Docent gezondheidskunde Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Docent gezondheidskunde? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep docent gezondheidskunde. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je docent gezondheidskunde wordt.

Wat is een Docent gezondheidskunde?

De docent gezondheidskunde geeft les in het vak gezondheidskunde.

De docent gezondheidskunde werkt op een VMBO, HAVO of VWO opleiding, op het gymnasium, op het volwassenenonderwijs of op een MBO of HBO opleiding (bijvoorbeeld een opleiding verzorging of verzorging en gezondheidskunde).

De docent gezondheidskunde geeft les in alle facetten van het vak gezondheidskunde. De nadruk binnen deze opleiding ligt op ziekte, voeding, huisvesting en economie. De voornaamste taak van de docent gezondheidskunde is zijn kennis en visie van het vak gezondheidskunde overbrengen op zijn leerlingen/studenten zodat zij deze kennis mee kunnen nemen binnen hun toekomstige beroep.

De docent gezondheidskunde ontwikkelt zijn eigen lesmateriaal of maakt gebruik van bestaand lesmateriaal en geeft zijn leerlingen/studenten opdrachten, huiswerk, toetsen en tentamens die hij vervolgens nakijkt, bespreekt en becijfert. Naar aanleiding van al het ingeleverde werk en inzet tijdens de les kan de docent gezondheidskunde de studieontwikkeling en studievoortgang van zijn leerlingen/studenten nauwgezet bijhouden en waar nodig extra tips, adviezen of individuele begeleiding bieden.

De docent gezondheidskunde heeft verstand van het vak gezondheidskunde en weet zijn kennis op een interessante, begrijpelijke en leuke manier op zijn leerlingen/studenten over te brengen. Ook durft hij streng op te treden wanneer leerlingen zich vervelend gedragen of geen goede inzet tonen om ten alle tijde de orde in de klas te bewaren en de leerlingen/studenten te motiveren.

Naast zijn werk in de klas zal de docent gezondheidskunde ook aanwezig zijn bij vergaderingen met collega's om de opleiding en studenten/leerlingen te bespreken en te kijken naar verbeterpunten binnen de opleiding en de school en kan hij eventueel ook op stagebezoek gaan wanneer zijn leerlingen/studenten stage lopen.

Wil je werken als Docent gezondheidskunde?

Werk je al als Docent gezondheidskunde en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Docent gezondheidskunde worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Docent gezondheidskunde, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Docent gezondheidskunde in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Leerlingen/studenten
 • Collega's
 • Directeur van de school
 • Mensen uit het vak
 • Stagebegeleiders

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1300 tot €2200

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Docent gezondheidskunde

Wat verdient een Docent gezondheidskunde?

Het salaris van de docent gezondheidskunde ligt tussen de €1300,- en €2200,- bruto per maand, afhankelijk van de school waar hij werkt en het aantal jaren werkervaring.

Salarisschaal Docent gezondheidskunde

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Docent gezondheidskunde

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Docent gezondheidskunde

Wat is de toekomst van Docent gezondheidskunde?

Het arbeidsmarktperspectief en de werkgelegenheid is gemiddeld. Er is voldoende werkgelegenheid binnen de verschillende scholen voor de docent gezondheidskunde met een relevant diploma of relevante werkervaring. Daarnaast kan de docent gezondheidskunde ook een mentorrol op zich nemen of zich specialiseren in andere vakken rondom de gezondheidszorg en ook daarin les gaan geven.

Baankans Docent gezondheidskunde

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Docent gezondheidskunde worden: Opleidingen tot Docent gezondheidskunde

Wil je docent gezondheidskunde worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Docent gezondheidskunde? 

De docent gezondheidskunde heeft een opleiding ''Leraar verzorging/gezondheidskunde'' gevolgd. Deze is HBO en vierjarig. Ook kan de docent gezondheidskunde de opleiding ''Public Health'' hebben gevolgd, deze opleiding is WO en vierjarig.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Docent gezondheidskunde

Meer opleidingen Docent gezondheidskunde

Weet je nog niet of je Docent gezondheidskunde wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Docent gezondheidskunde of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Docent gezondheidskunde

Met wie werkt een Docent gezondheidskunde samen? 

Het netwerk van de docent gezondheidskunde bestaat uit zijn leerlingen/studenten, zijn collega's en de directeur van de school. Zijn netwerk kan eventueel bestaan uit mensen uit het vak die op school komen spreken en stagebegeleiders van de stagebedrijven waar zijn leerlingen/studenten stagelopen.


 • Leerlingen/studenten
 • Collega's
 • Directeur van de school
 • Mensen uit het vak
 • Stagebegeleiders
Docent gezondheidskunde


Organisaties waar een Docent gezondheidskunde werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Docent gezondheidskunde meestal werkt.

Waar werkt een Docent gezondheidskunde?

De docent gezondheidskunde werkt op het voortgezet onderwijs in een VMBO, HAVO of VWO klas, op het gymnasium of volwassenenonderwijs of op een MBO of HBO opleiding.

Meer weten over werken in de Onderwijs & Training?

Bekijk werken in Onderwijs & Training

Best beoordeelde werkgevers Docent gezondheidskunde

Waar kun je het beste werken als Docent gezondheidskunde? Hieronder vind je de best door de Docent gezondheidskunde beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Docent gezondheidskunde.

Competenties, Skills en Vaardigheden Docent gezondheidskunde:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Docent gezondheidskunde.

Welke competenties heeft een Docent gezondheidskunde nodig?

Een Docent gezondheidskunde heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Docent gezondheidskunde

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Docent gezondheidskunde passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Docent gezondheidskunde nodig? 

De docent gezondheidskunde is een gever. Hij weet zijn kennis op het gebied van gezondheidskunde op zijn studenten/leerlingen over te brengen. Daarnaast is hij een waarnemer. Hij let op de individuele ontwikkeling van zijn leerlingen, houdt gegevens over de leerlingen goed bij, let op hun studieontwikkeling en studievoortgang en biedt waar nodig individuele begeleiding.

Bekijk de persoonstypen voor Docent gezondheidskunde


Gever


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Docent gezondheidskunde

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Docent gezondheidskunde

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Docent gezondheidskunde

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Docent gezondheidskunde

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Docent gezondheidskunde dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Docent gezondheidskunde belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Docent gezondheidskunde. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Docent gezondheidskunde iets voor je?

Zou je graag Docent gezondheidskunde willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Docent gezondheidskunde bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Docent gezondheidskunde

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar