Docent financieel management Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Docent financieel management? Lees de functieomschrijving.

De docent financieel management geeft les in het vak financieel management.

De docent financieel management geeft les op een MBO of HBO opleiding in de richting accountancy, bedrijfseconomie of een andere soortgelijke economische opleiding. De voornaamste taak van de docent financieel management is zijn kennis en visie op het gebied van het vak financieel management overbrengen op zijn leerlingen/studenten. Hij geeft onder andere les in onderwerpen als financiële rekenkunde, investeren in duurzame activa, vermogensstructuur, planning van de financiële structuur en de financiële onderdelen van het opstellen van een financieel ondernemingsplan.

De docent financieel management ontwikkelt zijn eigen lesmateriaal of maakt gebruik van bestaand lesmateriaal en geeft zijn leerlingen/studenten opdrachten, toetsen, tentamens, huiswerk en andere opdrachten die hij vervolgens nakijkt, met de leerlingen/studenten bespreekt en waar nodig becijfert. Naar aanleiding van al dit gemaakte werk kan de docent financieel management de studievoortgang en studieontwikkeling van zijn leerlingen/studenten nauwgezet bijhouden en waar nodig met ze om de tafel gaan om te kijken wat er niet goed gaat, wat er beter kan en hoe hij ze daar het beste bij kan helpen.

De docent financieel management heeft verstand van het vak financieel management en weet zijn kennis en visie op een interessante en educatieve manier op zijn leerlingen/studenten over te brengen. Daarnaast durft hij ook streng op te treden wanneer leerlingen/studenten zich vervelend gedragen of geen goede inzet tonen om ten alle tijde de leerlingen/studenten zo optimaal mogelijk te begeleiden en de orde in de klas te bewaren. Ook kan de docent financieel management projecten begeleiden.

Naast zijn werkzaamheden in de klas is de docent financieel management ook aanwezig tijdens vergaderingen met collega's om de leerlingen/studenten te bespreken en te kijken naar verbeterpunten binnen de school en opleiding.

Wil je werken als Docent financieel management?

Werk je al als Docent financieel management en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Docent financieel management worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Docent financieel management, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Docent financieel management in één oogopslag

Sector:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Leerlingen/studenten
 • Collega's
 • Directeur van de school
 • Mensen uit het vak

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1600 tot €2200

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Docent financieel management

Wat verdient een Docent financieel management?

Het salaris van de docent financieel management die fulltime werkzaam is op een school verdient, afhankelijk van het aantal jaren werkervaring en de school waar hij werkzaam is, tussen de €1600,- en €2200,- bruto per maand.

Salarisschaal Docent financieel management

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Docent financieel management

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Docent financieel management

Hoe goed is de toekomst voor de Docent financieel management? 

Het arbeidsmarktperspectief voor de docent financieel management is gemiddeld. Er is voldoende werkgelegenheid op de verschillende economische opleidingen. Daarnaast kan de docent financieel management de werkgelegenheid voor zichzelf vergroten door ook in andere economische vakken les te gaan geven.

Baankans Docent financieel management

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Docent financieel management worden: Opleidingen tot Docent financieel management

Hoe word je een Docent financieel management? 

De docent financieel management heeft een WO opleiding ''Economics'', ''Finance'', ''Financial Management'', ''Fiscale Economie'', ''Leraar 1e graad Economie en Bedrijfswetenschappen'' of een andere soortgelijke WO opleiding gevolgd of heeft de opleiding ''Leraar Bedrijfseconomie'' gevolgd (HBO, vierjarig).

De 4 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Docent financieel management

Masterclass Financieel Management
Word een volwaardig financieel gesprekspartner in 3 dagen De masterclass Financieel Management: Finance for Non-financials is speciaal ontwikkeld voor managers/leidinggevenden die volwaardig gesprekspartner willen zijn van financiële specialisten. In 3
HBO Financieel Management
Zoekt u een uitdaging binnen het vakgebied financieel management? Deze opleiding biedt u de juiste theorie en praktijk om effectief werkzaam te kunnen zijn binnen een financiële werkomgeving. De opleiding …
8 te vermijden valkuilen in management accounting
Management Accounting is een zeer krachtig instrument waarmee vandaag iedere organisatie wordt aangestuurd. Het biedt immers de mogelijkheid om – tot in detail – de resultaten van uw bedrijf op …
Starten als Ondernemer
Denk je eraan om een eigen bedrijf te beginnen of een bestaande zaak over te nemen? Wil je daarvoor gedegen kennis, inzicht en vaardigheden opdoen op het gebied van ondernemerschap, …
Meer opleidingen Docent financieel management

Weet je nog niet of je Docent financieel management wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Docent financieel management of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Docent financieel management

Met wie werkt een Docent financieel management samen? 

Het netwerk van de docent financieel management bestaat uit zijn leerlingen/studenten, zijn collega's, de directeur van de school en mensen uit de economische sector die op school over hun vak komen spreken.


 • Leerlingen/studenten
 • Collega's
 • Directeur van de school
 • Mensen uit het vak
Docent financieel management


Organisaties waar een Docent financieel management werkzaam is

Waar werkt een Docent financieel management meestal? 

De docent financieel management geeft les op een MBO of HBO opleiding op een school.

Meer weten over werken in de Accountancy & Finance?

Bekijk werken in Accountancy & Finance

Best beoordeelde werkgevers Docent financieel management

Waar kun je het beste werken als Docent financieel management? Hieronder vindt je de best door de Docent financieel management beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Docent financieel management.

Competenties, Skills en Vaardigheden Docent financieel management:

Welke competenties heeft een een Docent financieel management nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Docent financieel management

Wat voor persoonlijkheid heb je als Docent financieel management nodig? 

De docent financieel management is een waarnemer. Hij let goed op de studievoortgang en studieontwikkeling van zijn leerlingen/studenten zodat hij ze zo optimaal mogelijk les kan geven en kan begeleiden. Dit maakt de docent financieel management ook tot een gever. Hij geeft zijn kennis en visie op het gebied van het vak financieel management over op zijn leerlingen/studenten en biedt ze waar nodig individuele begeleiding of extra tips en adviezen.

Bekijk de persoonstypen voor Docent financieel management


Gever


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Docent financieel management

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Docent financieel management

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Docent financieel management

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Docent financieel management

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Docent financieel management dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Docent financieel management belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Docent financieel management. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Docent financieel management iets voor je?

Zou je graag Docent financieel management willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Docent financieel management bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Docent financieel management

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar