Docent gezondheidszorg en welzijn Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Docent gezondheidszorg en welzijn? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep docent gezondheidszorg en welzijn. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je docent gezondheidszorg en welzijn wordt.

 

Wat is een Docent gezondheidszorg en welzijn?

De docent gezondheidszorg en welzijn geeft les in het vak gezondheidszorg en welzijn.

De docent gezondheidszorg en welzijn werkt op een VMBO, HAVO of VWO opleiding, op het gymnasium, op het volwassenenonderwijs of op een MBO of HBO opleiding.

De docent gezondheidszorg en welzijn geeft les in alle facetten van het vak gezondheidszorg en welzijn. Als docent op de onderbouw van het voortgezet onderwijs zal de docent gezondheidszorg en welzijn vooral lesgeven in het vak ''Verzorging'' (meer hierover bij Leraar Verzorging) maar op de bovenbouw van het VMBO of MBO zullen de lessen van de docent gezondheidszorg en welzijn vooral gericht zijn op de voorbereiding op een beroep binnen een vak in de sector Zorg en Welzijn. Zo leert de docent gezondheidszorg en welzijn zijn leerlingen/studenten omgaan met verschillende doelgroepen (waaronder ouderen en gehandicapten) en ze leren over de algemene dagelijkse levensverrichtingen (waaronder helpen met douchen, wassen en dergelijke). De docent gezondheidszorg en welzijn helpt zijn leerlingen/studenten zich ontwikkelen binnen een bepaald vakgebied en zich klaarmaken voor het beroep in de sector Zorg en Welzijn waarvoor zij studeren of gekozen hebben.

De docent gezondheidszorg en welzijn ontwikkelt zijn eigen lesmateriaal en geeft zijn leerlingen/studenten opdrachten, projecten, toetsen en tentamens die hij vervolgens nakijkt, bespreekt en becijfert. Daarnaast zal de docent gezondheidszorg en welzijn ook letten op de individuele begeleiding van zijn leerlingen/studenten en waar nodig extra hulp bieden.

De docent gezondheidszorg en welzijn heeft verstand van het vak gezondheidszorg en welzijn en weet zijn kennis op een interessante, begrijpelijke en leuke manier op zijn leerlingen/studenten over te brengen. Ook durft hij streng op te treden wanneer leerlingen zich niet gedragen.

Naast zijn werk in de klas zal de docent gezondheidszorg en welzijn ook aanwezig zijn bij vergaderingen met collega's om de opleiding en studenten/leerlingen te bespreken.

Wil je werken als Docent gezondheidszorg en welzijn?

Werk je al als Docent gezondheidszorg en welzijn en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Docent gezondheidszorg en welzijn worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Docent gezondheidszorg en welzijn, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Docent gezondheidszorg en welzijn in één oogopslag

Persoonstype:

Netwerk:

 • Leerlingen/studenten
 • Collega's
 • Directeur van de school
 • Mensen uit het vak
 • Ouders van leerlingen

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €2475 tot €3900

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

3


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Docent gezondheidszorg en welzijn

Wat verdient een Docent gezondheidszorg en welzijn?

Het salaris van de docent gezondheidszorg en welzijn ligt tussen de €2475,- en €3900,- bruto per maand, afhankelijk van de school waar hij werkt en het aantal jaren werkervaring.

Salarisschaal Docent gezondheidszorg en welzijn

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Docent gezondheidszorg en welzijn

Op zoek naar een nieuwe baan als Docent gezondheidszorg en welzijn? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Docent gezondheidszorg en welzijn. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Docent gezondheidszorg en welzijn vacatures

Docent Verpleegkunde
Randstad
Docent verpleegkunde, , Anatomie, katheteriseren, injecteren, puncteren, zorgprogramma’s ontwerpen en verpleegplannen schrijven. Termen die voor jou bekend terrein zijn als docent Verpleegkundige/ docent Zorg & Welzijn!, , Voor verschillende MBO-scholen …
Docent Verpleegkunde
ROC A12
ROC A12 zoekt een Docent Verpleegkunde te Velp MBO geplaatst op 28-05-2020 Het Astrum College is op zoek naar een Docent Verpleegkunde / Docent Zorg Voor ons team Zorg & …
Docent Verpleegkunde
Randstad
Docent verpleegkunde Anatomie, katheteriseren, injecteren, puncteren, zorgprogramma’s ontwerpen en verpleegplannen schrijven. Termen die voor jou bekend terrein zijn als docent Verpleegkundige/ docent Zorg & Welzijn! Voor verschillende MBO-scholen in de …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Docent gezondheidszorg en welzijn

Wat is de toekomst van Docent gezondheidszorg en welzijn?

Het arbeidsmarktperspectief en de werkgelegenheid is gemiddeld. Er is voldoende werkgelegenheid binnen de verschillende scholen voor de docent gezondheidszorg en welzijn met een relevant diploma of relevante werkervaring.

Baankans Docent gezondheidszorg en welzijn

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

3


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Docent gezondheidszorg en welzijn worden: Opleidingen tot Docent gezondheidszorg en welzijn

Wil je docent gezondheidszorg en welzijn worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Docent gezondheidszorg en welzijn? 

De docent gezondheidszorg en welzijn heeft een opleiding ''Leraar Gezondheidszorg en Welzijn'' gevolgd. Deze is HBO en vierjarig.

De 5 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Docent gezondheidszorg en welzijn

Management in de Gezondheidszorg
De gezondheidszorg is een wereld op zich. Als manager in deze sector zal je daarom vaak op een andere manier te werk gaan dan bijvoorbeeld in het bedrijfsleven. In deze …
Tuchtrecht in de gezondheidszorg
Accreditatie / PE punten NOvA 4 punten Juridisch NIVRE 4 punten Deze cursus is bedoeld voor juristen die in hun beroepspraktijk ervaring hebben met tuchtrecht in de gezondheidszorg en behoefte …
Specialisatieopleiding Mediation in de gezondheidszorg
In de turbulente omgeving van de gezondheidszorg, de grootste beroepsgroep van Nederland, zien wij relatief veel spanningen en conflicten. Dit vraagt om de toepassing mediation. Daarbij blijkt specifieke kennis van …
Opleiding Bedrijfsvoering in de Gezondheidszorg
Vergroot je kennis en verbeter de lange termijn bedrijfsvoering Een succesvolle, stabiele en duurzame zorgorganisatie inrichten en runnen is een complexe uitdaging. De zorgsector is sterk politiek afhankelijk en de …
Organisatie van de gezondheidszorg
Organisatie van de gezondheidszorg   Door de cursus Organisatie van de gezondheidszorg te volgen krijg je een helder inzicht in de Nederlandse gezondheidszorg.   Tijdens deze cursus wordt de gezondheidszorg
Meer opleidingen Docent gezondheidszorg en welzijn

Weet je nog niet of je Docent gezondheidszorg en welzijn wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Docent gezondheidszorg en welzijn of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen
Netwerk Docent gezondheidszorg en welzijn

Met wie werkt een Docent gezondheidszorg en welzijn samen? 

Het netwerk van de docent gezondheidszorg en welzijn bestaat uit zijn leerlingen/studenten, zijn collega's en de directeur van de school. Zijn netwerk kan eventueel bestaan uit mensen uit het vak die op school komen spreken en ouders van leerlingen tijdens ouderavonden.


 • Leerlingen/studenten
 • Collega's
 • Directeur van de school
 • Mensen uit het vak
 • Ouders van leerlingen
Docent gezondheidszorg en welzijn


Organisaties waar een Docent gezondheidszorg en welzijn werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Docent gezondheidszorg en welzijn meestal werkt.

Waar werkt een Docent gezondheidszorg en welzijn?

De docent gezondheidszorg en welzijn werkt op het voortgezet onderwijs in een VMBO, HAVO of VWO klas, op het gymnasium of volwassenenonderwijs of op een MBO of HBO opleiding.

Meer weten over werken in de Gezondheidszorg?

Bekijk werken in Gezondheidszorg

Best beoordeelde werkgevers Docent gezondheidszorg en welzijn

Waar kun je het beste werken als Docent gezondheidszorg en welzijn? Hieronder vind je de best door de Docent gezondheidszorg en welzijn beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Docent gezondheidszorg en welzijn.

Competenties, Skills en Vaardigheden Docent gezondheidszorg en welzijn:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Docent gezondheidszorg en welzijn.

Welke competenties heeft een Docent gezondheidszorg en welzijn nodig?

Een Docent gezondheidszorg en welzijn heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Docent gezondheidszorg en welzijn

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Docent gezondheidszorg en welzijn passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Docent gezondheidszorg en welzijn nodig? 

De docent gezondheidszorg en welzijn is een gever. Hij weet zijn kennis op het gebied van gezondheidszorg en welzijn op zijn studenten/leerlingen over te brengen. Daarnaast is hij een waarnemer. Hij let op de individuele ontwikkeling van zijn leerlingen, houdt gegevens over de leerlingen en biedt waar nodig individuele begeleiding.

Bekijk de persoonstypen voor Docent gezondheidszorg en welzijn


Gever


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Docent gezondheidszorg en welzijn

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Docent gezondheidszorg en welzijn

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Docent gezondheidszorg en welzijn

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Docent gezondheidszorg en welzijn

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Docent gezondheidszorg en welzijn dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Docent gezondheidszorg en welzijn belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Docent gezondheidszorg en welzijn. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Docent gezondheidszorg en welzijn iets voor je?

Zou je graag Docent gezondheidszorg en welzijn willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Docent gezondheidszorg en welzijn bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Docent gezondheidszorg en welzijn

marike

De salarisindicatie klopt niet. Startersloon is 2475 bruto - 3900 max

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar