Docent financiële rekenkunde Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Docent financiële rekenkunde? Lees de functieomschrijving.

De docent financiële rekenkunde geeft les in het vak financiële rekenkunde.

De docent financiële rekenkunde geeft les op een MBO of HBO opleiding in de richting accountancy, bedrijfseconomie of een andere soortgelijke economische opleiding. De voornaamste taak van de docent financiële rekenkunde is zijn kennis en visie op het gebied van het vak financiële rekenkunde overbrengen op zijn leerlingen/studenten.

De docent financiële rekenkunde ontwikkelt zijn eigen lesmateriaal of maakt gebruik van bestaand lesmateriaal en geeft zijn leerlingen/studenten opdrachten, toetsen, tentamens, huiswerk en andere opdrachten die hij vervolgens nakijkt, met de leerlingen/studenten bespreekt en waar nodig becijfert. Naar aanleiding van al dit gemaakte werk kan de docent financiële rekenkunde de studievoortgang en studieontwikkeling van zijn leerlingen/studenten nauwgezet bijhouden en waar nodig met ze om de tafel gaan om te kijken wat er niet goed gaat, wat er beter kan en hoe hij ze daar het beste bij kan helpen.

De docent financiële rekenkunde heeft verstand van het vak financiële rekenkunde en weet zijn kennis en visie op een interessante en educatieve manier op zijn leerlingen/studenten over te brengen. Daarnaast durft hij ook streng op te treden wanneer leerlingen/studenten zich vervelend gedragen of geen goede inzet tonen om ten alle tijde de leerlingen/studenten zo optimaal mogelijk te begeleiden en de orde in de klas te bewaren. Ook kan de docent financiële rekenkunde projecten begeleiden.

Naast zijn werkzaamheden in de klas is de docent financiële rekenkunde ook aanwezig tijdens vergaderingen met collega's om de leerlingen/studenten te bespreken en te kijken naar verbeterpunten binnen de school en opleiding.

Wil je werken als Docent financiële rekenkunde?

Werk je al als Docent financiële rekenkunde en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Docent financiële rekenkunde worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Docent financiële rekenkunde, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Docent financiële rekenkunde in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Leerlingen/studenten
 • Collega's
 • Directeur van de school
 • Mensen uit het vak

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1600 tot €2200

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Docent financiële rekenkunde

Wat verdient een Docent financiële rekenkunde?

Het salaris van de docent financiële rekenkunde die fulltime werkzaam is op een school verdient, afhankelijk van het aantal jaren werkervaring en de school waar hij werkzaam is, tussen de €1600,- en €2200,- bruto per maand.

Salarisschaal Docent financiële rekenkunde

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Docent financiële rekenkunde

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Docent financiële rekenkunde

Hoe goed is de toekomst voor de Docent financiële rekenkunde? 

Het arbeidsmarktperspectief voor de docent financiële rekenkunde is gemiddeld. Er is voldoende werkgelegenheid op de verschillende economische opleidingen. Daarnaast kan de docent financiële rekenkunde de werkgelegenheid voor zichzelf vergroten door ook in andere economische vakken les te gaan geven.

Baankans Docent financiële rekenkunde

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Docent financiële rekenkunde worden: Opleidingen tot Docent financiële rekenkunde

Hoe word je een Docent financiële rekenkunde? 

De docent financiële rekenkunde heeft een WO opleiding ''Economics'', ''Finance'', ''Financial Management'', ''Fiscale Economie'', ''Leraar 1e graad Economie en Bedrijfswetenschappen'' of een andere soortgelijke WO opleiding gevolgd of heeft de opleiding ''Leraar Bedrijfseconomie'' gevolgd (HBO, vierjarig).

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Docent financiële rekenkunde

Meer opleidingen Docent financiële rekenkunde

Weet je nog niet of je Docent financiële rekenkunde wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Docent financiële rekenkunde of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Docent financiële rekenkunde

Met wie werkt een Docent financiële rekenkunde samen? 

Het netwerk van de docent financiële rekenkunde bestaat uit zijn leerlingen/studenten, zijn collega's, de directeur van de school en mensen uit de economische sector die op school over hun vak komen spreken.


 • Leerlingen/studenten
 • Collega's
 • Directeur van de school
 • Mensen uit het vak
Docent financiële rekenkunde


Organisaties waar een Docent financiële rekenkunde werkzaam is

Waar werkt een Docent financiële rekenkunde meestal? 

De docent financiële rekenkunde geeft les op een MBO of HBO opleiding op een school.

Meer weten over werken in de Onderwijs & Training?

Bekijk werken in Onderwijs & Training

Best beoordeelde werkgevers Docent financiële rekenkunde

Waar kun je het beste werken als Docent financiële rekenkunde? Hieronder vindt je de best door de Docent financiële rekenkunde beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Docent financiële rekenkunde.

Competenties, Skills en Vaardigheden Docent financiële rekenkunde:

Welke competenties heeft een een Docent financiële rekenkunde nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Docent financiële rekenkunde

Wat voor persoonlijkheid heb je als Docent financiële rekenkunde nodig? 

De docent financiële rekenkunde is een waarnemer. Hij let goed op de studievoortgang en studieontwikkeling van zijn leerlingen/studenten zodat hij ze zo optimaal mogelijk les kan geven en kan begeleiden. Dit maakt de docent financiële rekenkunde ook tot een gever. Hij geeft zijn kennis en visie op het gebied van het vak financiële rekenkunde over op zijn leerlingen/studenten en biedt ze waar nodig individuele begeleiding of extra tips en adviezen.

Bekijk de persoonstypen voor Docent financiële rekenkunde


Gever


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Docent financiële rekenkunde

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Docent financiële rekenkunde

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Docent financiële rekenkunde

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Docent financiële rekenkunde

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Docent financiële rekenkunde dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Docent financiële rekenkunde belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Docent financiële rekenkunde. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Docent financiële rekenkunde iets voor je?

Zou je graag Docent financiële rekenkunde willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Docent financiële rekenkunde bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


Ga direct naar