ter waarde van € 700 een erkende loopbaancoach. Dit traject moet je aanvragen voor 1 december!!!

Omscholen met NL leert door subsidie

 

Als je Docent criminologie wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Docent criminologie zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Docent criminologie

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Docent criminologie?

Competenties en Vaardigheden Docent criminologie

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Docent criminologie nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Docent criminologie nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Docent criminologie

Trainingen & cursussen Coachen
Coachen
Trainingen & cursussen Initiatief ontplooien
Initiatief ontplooien
Trainingen & cursussen Kritisch
Kritisch
Trainingen & cursussen Luisteren
Luisteren
Trainingen & cursussen Motiveren
Motiveren
Trainingen & cursussen Omgaan met details
Omgaan met details
Trainingen & cursussen Plannen en organiseren
Plannen en organiseren
Trainingen & cursussen Presenteren
Presenteren
Trainingen & cursussen Uitdrukkingsvaardigheid
Uitdrukkingsvaardigheid

Persoonlijkheid van een Docent criminologie

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Docent criminologie. Als Docent criminologie wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Docent criminologie:


zie volledige beschrijving persoonstype Docent criminologie

Vakkennis voor een Docent criminologie

Het is voor een Docent criminologie ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Docent criminologie zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Docent criminologie


Werkervaring Docent criminologie

Het is voor een startend Docent criminologie die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Docent criminologie is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Docent integrale veiligheid .

Iets anders leren?

Is Docent criminologie het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Docent criminologie

Met wie werkt een Docent criminologie samen? 

Het netwerk van de docent criminologie bestaat uit zijn collega's, de leerlingen/studenten, de directeur van de school, de ouders van leerlingen tijdens ouderavonden en eventueel mensen uit het vak die op school komen spreken.


  • Collega's
  • Leerlingen/studenten
Docent criminologie


Organisaties waar een Docent criminologie werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Docent criminologie meestal werkt.

Waar werkt een Docent criminologie?

De docent criminologie werkt op een MBO/HBO opleiding op een school.

Meer weten over werken in de Onderwijs & Training?

Bekijk werken in Onderwijs & Training

Best beoordeelde werkgevers Docent criminologie

Waar kun je het beste werken als Docent criminologie? Hieronder vind je de best door de Docent criminologie beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Docent criminologie.

Competenties, Skills en Vaardigheden Docent criminologie:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Docent criminologie.

Welke competenties heeft een Docent criminologie nodig?

Een Docent criminologie heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Docent criminologie

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Docent criminologie passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Docent criminologie nodig? 

De docent criminologie is een waarnemer. Hij let goed op de studievoortgang van zijn leerlingen/studenten om hun studieontwikkeling bij te houden en te kijken waar hij ze extra kan helpen. Daarnaast is de docent criminologie een gever. Hij geeft zijn kennis en visie op het gebied van het vak criminologie over op zijn leerlingen/studenten en biedt ze waar nodig individuele begeleiding of tips en adviezen.

Bekijk de persoonstypen voor Docent criminologie


Gever


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Docent criminologie

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Docent criminologie

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Docent criminologie

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Docent criminologie

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Docent criminologie dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Docent criminologie belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Docent criminologie. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Docent criminologie iets voor je?

Zou je graag Docent criminologie willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Docent criminologie bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Docent criminologie

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar