Docent erfrecht Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Docent erfrecht? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep docent erfrecht. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je docent erfrecht wordt.

 

Wat is een Docent erfrecht?

De docent erfrecht geeft les in het vak erfrecht.

De docent erfrecht geeft les op een MBO of HBO opleiding in de richting rechten of een andere soortgelijke juridische opleiding. De docent erfrecht geeft theorieles over alle facetten van het vak erfrecht. De docent erfrecht geeft zijn leerlingen/studenten onder andere les in onderwerpen als erfopvolging bij versterf, wilsrechten, de regels van het codicil, en testament. De docent erfrecht leert zijn leerlingen/studenten alles over erfrecht zodat zij deze kennis binnen hun toekomstige beroep binnen de juridische sector kunnen gebruiken.

De docent erfrecht ontwikkelt over het algemeen met behulp van bestaand lesmateriaal zijn eigen lesmateriaal of maakt gebruik van bestaand lesmateriaal en geeft zijn leerlingen/studenten opdrachten, huiswerk, toetsen en tentamens die hij vervolgens nakijkt, bespreekt en becijfert. De docent erfrecht kijkt naar aanleiding van deze resultaten naar de studievoortgang en ontwikkeling van zijn leerlingen/studenten, bespreekt deze met ze en geeft ze waar nodig individuele begeleiding.

De docent erfrecht heeft zelf verstand van het vak erfrecht en de juridische sector en weet zijn kennis op een interessante, begrijpelijke en educatieve manier op zijn leerlingen/studenten over te brengen. Daarnaast durft hij ook streng op te treden wanneer een leerling/student zich niet goed gedraagt om de orde in de klas te bewaren.

Naast zijn werkzaamheden in de klas zal de docent erfrecht ook aanwezig zijn tijdens vergaderingen met collega's (waarin de opleiding, de leerlingen/studenten en de school worden besproken) en gaat hij op stagebezoek bij het bedrijf waar zijn studenten stage lopen tijdens de stageperiode.Wil je werken als Docent erfrecht?

Werk je al als Docent erfrecht en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Docent erfrecht worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Docent erfrecht, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Docent erfrecht in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Leerlingen/studenten
 • Collega's
 • Directeur van de school
 • Mensen uit het vak
 • Stagebegeleiders

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1500 tot €2200

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Docent erfrecht

Wat verdient een Docent erfrecht?

Het salaris van de docent erfrecht ligt tussen de €1500,- en €2200,- bruto per maand, afhankelijk van de school waar hij werkzaam is en het aantal jaren werkervaring.

Salarisschaal Docent erfrecht

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Docent erfrecht

Er zijn geen vacatures Docent erfrecht aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Docent erfrecht in werkt.

Meer weten over de sector waar een Docent erfrecht in werkt

Bekijk werken in Onderwijs

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Docent erfrecht

Wat is de toekomst van Docent erfrecht?

Het arbeidsmarktperspectief voor de docent erfrecht is gemiddeld. Er is voldoende werkgelegenheid op de verschillende MBO en HBO opleidingen voor de docent erfrecht met relevante werkervaring of relevante diploma's.

Daarnaast kan de docent erfrecht doorgroeien binnen het onderwijs door naast zijn werkzaamheden in de klas ook een mentorrol op zich te nemen of kan hij nog een studie volgen/doorleren en vervolgens ook les op een Hogeschool erfrecht gaan geven.

Baankans Docent erfrecht

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Docent erfrecht worden: Opleidingen tot Docent erfrecht

Wil je docent erfrecht worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Docent erfrecht? 

De docent erfrecht heeft een opleiding ''Arbeidsrecht'', ''Bedrijfsrecht'', ''Nederlands Recht'' of een andere soortgelijke juridische opleiding gevolgd (WO, vierjarig) en is na het behalen van een onderwijsbevoegdheid of na praktijkervaring les gaan geven.

De 1 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Docent erfrecht

Erfrecht voor advocaten
ERFRECHT VOOR ADVOCATEN Toelichting                         De advocatuur heeft steeds meer belangstelling voor het erfrecht. Ruzieboedels         zijn aan de orde van de dag. Het wordt steeds belangrijker dat de advocaat zijn …
Meer opleidingen Docent erfrecht

Weet je nog niet of je Docent erfrecht wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Docent erfrecht of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen
Netwerk Docent erfrecht

Met wie werkt een Docent erfrecht samen? 

Het netwerk van de docent erfrecht bestaat uit zijn leerlingen/studenten, zijn collega's, de directeur van de school, mensen uit het vak die op school komen spreken en de stagebegeleiders op stagebedrijven waar zijn leerlingen/studenten stage lopen.


 • Leerlingen/studenten
 • Collega's
 • Directeur van de school
 • Mensen uit het vak
 • Stagebegeleiders
Docent erfrecht


Organisaties waar een Docent erfrecht werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Docent erfrecht meestal werkt.

Waar werkt een Docent erfrecht?

De docent erfrecht werkt op een MBO of HBO opleiding op een school.

Meer weten over werken in de Onderwijs & Training?

Bekijk werken in Onderwijs & Training

Best beoordeelde werkgevers Docent erfrecht

Waar kun je het beste werken als Docent erfrecht? Hieronder vind je de best door de Docent erfrecht beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Docent erfrecht.

Competenties, Skills en Vaardigheden Docent erfrecht:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Docent erfrecht.

Welke competenties heeft een Docent erfrecht nodig?

Een Docent erfrecht heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Docent erfrecht

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Docent erfrecht passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Docent erfrecht nodig? 

De docent erfrecht is een waarnemer. Hij let goed op de ontwikkelingen binnen de maatschappij om dit te verwerken in zijn lesmateriaal en let daarnaast goed op de studievoortgang en ontwikkeling van zijn leerlingen/studenten. Daarnaast is de docent erfrecht een gever. Hij geeft zijn kennis op het gebied van erfrechten over op zijn leerlingen/studenten en biedt en geeft ze waar nodig individuele begeleiding.

Bekijk de persoonstypen voor Docent erfrecht


Gever


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Docent erfrecht

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Docent erfrecht

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Docent erfrecht

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Docent erfrecht

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Docent erfrecht dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Docent erfrecht belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Docent erfrecht. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Docent erfrecht iets voor je?

Zou je graag Docent erfrecht willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Docent erfrecht bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Docent erfrecht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar