Docent filmtheorie Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Docent filmtheorie? Lees de functieomschrijving.

De docent filmtheorie geeft les in het vak filmtheorie.

De docent filmtheorie geeft les op een MBO of HBO opleiding in de richting film en media, regie, beeldende kunsten, scenarioschrijven, film of een andere soortgelijke opleiding. De voornaamste taak van de docent filmtheorie is zijn kennis en visie op het vak filmtheorie overbrengen op zijn leerlingen/studenten zodat zij deze kennis mee kunnen nemen binnen hun toekomstige beroep. De docent filmtheorie geeft les in alle facetten van het vak filmtheorie. De docent filmtheorie behandelt in zijn lessen de verschillende theoretische benaderingen in hun historische opeenvolging en geeft onder ander les over onderwerpen als de klassieke filmtheorie, de verschillende narratieve theorieën en de psychoanalytisch georiënteerde apparatustheorie.

De docent filmtheorie ontwikkelt zijn eigen lesmateriaal of maakt gebruik van bestaand lesmateriaal en geeft zijn leerlingen/studenten opdrachten, presentatieopdrachten, tentamens en huiswerk dat hij vervolgens nakijkt, met de leerlingen/studenten bespreekt en waar nodig becijfert. Naar aanleiding van al dit gemaakte werk kan de docent filmtheorie de studievoortgang en studieontwikkeling van zijn leerlingen/studenten nauwgezet bijhouden en waar nodig met ze om de tafel gaan om te kijken wat er beter kan.

De docent filmtheorie heeft verstand van het vak filmtheorie en weet zijn kennis en visie op een interessante, leuke en educatieve manier op zijn leerlingen/studenten over te brengen. Daarnaast durft hij ook streng op te treden wanneer iemand in de klas zich vervelend gedraagt om ten alle tijde de orde in de klas te bewaren en/of herstellen.

Naast zijn werkzaamheden als docent zal de docent filmtheorie ook aanwezig zijn bij vergaderingen met collega's om de leerlingen/studenten te bespreken en te kijken naar verbeterpunten binnen de opleiding en de school.

De docent filmtheorie geeft klassikaal les en kan tijdens zijn les gebruik maken van een Powerpointpresentatie of van films en video's op de televisie, videorecorder of dvdspeler.

Wil je werken als Docent filmtheorie?

Werk je al als Docent filmtheorie en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Docent filmtheorie worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Docent filmtheorie, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Docent filmtheorie in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Leerlingen/studenten
 • Collega's
 • Directeur van de school
 • Mensen uit de filmwereld

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1500 tot €2100

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Docent filmtheorie

Wat verdient een Docent filmtheorie?

De docent filmtheorie verdient, afhankelijk van het aantal jaren werkervaring en de school waar hij werkzaam is, tussen de €1500,- en €2100,- bruto per maand. Daarnaast kan de docent filmtheorie ook freelance cursussen/lessen/workshops filmtheorie geven; voor de docent filmtheorie die alleen deze cursussen/lessen/workshops geeft (en niet werkzaam is op een school) valt gene precieze salarisindicatie te geven omdat hij zijn eigen (uur)tarief of cursuskosten mag bepalen.

Salarisschaal Docent filmtheorie

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Docent filmtheorie

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Docent filmtheorie

Hoe goed is de toekomst voor de Docent filmtheorie? 

Het arbeidsmarktperspectief voor de docent filmtheorie is laag, dit omdat het vak alleen op echt specifieke opleidingen wordt gegeven. De docent filmtheorie kan de werkgelegenheid wel voor zichzelf vergroten door ook in andere soortgelijke vakken les te gaan geven (en zich hierin te specialiseren) (waaronder filmgeschiedenis of filmanalyse) of door ook freelance cursussen/workshops/lessen filmtheorie te gaan geven.

Baankans Docent filmtheorie

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Docent filmtheorie worden: Opleidingen tot Docent filmtheorie

Hoe word je een Docent filmtheorie? 

De docent filmtheorie heeft een WO opleiding film en literatuurwetenschap gevolgd of een HBO opleiding in de richting film en televisie en is (na het behalen van een onderwijsbevoegdheid/relevante jaren werkervaring) les gaan geven in het vak filmtheorie.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Docent filmtheorie

Meer opleidingen Docent filmtheorie

Weet je nog niet of je Docent filmtheorie wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Docent filmtheorie of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Docent filmtheorie

Met wie werkt een Docent filmtheorie samen? 

Het netwerk van de docent filmtheorie bestaat uit zijn leerlingen/studenten, zijn collega's, de directeur van de school en mensen uit de filmwereld die op school komen spreken.


 • Leerlingen/studenten
 • Collega's
 • Directeur van de school
 • Mensen uit de filmwereld
Docent filmtheorie


Organisaties waar een Docent filmtheorie werkzaam is

Waar werkt een Docent filmtheorie meestal? 

De docent filmtheorie werkt op een MBO of HBO opleiding op een school of geeft freelance cursussen/lessen/workshops.

Meer weten over werken in de Onderwijs & Training?

Bekijk werken in Onderwijs & Training

Best beoordeelde werkgevers Docent filmtheorie

Waar kun je het beste werken als Docent filmtheorie? Hieronder vindt je de best door de Docent filmtheorie beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Docent filmtheorie.

Competenties, Skills en Vaardigheden Docent filmtheorie:

Welke competenties heeft een een Docent filmtheorie nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Docent filmtheorie

Wat voor persoonlijkheid heb je als Docent filmtheorie nodig? 

De docent filmtheorie is een waarnemer. Hij kan films goed analyseren en weet hoe hij dit het beste kan doen. Daarnaast let hij ook goed op de studieontwikkeling en studievoortgang van zijn leerlingen/studenten om ze zo optimaal mogelijk te kunnen begeleiden. Dit maakt de docent filmtheorie ook tot een gever. De docent filmtheorie geeft zijn kennis en visie op het gebied van het vak filmtheorie over op zijn leerlingen/studenten en biedt ze waar nodig individuele begeleiding of extra tips en adviezen.

Bekijk de persoonstypen voor Docent filmtheorie


Gever


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Docent filmtheorie

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Docent filmtheorie

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Docent filmtheorie

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Docent filmtheorie

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Docent filmtheorie dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Docent filmtheorie belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Docent filmtheorie. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Docent filmtheorie iets voor je?

Zou je graag Docent filmtheorie willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Docent filmtheorie bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Docent filmtheorie

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar