Docent gamedesign Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Docent gamedesign? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep docent gamedesign. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je docent gamedesign wordt.

 

Wat is een Docent gamedesign?

De docent gamedesign geeft les in het vak gamedesign.

De docent gamedesign geeft les op een MBO of HBO opleiding in de richting van gamedesign of game development. De docent gamedesign geeft les in alle facetten van het vak gamedesign, waaronder het tekenen en digitaliseren van gamecharacters, het maken van animaties, 3D modelling, het verzinnen van concepten voor games en het programmeren van de game en games. Hij geeft les in een computerlokaal waar de leerlingen/studenten meteen met praktijkopdrachten aan de slag kunnen. De voornaamste taak van de docent gamedesign is de leerlingen/studenten leren hoe ze een leuke en technisch goede game kunnen maken en zich zo op dit gebied laten ontwikkelen.

De docent gamedesign ontwikkelt zijn eigen lesmateriaal en geeft zijn leerlingen/studenten opdrachten, huiswerk, projecten, en praktijktoetsen/tentamens, bekijkt deze, bespreekt deze en becijfert deze. De docent gamedesign let daarnaast op de ontwikkeling van zijn leerlingen/studenten, bespreekt ideeën en concepten voor nieuwe games en zal daarnaast eventueel individuele begeleiding geven wanneer een leerling/student een bepaald onderwerp moeilijker onder de knie krijgt.

De docent gamedesign heeft zelf veel verstand van gamedesign en weet zijn kennis op een leuke, educatieve en interessante manier op zijn leerlingen/studenten over te brengen. Ook durft hij streng op te treden wanneer iemand het niet met hem eens is of als iemand de orde in de klas verstoort.

Daarnaast is de docent gamedesign ook aanwezig bij vergaderingen met collega's om de opleidingen en leerlingen/studenten te bespreken.Wil je werken als Docent gamedesign?

Werk je al als Docent gamedesign en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Docent gamedesign worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Docent gamedesign, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Docent gamedesign in één oogopslag

Netwerk:

 • Leerlingen/studenten
 • Collega's
 • Mensen uit de game industrie
 • Directeur van de school

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1200 tot €2000

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Docent gamedesign

Wat verdient een Docent gamedesign?

De docent gamedesign verdient tussen de €1200,- en €2000,- bruto per maand, afhankelijk van de school waar hij werkzaam is en het aantal jaren werkervaring.

Salarisschaal Docent gamedesign

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Docent gamedesign

Er zijn geen vacatures Docent gamedesign aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Docent gamedesign in werkt.

Meer weten over de sector waar een Docent gamedesign in werkt

Bekijk werken in Kunst & Cultuur & Entertainment

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Docent gamedesign

Wat is de toekomst van Docent gamedesign?

Het arbeidsmarktperspectief voor de docent gamedesign is gemiddeld. Er is voldoende werkgelegenheid. Daarnaast kan de docent gamedesign ook een andere rol in het onderwijs op zich nemen, waaronder bijvoorbeeld een mentorrol.

Baankans Docent gamedesign

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Docent gamedesign worden: Opleidingen tot Docent gamedesign

Wil je docent gamedesign worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Docent gamedesign? 

De docent gamedesign heeft een opleiding ''Gamedesign'' of ''ICT & Gamedesign & Technology gevolgd'', en/of is na enige jaren werkervaring binnen de game industrie les gaan geven. Over het algemeen heeft de docent gamedesign ook een onderwijsbevoegdheid behaald.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Docent gamedesign

Er zijn geen opleidingen Docent gamedesign aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Docent gamedesign in werkt

Bekijk alle opleidingen Kunst & Cultuur & Entertainment


Netwerk Docent gamedesign

Met wie werkt een Docent gamedesign samen? 

Het netwerk van de docent gamedesign bestaat uit zijn leerlingen/studenten, zijn collega's, mensen uit de game industrie die gastlessen kunnen komen geven en de directeur van de school.


 • Leerlingen/studenten
 • Collega's
 • Mensen uit de game industrie
 • Directeur van de school
Docent gamedesign


Organisaties waar een Docent gamedesign werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Docent gamedesign meestal werkt.

Waar werkt een Docent gamedesign?

De docent gamedesign werkt op een MBO of HBO opleiding op een school.

Meer weten over werken in de Creatief & Design?

Bekijk werken in Creatief & Design

Best beoordeelde werkgevers Docent gamedesign

Waar kun je het beste werken als Docent gamedesign? Hieronder vind je de best door de Docent gamedesign beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Docent gamedesign.

Competenties, Skills en Vaardigheden Docent gamedesign:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Docent gamedesign.

Welke competenties heeft een Docent gamedesign nodig?

Een Docent gamedesign heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Docent gamedesign

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Docent gamedesign passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Docent gamedesign nodig? 

De docent gamedesign is een waarnemer. Hij let goed op zijn leerlingen/studenten en let goed op hun ontwikkeling. Daarnaast let hij goed op de actuele ontwikkelingen binnen de game industrie.

Ook is de docent gamedesign een gever en een levensgenieter. Hij geeft zijn leerlingen/studenten les en eventueel individuele begeleiding en geeft les in het vak waar hij van houdt; gamedesign. Hij heeft dus in principe van zijn hobby zijn beroep gemaakt.

Bekijk de persoonstypen voor Docent gamedesign


Gever


Lees meer

Levensgenieter


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Docent gamedesign

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Docent gamedesign

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Docent gamedesign

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Docent gamedesign

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Docent gamedesign dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Docent gamedesign belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Docent gamedesign. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Docent gamedesign iets voor je?

Zou je graag Docent gamedesign willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Docent gamedesign bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Docent gamedesign

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar