Docent filmgeschiedenis Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Docent filmgeschiedenis? Lees de functieomschrijving.

De docent filmgeschiedenis geeft les in het vak filmgeschiedenis.

De docent filmgeschiedenis geeft les op een MBO of HBO opleiding in de richting film en media, film, regie of een andere soortgelijke opleiding. De docent filmgeschiedenis geeft zijn leerlingen/studenten les in alle facetten van het vak filmgeschiedenis. Zijn voornaamste taak is zijn leerlingen/studenten wijzen op de filmgeschiedenis en ze hierover doceren zodat ze dit mee kunnen nemen in hun toekomstige beroep binnen de filmindustrie. Zo leert de docent filmgeschiedenis zijn leerlingen/studenten over de ontwikkeling van de verschillende genres, de opkomst en populariteit van de verschillende filmsoorten, de ontwikkeling die de film heeft gemaakt en de ontwikkeling binnen de verschillende filmtechnieken en filmapparatuur. De docent filmgeschiedenis geeft over het algemeen alleen theorieles en doet dit klassikaal.

De docent filmgeschiedenis ontwikkelt over het algemeen zijn eigen lesmateriaal of maakt gebruikt van bestaand lesmateriaal. Hij geeft zijn leerlingen/studenten theorielessen, opdrachten, toetsen, tentamens en huiswerk en bekijkt deze, bespreekt deze en becijfert deze. Na aanleiding van al het ingeleverde werk en de inzet tijdens de les kan de docent filmgeschiedenis kijken naar de studievoortgang en studieontwikkeling van zijn leerlingen/studenten en na aanleiding hiervan kan de docent filmgeschiedenis met zijn leerlingen/studenten om de tafel om te praten over hun ontwikkeling en studieresultaten en waar nodig extra tips, adviezen en/of individuele begeleiding bieden.

De docent filmgeschiedenis heeft verstand van het vak filmgeschiedenis en weet dit op een interessante, en educatieve manier op zijn leerlingen/studenten over te brengen. Hij geeft klassikaal les en kan gebruik maken van filmclips en een powerpoint die hij aan zijn leerlingen/studenten toont en die hem kan/kunnen assisteren bij zijn lessen en zijn lessen een visueel aspect meegeven. De docent filmgeschiedenis geeft op een leuke manier les maar durft ook streng op te treden wanneer een leerling/student zich vervelend gedraagt om ten alle tijde de orde in de klas te bewaren en/of herstellen.

Naast zijn werkzaamheden in de klas is de docent filmgeschiedenis ook aanwezig bij vergaderingen met collega's (waar hij de leerlingen/studenten bespreekt en kijkt naar verbeterpunten binnen de school en opleiding) en is hij aanwezig bij ouderavonden om met ouders van leerlingen/studenten over de studievoortgang van hun kind te spreken.

Wil je werken als Docent filmgeschiedenis?

Werk je al als Docent filmgeschiedenis en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Docent filmgeschiedenis worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Docent filmgeschiedenis, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Docent filmgeschiedenis in één oogopslag

Persoonstype:

Netwerk:

 • Mensen uit het vak
 • Leerlingen/studenten
 • Ouders van leerlingen/studenten
 • Collega's
 • Directeur van de school

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1500 tot €2000

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Docent filmgeschiedenis

Wat verdient een Docent filmgeschiedenis?

De docent filmgeschiedenis verdient tussen de €1500,- en €2000,- bruto per maand, afhankelijk van het aantal jaren werkervaring en de school waar hij werkzaam is.

Salarisschaal Docent filmgeschiedenis

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Docent filmgeschiedenis

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Docent filmgeschiedenis

Hoe goed is de toekomst voor de Docent filmgeschiedenis? 

Het arbeidsmarktperspectief voor de docent filmgeschiedenis is laag. Er is vrij weinig werkgelegenheid omdat er alleen op exacte specifieke opleidingen het vak filmgeschiedenis wordt gegeven. Wel kan de docent filmgeschiedenis zich ook specialiseren in een ander vak binnen de opleiding film en media, film (of een andere soortgelijke opleiding) en daarin les gaan geven of zelf freelance cursussen en workshops filmgeschiedenis gaan geven.

Naast zijn rol als docent kan de docent filmgeschiedenis ook een andere rol binnen het onderwijs op zich nemen (waaronder bijvoorbeeld een mentorrol).

Baankans Docent filmgeschiedenis

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Docent filmgeschiedenis worden: Opleidingen tot Docent filmgeschiedenis

Hoe word je een Docent filmgeschiedenis? 

De docent filmgeschiedenis heeft een opleiding film en media, cultuurwetenschappen (MBO, HBO) of een andere soortgelijke opleiding gevolgd (of heeft een cursus ''Filmgeschiedenis'' gevolgd) en is eventueel na het behalen van een onderwijsbevoegdheid of na jaren werkervaring in de praktijk les gaan geven in het vak filmgeschiedenis.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Docent filmgeschiedenis

Meer opleidingen Docent filmgeschiedenis

Weet je nog niet of je Docent filmgeschiedenis wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Docent filmgeschiedenis of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Docent filmgeschiedenis

Met wie werkt een Docent filmgeschiedenis samen? 

Het netwerk van de docent filmgeschiedenis bestaat uit mensen uit het vak die op school komen spreken, zijn leerlingen/studenten, ouders van leerlingen/studenten, zijn collega's en de directeur van de school.


 • Mensen uit het vak
 • Leerlingen/studenten
 • Ouders van leerlingen/studenten
 • Collega's
 • Directeur van de school
Docent filmgeschiedenis


Organisaties waar een Docent filmgeschiedenis werkzaam is

Waar werkt een Docent filmgeschiedenis meestal? 

De docent filmgeschiedenis werkt op een MBO of HBO opleiding op een school.

Meer weten over werken in de Creatief & Design?

Bekijk werken in Creatief & Design

Best beoordeelde werkgevers Docent filmgeschiedenis

Waar kun je het beste werken als Docent filmgeschiedenis? Hieronder vindt je de best door de Docent filmgeschiedenis beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Docent filmgeschiedenis.

Competenties, Skills en Vaardigheden Docent filmgeschiedenis:

Welke competenties heeft een een Docent filmgeschiedenis nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Docent filmgeschiedenis

Wat voor persoonlijkheid heb je als Docent filmgeschiedenis nodig? 

De docent filmgeschiedenis is een waarnemer. Hij let goed op de leerlingen/studenten en houdt hun studievoortgang nauwgezet bij om ze, waar nodig, extra les te bieden. Dit maakt de docent filmgeschiedenis ook een gever. Hij geeft zijn kennis op het gebied van filmgeschiedenis over op zijn leerlingen/studenten en biedt ze waar nodig individuele begeleiding.

Bekijk de persoonstypen voor Docent filmgeschiedenis


Gever


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Docent filmgeschiedenis

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Docent filmgeschiedenis

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Docent filmgeschiedenis

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Docent filmgeschiedenis

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Docent filmgeschiedenis dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Docent filmgeschiedenis belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Docent filmgeschiedenis. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Docent filmgeschiedenis iets voor je?

Zou je graag Docent filmgeschiedenis willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Docent filmgeschiedenis bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Docent filmgeschiedenis

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar