Docent ethiek Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Docent ethiek? Lees de functieomschrijving.

De docent ethiek geeft les in het vak ethiek.

De docent ethiek geeft les op een MBO of HBO opleiding in de richting accountancy, bedrijfseconomie of een andere soortgelijke economische opleiding. De voornaamste taak van de docent ethiek is zijn kennis en visie op het gebied van het vak ethiek overbrengen op zijn leerlingen/studenten. Hij geeft onder andere les over de basisbegrippen van ethiek, gedrags en beroepsregels van de accountant en illustratieve tuchtrechtcases en geeft les in/over onderwerpen als boekhoudschandalen, de werking van tuchtrecht en het grijze gebied waarin de accountant zijn werkzaamheden uitvoert en (actuele) ethische dilemma's binnen het accountantsberoep.

De docent ethiek ontwikkelt zijn eigen lesmateriaal of maakt gebruik van bestaand lesmateriaal en geeft zijn leerlingen/studenten opdrachten, toetsen, tentamens, huiswerk en andere opdrachten die hij vervolgens nakijkt, met de leerlingen/studenten bespreekt en waar nodig becijfert. Naar aanleiding van al dit gemaakte werk kan de docent ethiek de studievoortgang en studieontwikkeling van zijn leerlingen/studenten nauwgezet bijhouden en waar nodig met ze om de tafel gaan om te kijken wat er niet goed gaat, wat er beter kan en hoe hij ze daar het beste bij kan helpen.

De docent ethiek heeft verstand van het vak ethiek en weet zijn kennis en visie op een interessante en educatieve manier op zijn leerlingen/studenten over te brengen. Daarnaast durft hij ook streng op te treden wanneer leerlingen/studenten zich vervelend gedragen of geen goede inzet tonen om ten alle tijde de leerlingen/studenten zo optimaal mogelijk te begeleiden en de orde in de klas te bewaren. Ook kan de docent ethiek projecten begeleiden.

Naast zijn werkzaamheden in de klas is de docent ethiek ook aanwezig tijdens vergaderingen met collega's om de leerlingen/studenten te bespreken en te kijken naar verbeterpunten binnen de school en opleiding.

Wil je werken als Docent ethiek?

Werk je al als Docent ethiek en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Docent ethiek worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Docent ethiek, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Docent ethiek in één oogopslag

Sector:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Leerlingen/studenten
 • Collega's
 • Directeur van de school
 • Mensen uit de economische sector

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1600 tot €2200

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Docent ethiek

Wat verdient een Docent ethiek?

Het salaris van de docent ethiek die fulltime werkzaam is op een school verdient, afhankelijk van het aantal jaren werkervaring en de school waar hij werkzaam is, tussen de €1600,- en €2200,- bruto per maand.

Salarisschaal Docent ethiek

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Docent ethiek

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Docent ethiek

Hoe goed is de toekomst voor de Docent ethiek? 

Het arbeidsmarktperspectief voor de docent ethiek is gemiddeld. Er is voldoende werkgelegenheid op de verschillende economische opleidingen. Daarnaast kan de docent ethiek de werkgelegenheid voor zichzelf vergroten door ook in andere economische vakken les te gaan geven.

Baankans Docent ethiek

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Docent ethiek worden: Opleidingen tot Docent ethiek

Hoe word je een Docent ethiek? 

De docent ethiek heeft een WO opleiding ''Economics'', ''Finance'', ''Financial Management'', ''Fiscale Economie'', ''Leraar 1e graad Economie en Bedrijfswetenschappen'' of een andere soortgelijke WO opleiding gevolgd of heeft de opleiding ''Leraar Bedrijfseconomie'' gevolgd (HBO, vierjarig).

De 2 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Docent ethiek

Ethiek & Integriteit
Het belang behartigen van de cliënt is het doel van elk bewind. Toch kan een bewindvoerder voor ethische vraagstukken komen te staan. Gaat het mis op dit onderdeel? Dan trek …
Vitaliteitscoach (VC)
Wil je vitaliteitscoach zijn? Bijvoorbeeld in combinatie met je bestaande (HRM) functie in je bedrijf? Of als specialisatie in jouw werk als coach, trainer, therapeut, docent? Heb je vooral behoefte …
Meer opleidingen Docent ethiek

Weet je nog niet of je Docent ethiek wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Docent ethiek of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Docent ethiek

Met wie werkt een Docent ethiek samen? 

Het netwerk van de docent ethiek bestaat uit zijn leerlingen/studenten, zijn collega's, de directeur van de school en mensen uit de economische sector die op school over hun vak komen spreken.


 • Leerlingen/studenten
 • Collega's
 • Directeur van de school
 • Mensen uit de economische sector
Docent ethiek


Organisaties waar een Docent ethiek werkzaam is

Waar werkt een Docent ethiek meestal? 

De docent ethiek geeft les op een MBO of HBO opleiding op een school.

Meer weten over werken in de Accountancy & Finance?

Bekijk werken in Accountancy & Finance

Best beoordeelde werkgevers Docent ethiek

Waar kun je het beste werken als Docent ethiek? Hieronder vindt je de best door de Docent ethiek beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Docent ethiek.

Competenties, Skills en Vaardigheden Docent ethiek:

Welke competenties heeft een een Docent ethiek nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Docent ethiek

Wat voor persoonlijkheid heb je als Docent ethiek nodig? 

De docent ethiek is een waarnemer. Hij let goed op de studievoortgang en studieontwikkeling van zijn leerlingen/studenten zodat hij ze zo optimaal mogelijk les kan geven en kan begeleiden. Dit maakt de docent ethiek ook tot een gever. Hij geeft zijn kennis en visie op het gebied van het vak ethiek over op zijn leerlingen/studenten en biedt ze waar nodig individuele begeleiding of extra tips en adviezen.

Bekijk de persoonstypen voor Docent ethiek


Gever


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Docent ethiek

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Docent ethiek

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Docent ethiek

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Docent ethiek

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Docent ethiek dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Docent ethiek belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Docent ethiek. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Docent ethiek iets voor je?

Zou je graag Docent ethiek willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Docent ethiek bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Docent ethiek

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar