Docent game programmeren Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Docent game programmeren? Lees de functieomschrijving.

De docent game programmeren geeft les in het vak game programmeren.

De docent game programmeren geeft les op een MBO of HBO opleiding gamedevelopment, gamedesign and development, of een andere soortgelijke opleiding. De docent game programmeren geeft les in het vak gameprogrammering. Zijn voornaamste taak is zijn leerlingen/studenten opleiden en voorbereiden op een beroep binnen de game industrie.

De docent game programmeren geeft les in onder andere het gebruik maken van verschillende technische computerprogramma's (waaronder Java en C++) waarmee de games kunnen worden geprogrammeerd. Daarnaast leert de docent game programmeren zijn leerlingen/studenten samenwerken met de leerlingen/studenten die bijvoorbeeld de opleiding gamedesign doen en met de mensen die het geluid voor de game maken. De docent game programmeren geeft over het algemeen les in een computerlokaal zodat zijn leerlingen/studenten meteen aan de slag kunnen.

De docent game programmeren ontwikkelt over het algemeen zijn eigen lesmateriaal en geeft zijn leerlingen/studenten zowel theorie als praktijkles, opdrachten, toetsen, huiswerk en projecten die hij vervolgens nakijkt, bespreekt en eventueel een cijfer geeft. Naar aanleiding van deze opdrachten kijkt de docent game programmeren naar de studievoortgang en de ontwikkeling van zijn leerlingen/studenten, bespreekt deze met ze en kijkt eventueel (als de leerlingen/student er slecht voorstaat) wat er moet gebeuren.

De docent game programmeren heeft verstand van het vak gameprogrammering en weet dit op een interessante, educatieve en leuke manier op zijn leerlingen/studenten over te brengen. Daarnaast durft hij ook streng op te treden wanneer een leerling/student zich vervelend gedraagt om de orde in de klas te bewaren. Naast zijn werkzaamheden in de klas zal de docent game programmeren ook aanwezig zijn tijdens vergaderingen met collega's om de opleiding, studenten/leerlingen en de school te bespreken en gaat hij eventueel op stagebezoek wanneer zijn leerlingen/studenten stage lopen.

Wil je werken als Docent game programmeren?

Werk je al als Docent game programmeren en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Docent game programmeren worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Docent game programmeren, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Docent game programmeren in één oogopslag

Persoonstype:

Netwerk:

 • Mensen uit het vak
 • Leerlingen/studenten
 • Directeur van de school
 • Collega's
 • Stagebegeleiders

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1200 tot €2000

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Docent game programmeren

Wat verdient een Docent game programmeren?

Het salaris van de docent game programmeren ligt tussen de €1200,- en €2000,-, afhankelijk van het aantal jaren werkervaring en de school waar hij werkzaam is.

Salarisschaal Docent game programmeren

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Docent game programmeren

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Docent game programmeren

Hoe goed is de toekomst voor de Docent game programmeren? 

Het arbeidsmarktperspectief voor de docent game programmeren is gemiddeld. Er komen steeds meer opleiding in de richting gamedevelopment bij omdat de gameindustrie blijft groeien en er veel mensen werkzaam willen zijn binnen deze sector. De werkgelegenheid is nu gemiddeld maar kan blijven groeien.

Baankans Docent game programmeren

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Docent game programmeren worden: Opleidingen tot Docent game programmeren

Hoe word je een Docent game programmeren? 

De docent game programmeren heeft zelf een opleiding gamedevelopment of een andere soortgelijke opleiding afgerond en heeft na jaren werkervaring besloten om zijn kennis en visie ook op leerlingen/studenten over te brengen en is daarom gaan lesgeven (of gaan lesgeven naast het praktijkwerk).

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Docent game programmeren

Meer opleidingen Docent game programmeren

Weet je nog niet of je Docent game programmeren wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Docent game programmeren of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Docent game programmeren

Met wie werkt een Docent game programmeren samen? 

Het netwerk van de docent game programmeren bestaat uit mensen uit het vak, leerlingen/studenten, eventueel stagebegeleiders, de directeur van de school en zijn collega's.


 • Mensen uit het vak
 • Leerlingen/studenten
 • Directeur van de school
 • Collega's
 • Stagebegeleiders
Docent game programmeren


Organisaties waar een Docent game programmeren werkzaam is

Waar werkt een Docent game programmeren meestal? 

De docent game programmeren werkt op een MBO of HBO opleiding op een school.

Meer weten over werken in de Creatief & Design?

Bekijk werken in Creatief & Design

Best beoordeelde werkgevers Docent game programmeren

Waar kun je het beste werken als Docent game programmeren? Hieronder vindt je de best door de Docent game programmeren beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Docent game programmeren.

Competenties, Skills en Vaardigheden Docent game programmeren:

Welke competenties heeft een een Docent game programmeren nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Docent game programmeren

Wat voor persoonlijkheid heb je als Docent game programmeren nodig? 

De docent game programmeren is een waarnemer. Hij let goed op de ontwikkeling van zijn leerlingen/studenten en let goed op hun studievoortgang en spreekt ze waar nodig daarop aan. Ook is de docent game programmeren een gever. Hij geeft zijn kennis en visie op het gebied van gameprogrammering over op zijn leerlingen/studenten en biedt ze waar nodig individuele begeleiding.

Bekijk de persoonstypen voor Docent game programmeren


Gever


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Docent game programmeren

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Docent game programmeren

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Docent game programmeren

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Docent game programmeren

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Docent game programmeren dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Docent game programmeren belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Docent game programmeren. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Docent game programmeren iets voor je?

Zou je graag Docent game programmeren willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Docent game programmeren bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


Ga direct naar