Docent dansgeschiedenis Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Docent dansgeschiedenis? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep docent dansgeschiedenis. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je docent dansgeschiedenis wordt.

 

Wat is een Docent dansgeschiedenis?

De docent dansgeschiedenis geeft les in het vak dansgeschiedenis.

De docent dansgeschiedenis geeft les op een MBO of HBO opleiding in de richting dans, choreografie of een andere soortgelijke (dans)opleiding. De voornaamste taak van de docent dansgeschiedenis is zijn kennis op het gebied van het vak dansgeschiedenis over brengen op zijn leerlingen/studenten. De docent dansgeschiedenis geeft les in onder andere de rol van dans in de samenleving en de verschillen tussen vroeger en nu, de geschiedenis van bekende dansers en wat zij hebben betekent voor de danswereld, hoe bepaalde danssoorten zijn ontstaan, hoe de verschillende kunstdisciplines elkaar hebben beïnvloed en de verschillen tussen de verschillende soorten dans.

De docent dansgeschiedenis geeft theorieles en geeft zijn leerlingen/studenten na aanleiding van zijn klassikale lessen opdrachten, huiswerk, toetsen en tentamens die hij vervolgens nakijkt, met de leerlingen/studenten bespreekt en waar nodig becijfert. Na aanleiding van al deze resultaten kan de docent dansgeschiedenis de studieontwikkeling en studievoortgang van zijn leerlingen/studenten nauwgezet bijhouden en waar nodig met ze om de tafel gaan om te kijken wat er beter kan en hoe hij daarbij kan helpen.

De docent dansgeschiedenis heeft verstand van het vak dansgeschiedenis en weet dit op een leuke, interessante en educatieve manier op zijn leerlingen/studenten over te brengen. Daarnaast durft hij streng op te treden wanneer een leerling/student zich vervelend gedraagt om ten alle tijde de orde in de klas te bewaren en/of herstellen.

Naast zijn werkzaamheden in de klas kan de docent dansgeschiedenis zijn leerlingen/studenten ook meenemen naar dansvoorstellingen, is hij aanwezig tijdens ouderavonden (om met de leerlingen/studenten en hun ouders te praten over hun studievoortgang) en is hij aanwezig bij vergaderingen met collega's (om de leerlingen/studenten te bespreken en te kijken naar verbeterpunten binnen de school en de verschillende opleidingen).Wil je werken als Docent dansgeschiedenis?

Werk je al als Docent dansgeschiedenis en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Docent dansgeschiedenis worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Docent dansgeschiedenis, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Docent dansgeschiedenis in één oogopslag

Persoonstype:

Netwerk:

 • Collega's
 • Leerlingen/studenten
 • Mensen uit het vak
 • Directeur van de school
 • Ouders van leerlingen/studenten

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1500 tot €2000

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Docent dansgeschiedenis

Wat verdient een Docent dansgeschiedenis?

De docent dansgeschiedenis verdient tussen de €1500,- en €2000,- bruto per maand, afhankelijk van de school waar hij werkzaam is en het aantal jaren werkervaring.

Salarisschaal Docent dansgeschiedenis

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Docent dansgeschiedenis

Er zijn geen vacatures Docent dansgeschiedenis aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Docent dansgeschiedenis in werkt.

Meer weten over de sector waar een Docent dansgeschiedenis in werkt

Bekijk werken in Kunst & Cultuur & Entertainment

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Docent dansgeschiedenis

Wat is de toekomst van Docent dansgeschiedenis?

Het arbeidsmarktperspectief voor de docent dansgeschiedenis is laag. Dit vak wordt alleen op specifieke en exacte (dans)opleidingen gegeven en daarom is er vrij weinig werkgelegenheid. Wel kan de docent dansgeschiedenis zich ook in andere (dans)vakken specialiseren en hierin les gaan geven of freelance cursussen/workshops dansgeschiedenis gaan geven.

Naast zijn rol als docent kan de docent dansgeschiedenis ook een andere rol binnen het onderwijs op zich nemen (bijvoorbeeld een mentorrol).

Baankans Docent dansgeschiedenis

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Docent dansgeschiedenis worden: Opleidingen tot Docent dansgeschiedenis

Wil je docent dansgeschiedenis worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Docent dansgeschiedenis? 

De docent dansgeschiedenis heeft een opleiding ''Docent Dans'' gevolgd (hbo, vierjarig).

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Docent dansgeschiedenis

Er zijn geen opleidingen Docent dansgeschiedenis aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Docent dansgeschiedenis in werkt

Bekijk alle opleidingen Kunst & Cultuur & Entertainment


Netwerk Docent dansgeschiedenis

Met wie werkt een Docent dansgeschiedenis samen? 

Het netwerk van de docent dansgeschiedenis bestaat uit zijn collega's, zijn leerlingen/studenten, mensen uit het vak die op school komen spreken, de directeur van de school en ouders van leerlingen/studenten tijdens ouderavonden.


 • Collega's
 • Leerlingen/studenten
 • Mensen uit het vak
 • Directeur van de school
 • Ouders van leerlingen/studenten
Docent dansgeschiedenis


Organisaties waar een Docent dansgeschiedenis werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Docent dansgeschiedenis meestal werkt.

Waar werkt een Docent dansgeschiedenis?

De docent dansgeschiedenis werkt op een MBO of HBO opleiding op een school.

Meer weten over werken in de Creatief & Design?

Bekijk werken in Creatief & Design

Best beoordeelde werkgevers Docent dansgeschiedenis

Waar kun je het beste werken als Docent dansgeschiedenis? Hieronder vind je de best door de Docent dansgeschiedenis beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Docent dansgeschiedenis.

Competenties, Skills en Vaardigheden Docent dansgeschiedenis:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Docent dansgeschiedenis.

Welke competenties heeft een Docent dansgeschiedenis nodig?

Een Docent dansgeschiedenis heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Docent dansgeschiedenis

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Docent dansgeschiedenis passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Docent dansgeschiedenis nodig? 

De docent dansgeschiedenis is een gever. Hij geeft zijn kennis en visie op het gebied van het vak dansgeschiedenis over op zijn leerlingen/studenten en biedt ze waar nodig extra tips, adviezen en/of individuele begeleiding. Ook is de docent dansgeschiedenis een waarnemer. Hij let na aanleiding van de klassikale lessen en de ingeleverde opdrachten nauwkeurig op de studievoortgang van zijn leerlingen/studenten om ze zo goed mogelijk te kunnen helpen bij hun ontwikkeling binnen het vak dansgeschiedenis.

Bekijk de persoonstypen voor Docent dansgeschiedenis


Gever


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Docent dansgeschiedenis

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Docent dansgeschiedenis

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Docent dansgeschiedenis

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Docent dansgeschiedenis

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Docent dansgeschiedenis dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Docent dansgeschiedenis belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Docent dansgeschiedenis. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Docent dansgeschiedenis iets voor je?

Zou je graag Docent dansgeschiedenis willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Docent dansgeschiedenis bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Docent dansgeschiedenis

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar