Docent drama Worden Opleiding, Baankans, Omscholen en Training

Docent drama worden: Opleidingen tot Docent drama

Wil je Docent drama worden? Op deze pagina vind je het ontwikkelingspad, de opleidingen Docent drama, de omschool informatie, het online aanbod en ook de competentie trainingen en cursussen voor een Docent drama.

Hoe word je een Docent drama? 

De opleiding tot Docent Drama is op meerdere HBO scholen door heel Nederland te volgen (waaronder op de NHL in Leeuwarden of op de HKU in Utrecht). De opleiding is over het algemeen vierjarig. Na het behalen van het diploma kan de dramadocent aan de slag op basisscholen, het voortgezet onderwijs, MBO of HBO opleidingen, Centrum voor de Kunsten, als trainingsacteur of als regisseur bij jeugdtheatervoorstellingen.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Docent drama

Er zijn geen opleidingen Docent drama aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Docent drama in werkt

Bekijk meer opleidingen Kunst & Cultuur & Entertainment

Is het verstandig om Docent drama te worden?

Voordat je aan een opleiding Docent drama begint is het een goed idee om eerst te bepalen of er goede baankansen zijn voor nu en in de toekomst. Je wilt namelijk misschien geen Docent drama worden als de baankansen matig of slecht zijn.

Wat is de toekomst van Docent drama?

Het arbeidsperspectief voor een afgestudeerd docent drama is gemiddeld. De werkgelegenheid hangt volledig af van het aantal scholen (of centrum voor de kunsten) die een vacature hebben openstaan.

Daarnaast kan de docent drama ook als trainingsacteur of regisseur bij jeugdtheaterscholen werkzaam zijn.

De actuele kans op werk voor een Docent drama

Het beroep Docent drama is onderdeel van de beroepsfamilie Docenten culturele en kunstzinnige vorming vo/mbo. De kans op werk voor de beroepsfamilie Docenten culturele en kunstzinnige vorming vo/mbo is in de huidige periode gemiddeld

Huidige aantal vacatures

1

Baankans Docent drama

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Omscholen tot Docent drama

Als je je wilt omscholen tot Docent drama is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt jouw opleiding Docent drama door de werkgever georganiseerd. Wanneer er omschoolvacatures Docent drama zijn vind je die hier direct onder.

Vacatures met (Om)scholing tot Docent drama

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, BBL (Beroepsbegeleidende Leerweg) opleidingsvacatures, Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Docent drama dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Docent drama

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Docent drama

Als je Docent drama wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Docent drama zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Docent drama

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Docent drama?

Competenties en Vaardigheden Docent drama

Naast de interesse en motivatie is het belangrijk dat je over de competenties beschikt die een Docent drama nodig heeft om succesvol te werken. Sommige van deze competenties zal je van nature hebben, maar de meeste kan je gewoon aanleren. Hieronder vind je de opleidingen, cursussen en trainingen voor de competenties die een Docent drama nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Docent drama

Trainingen & cursussen Creativiteit
Creativiteit
Trainingen & cursussen Kritisch
Kritisch
Trainingen & cursussen Leervermogen
Leervermogen
Trainingen & cursussen Motiveren
Motiveren
Trainingen & cursussen Omgaan met details
Omgaan met details
Trainingen & cursussen Organiseren
Organiseren
Trainingen & cursussen Presenteren
Presenteren

Persoonlijkheid van een Docent drama

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Docent drama. Als Docent drama wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Docent drama:


zie volledige beschrijving persoonstype Docent drama

Vakkennis voor een Docent drama

Het is voor een Docent drama ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen Docent drama zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Training & Opleidingen Docent drama


Werkervaring Docent drama

Het is voor een startend Docent drama die net de opleiding heeft afgerond minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Docent drama is het een pluspunt wanneer er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoalsGeen opleiding Docent drama, maar iets anders?

Is een opleiding Docent drama het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.


Opleidingen en Trainingen per vaardigheid Docent drama

Als je Docent drama wilt worden, of beter wilt worden in je vak, is het slim op opleidingen of trainingen volgt om je vaardigheden en eigenschappen te versterken. Hieronder vind je de vaardigheidstrainingen en opleidingen voor een Docent drama


Weten hoe het is om als Docent drama te werken? Lees het interview

Wanneer je overweegt om een Docent drama te worden is het een goed idee om te lezen hoe het is om als Docent drama te werken. Bekijk hier het interview.
Er is helaas nog geen interview geplaatst. Wil je worden geïnterviewd of ken je iemand waarvan je het interview zou willen lezen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Ben jij geschikt om Docent drama te worden?

Zou je graag Docent drama willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, ga dan naar onze Baansuggestie tool en vind kansrijke vacatures die bij jouw baanprofiel passen. Zo kom je erachter of een opleiding Docent drama voor jou een goede keuze is. Misschien zijn er zelfs omschoolvacatures... bekijk het nu!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties!

Ga direct naar