Docent hotelmanagement Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Docent hotelmanagement? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep docent hotelmanagement. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je docent hotelmanagement wordt.

 

Wat is een Docent hotelmanagement?

De docent hotelmanagement geeft les in het vak hotelmanagement.

De docent hotelmanagement geeft les op een MBO of HBO opleiding in de richting van hotelmanagement, horeca of soortgelijke beroepstakken (bijvoorbeeld op de hotelschool). De docent hotelmanagement geeft les in de verschillende facetten van het vak hotelmanagement. Zo leert hij zijn leerlingen/studenten omgaan en werken met de financiën (bijvoorbeeld begrotingen en berekeningen maken), het analyseren van het bedrijf, de organisatie van de horeca en de hotelmedewerkers, milieu en het zelfstandig ondernemerschap. De docent hotelmanagement laat zijn leerlingen/studenten zich ontwikkelen en leidt zijn leerlingen/studenten in vier jaar op naar hotelmanagers, zelfstandig ondernemers of een ander soortgelijk beroep rondom hotels en/of horeca.

De docent hotelmanagement ontwikkelt zijn eigen lesmateriaal en geeft zijn leerlingen/studenten opdrachten, toetsen, projecten, huiswerk en tentamens die hij vervolgens ook nakijkt, bespreekt en becijfert. Daarnaast zal de docent hotelmanagement ook langskomen wanneer de leerlingen/studenten stage lopen om op het stagebedrijf te kijken of alles goed verloopt en zal de docent hotelmanagement zijn leerlingen/studenten indien nodig individuele begeleiding geven.

De docent hotelmanagement heeft zelf veel verstand van het vak hotelmanagement en zelfstandig ondernemerschap en weet deze kennis en visie op een interessante, educatieve, leuke en begrijpelijke manier op zijn leerlingen/studenten over te brengen. Daarnaast durft hij streng op te treden wanneer een leerling/student zich niet gedraagt om de orde in de klas te bewaren.

Naast de werkzaamheden in de klas zal de docent hotelmanagement ook aanwezig zijn bij vergaderingen om de opleiding en leerlingen te bespreken met collega's en zal hij bij hotels op bezoek gaan om te kijken of er mensen uit het vak op de opleiding willen komen spreken.Wil je werken als Docent hotelmanagement?

Werk je al als Docent hotelmanagement en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Docent hotelmanagement worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Docent hotelmanagement, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Docent hotelmanagement in één oogopslag

Sector:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Directeur van de school
 • Collega's
 • Leerlingen/studenten
 • Mensen uit het vak
 • Ouders van leerlingen/studenten

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1500 tot €2100

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Docent hotelmanagement

Wat verdient een Docent hotelmanagement?

De docent hotelmanagement verdient tussen de €1500,- en €2100,- bruto per maand, afhankelijk van het aantal jaren werkervaring en de school waar hij werkzaam is.

Salarisschaal Docent hotelmanagement

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Docent hotelmanagement

Er zijn geen vacatures Docent hotelmanagement aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Docent hotelmanagement in werkt.

Meer weten over de sector waar een Docent hotelmanagement in werkt

Bekijk werken in Horeca

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Docent hotelmanagement

Wat is de toekomst van Docent hotelmanagement?

Het arbeidsmarktperspectief en de werkgelegenheid is gemiddeld. Er is voldoende werkgelegenheid op de verschillende MBO of HBO opleidingen mits de docent hotelmanagement de juiste kwalificaties of werkervaring heeft.

Baankans Docent hotelmanagement

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Docent hotelmanagement worden: Opleidingen tot Docent hotelmanagement

Wil je Docent hotelmanagement worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Docent hotelmanagement.

Hoe word je een Docent hotelmanagement? 

De docent hotelmanagement heeft een opleiding ''Hoger Hotelmanagement'' of ''International Hotel and Hospitality Management'' gevolgd (HBO, vierjarig). Daarnaast kan de docent hotelmanagement een onderwijsbevoegdheid hebben behaald op één van de docentenopleidingen. De meeste docenten hotelmanagement zijn na jarenlang zelf als hotelmanager of een ander soortgelijk beroep te hebben gewerkt les gaan geven.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Docent hotelmanagement

Er zijn geen opleidingen Docent hotelmanagement aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Docent hotelmanagement in werkt

Bekijk alle opleidingen Horeca

Omscholen of doorgroeien tot Docent hotelmanagement

Als je Docent hotelmanagement wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Docent hotelmanagement zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Docent hotelmanagement

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Docent hotelmanagement?

Competenties en Vaardigheden Docent hotelmanagement

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Docent hotelmanagement nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Docent hotelmanagement nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Docent hotelmanagement

Trainingen & cursussen Initiatief ontplooien
Initiatief ontplooien
Trainingen & cursussen Innovatief
Innovatief
Trainingen & cursussen Kritisch
Kritisch
Trainingen & cursussen Motiveren
Motiveren
Trainingen & cursussen Omgaan met details
Omgaan met details
Trainingen & cursussen Ondernemerschap
Ondernemerschap
Trainingen & cursussen Plannen en organiseren
Plannen en organiseren
Trainingen & cursussen Resultaatgerichtheid
Resultaatgerichtheid

Persoonlijkheid van een Docent hotelmanagement

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Docent hotelmanagement. Als Docent hotelmanagement wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Docent hotelmanagement:


zie volledige beschrijving persoonstype Docent hotelmanagement

Vakkennis voor een Docent hotelmanagement

Het is voor een Docent hotelmanagement ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Docent hotelmanagement zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Docent hotelmanagement


Werkervaring Docent hotelmanagement

Het is voor een startend Docent hotelmanagement die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Docent hotelmanagement is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Docent eventmanagement, Hotelmanager .

Iets anders leren?

Is Docent hotelmanagement het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Docent hotelmanagement

Met wie werkt een Docent hotelmanagement samen? 

Het netwerk van de docent hotelmanagement bestaat uit de directeur van de school, zijn collega's, zijn leerlingen/studenten, mensen uit het vak die op school komen spreken en de ouders van leerlingen/studenten tijdens ouderavonden.


 • Directeur van de school
 • Collega's
 • Leerlingen/studenten
 • Mensen uit het vak
 • Ouders van leerlingen/studenten
Docent hotelmanagement


Organisaties waar een Docent hotelmanagement werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Docent hotelmanagement meestal werkt.

Waar werkt een Docent hotelmanagement?

De docent hotelmanagement werkt op een MBO of HBO opleiding op een school.

Meer weten over werken in de Management & Business?

Bekijk werken in Management & Business

Best beoordeelde werkgevers Docent hotelmanagement

Waar kun je het beste werken als Docent hotelmanagement? Hieronder vind je de best door de Docent hotelmanagement beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Docent hotelmanagement.

Competenties, Skills en Vaardigheden Docent hotelmanagement:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Docent hotelmanagement.

Welke competenties heeft een Docent hotelmanagement nodig?

Een Docent hotelmanagement heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Docent hotelmanagement

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Docent hotelmanagement passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Docent hotelmanagement nodig? 

De docent hotelmanagement is een gever. Hij geeft zijn kennis en visie op het gebied van het vak hotelmanagement over op zijn leerlingen/studenten en geeft ze als ze hierom vragen of als hij ziet dat het nodig is individuele begeleiding.

Ook is de docent hotelmanagement een waarnemer. Hij let goed op de ontwikkeling van zijn leerlingen/studenten en daarnaast de ontwikkelingen binnen de huidige maatschappij om daarop in de les te kunnen anticiperen

Bekijk de persoonstypen voor Docent hotelmanagement


Gever


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Docent hotelmanagement

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Docent hotelmanagement

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Docent hotelmanagement

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Docent hotelmanagement

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Docent hotelmanagement dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Docent hotelmanagement belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Docent hotelmanagement. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Docent hotelmanagement iets voor je?

Zou je graag Docent hotelmanagement willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Docent hotelmanagement bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Docent hotelmanagement

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar