Docent hiphopgeschiedenis Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Docent hiphopgeschiedenis? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep docent hiphopgeschiedenis. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je docent hiphopgeschiedenis wordt.

 

Wat is een Docent hiphopgeschiedenis?

De docent hiphopgeschiedenis geeft les in het vak hiphopgeschiedenis.

De docent hiphopgeschiedenis geeft les op een MBO of HBO opleiding muziek, op de popacademie of op een andere soortgelijke (muziek)opleiding. De docent hiphopgeschiedenis geeft les in alle facetten van het vak hiphopgeschiedenis. Zijn voornaamste taak is zijn kennis en visie op het gebied van het vak hiphopgeschiedenis overbrengen op zijn leerlingen/studenten. De docent hiphopgeschiedenis geeft onder andere les over de hedendaagse hiphopmuziek, de oorsprong van de hiphopmuziek, de ontwikkeling van de hiphopmuziek en leert zijn leerlingen/studenten kennismaken met verschillende bekende rap en hiphopmuzikanten, gebeurtenissen in de hiphopwereld en bekende raps en hiphopnummers.

Na aanleiding van zijn klassikale lessen geeft de docent hiphopgeschiedenis zijn leerlingen/studenten opdrachten, en huiswerk dat/die hij vervolgens nakijkt, met de leerlingen/studenten bespreekt en waar nodig becijfert. Na aanleiding van al deze resultaten kan de docent hiphopgeschiedenis de studieontwikkeling en studievoortgang van zijn leerlingen/studenten nauwgezet bijhouden en waar nodig met ze om de tafel gaan om te kijken naar wat er beter kan en hoe hij ze daarbij het beste kan helpen. Ook biedt de docent hiphopgeschiedenis waar nodig extra tips, adviezen en/of individuele begeleiding.

De docent hiphopgeschiedenis heeft verstand van het vak hiphopgeschiedenis en weet zijn kennis en visie op een interessante, leuke en educatieve manier op zijn leerlingen/studenten over te brengen. Daarnaast durft hij streng op te treden wanneer een leerling/student zich vervelend gedraagt om ten alle tijde de orde in de klas te bewaren en/of herstellen. De docent hiphopgeschiedenis geeft klassikaal les en kan tijdens zijn lessen gebruik maken van muziekfragmenten, muziek en een powerpoint.

Naast zijn werkzaamheden in de klas is de docent hiphopgeschiedenis ook aanwezig bij vergaderingen met collega's (waar hij de leerlingen/studenten bespreekt en kijkt naar verbeterpunten binnen de opleidingen en de school) en bij ouderavonden (waar hij de studieontwikkeling en studievoortgang van zijn leerlingen/studenten met hun ouders bespreekt en kijkt naar eventuele verbeterpunten).Wil je werken als Docent hiphopgeschiedenis?

Werk je al als Docent hiphopgeschiedenis en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Docent hiphopgeschiedenis worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Docent hiphopgeschiedenis, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Docent hiphopgeschiedenis in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Leerlingen/studenten
 • Collega's
 • Directeur van de school
 • Mensen uit het vak
 • Ouders van leerlingen/studenten

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1500 tot €2000

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Docent hiphopgeschiedenis

Wat verdient een Docent hiphopgeschiedenis?

Het salaris van de docent hiphopgeschiedenis ligt tussen de €1500,- en €2000,- bruto per maand, afhankelijk van de school waar hij werkzaam is en het aantal jaren werkervaring.

Salarisschaal Docent hiphopgeschiedenis

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Docent hiphopgeschiedenis

Er zijn geen vacatures Docent hiphopgeschiedenis aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Docent hiphopgeschiedenis in werkt.

Meer weten over de sector waar een Docent hiphopgeschiedenis in werkt

Bekijk werken in Onderwijs

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Docent hiphopgeschiedenis

Wat is de toekomst van Docent hiphopgeschiedenis?

Het arbeidsmarktperspectief voor de docent hiphopgeschiedenis is vrij laag. Er is alleen werkgelegenheid op specifieke en exacte opleidingen en daardoor is er vrij weinig werkgelegenheid. Wel kan de docent hiphopgeschiedenis zich ook in andere (muziek)vakken specialiseren en hierin les gaan geven of freelance cursussen/lessen/workshops hiphopgeschiedenis gaan geven.

Naast zijn werkzaamheden als docent kan de docent hiphopgeschiedenis ook een andere rol binnen het onderwijs op zich nemen (waaronder bijvoorbeeld een mentorrol).

Baankans Docent hiphopgeschiedenis

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Docent hiphopgeschiedenis worden: Opleidingen tot Docent hiphopgeschiedenis

Wil je docent hiphopgeschiedenis worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Docent hiphopgeschiedenis? 

De docent hiphopgeschiedenis heeft een opleiding ''Docent Muziek'' (HBO, vierjarig) gevolgd of is na jaren zelf werkzaam te zijn geweest binnen de hiphopwereld les gaan geven in het vak hiphopgeschiedenis.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Docent hiphopgeschiedenis

Er zijn geen opleidingen Docent hiphopgeschiedenis aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Docent hiphopgeschiedenis in werkt

Bekijk alle opleidingen Onderwijs


Netwerk Docent hiphopgeschiedenis

Met wie werkt een Docent hiphopgeschiedenis samen? 

Het netwerk van de docent hiphopgeschiedenis bestaat uit zijn leerlingen/studenten, zijn collega's, de directeur van de school, mensen uit het vak die op school komen spreken en de ouders van leerlingen/studenten tijdens ouderavonden.


 • Leerlingen/studenten
 • Collega's
 • Directeur van de school
 • Mensen uit het vak
 • Ouders van leerlingen/studenten
Docent hiphopgeschiedenis


Organisaties waar een Docent hiphopgeschiedenis werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Docent hiphopgeschiedenis meestal werkt.

Waar werkt een Docent hiphopgeschiedenis?

De docent hiphopgeschiedenis geeft les op een HBO of MBO opleiding op een school.

Meer weten over werken in de Onderwijs & Training?

Bekijk werken in Onderwijs & Training

Best beoordeelde werkgevers Docent hiphopgeschiedenis

Waar kun je het beste werken als Docent hiphopgeschiedenis? Hieronder vind je de best door de Docent hiphopgeschiedenis beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Docent hiphopgeschiedenis.

Competenties, Skills en Vaardigheden Docent hiphopgeschiedenis:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Docent hiphopgeschiedenis.

Welke competenties heeft een Docent hiphopgeschiedenis nodig?

Een Docent hiphopgeschiedenis heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Docent hiphopgeschiedenis

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Docent hiphopgeschiedenis passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Docent hiphopgeschiedenis nodig? 

De docent hiphopgeschiedenis is een gever. Hij geeft zijn kennis en visie op het gebied van het vak hiphopgeschiedenis over op zijn leerlingen/studenten en biedt ze waar nodig individuele begeleiding of extra tips en adviezen. Ook is de docent hiphopgeschiedenis een waarnemer. Hij let goed op zijn leerlingen/studenten tijdens de les, let goed op recente ontwikkelingen binnen de hiphop om deze mee te nemen in zijn lesmateriaal en houdt naar aanleiding van al het gemaakte werk en hun inzet in de klas nauwkeurig hun studieontwikkeling en studievoortgang bij.

Bekijk de persoonstypen voor Docent hiphopgeschiedenis


Gever


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Docent hiphopgeschiedenis

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Docent hiphopgeschiedenis

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Docent hiphopgeschiedenis

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Docent hiphopgeschiedenis

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Docent hiphopgeschiedenis dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Docent hiphopgeschiedenis belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Docent hiphopgeschiedenis. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Docent hiphopgeschiedenis iets voor je?

Zou je graag Docent hiphopgeschiedenis willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Docent hiphopgeschiedenis bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Docent hiphopgeschiedenis

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar