Docent hotelmanagement Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Docent hotelmanagement? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep docent hotelmanagement. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je docent hotelmanagement wordt.

Wat is een Docent hotelmanagement?

De docent hotelmanagement geeft les in het vak hotelmanagement.

De docent hotelmanagement geeft les op een MBO of HBO opleiding in de richting van hotelmanagement, horeca of soortgelijke beroepstakken (bijvoorbeeld op de hotelschool). De docent hotelmanagement geeft les in de verschillende facetten van het vak hotelmanagement. Zo leert hij zijn leerlingen/studenten omgaan en werken met de financiën (bijvoorbeeld begrotingen en berekeningen maken), het analyseren van het bedrijf, de organisatie van de horeca en de hotelmedewerkers, milieu en het zelfstandig ondernemerschap. De docent hotelmanagement laat zijn leerlingen/studenten zich ontwikkelen en leidt zijn leerlingen/studenten in vier jaar op naar hotelmanagers, zelfstandig ondernemers of een ander soortgelijk beroep rondom hotels en/of horeca.

De docent hotelmanagement ontwikkelt zijn eigen lesmateriaal en geeft zijn leerlingen/studenten opdrachten, toetsen, projecten, huiswerk en tentamens die hij vervolgens ook nakijkt, bespreekt en becijfert. Daarnaast zal de docent hotelmanagement ook langskomen wanneer de leerlingen/studenten stage lopen om op het stagebedrijf te kijken of alles goed verloopt en zal de docent hotelmanagement zijn leerlingen/studenten indien nodig individuele begeleiding geven.

De docent hotelmanagement heeft zelf veel verstand van het vak hotelmanagement en zelfstandig ondernemerschap en weet deze kennis en visie op een interessante, educatieve, leuke en begrijpelijke manier op zijn leerlingen/studenten over te brengen. Daarnaast durft hij streng op te treden wanneer een leerling/student zich niet gedraagt om de orde in de klas te bewaren.

Naast de werkzaamheden in de klas zal de docent hotelmanagement ook aanwezig zijn bij vergaderingen om de opleiding en leerlingen te bespreken met collega's en zal hij bij hotels op bezoek gaan om te kijken of er mensen uit het vak op de opleiding willen komen spreken.

Wil je werken als Docent hotelmanagement?

Werk je al als Docent hotelmanagement en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Docent hotelmanagement worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Docent hotelmanagement, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Docent hotelmanagement in één oogopslag

Sector:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Directeur van de school
 • Collega's
 • Leerlingen/studenten
 • Mensen uit het vak
 • Ouders van leerlingen/studenten

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1500 tot €2100

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Docent hotelmanagement

Wat verdient een Docent hotelmanagement?

De docent hotelmanagement verdient tussen de €1500,- en €2100,- bruto per maand, afhankelijk van het aantal jaren werkervaring en de school waar hij werkzaam is.

Salarisschaal Docent hotelmanagement

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Docent hotelmanagement

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Docent hotelmanagement

Wat is de toekomst van Docent hotelmanagement?

Het arbeidsmarktperspectief en de werkgelegenheid is gemiddeld. Er is voldoende werkgelegenheid op de verschillende MBO of HBO opleidingen mits de docent hotelmanagement de juiste kwalificaties of werkervaring heeft.

Baankans Docent hotelmanagement

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Docent hotelmanagement worden: Opleidingen tot Docent hotelmanagement

Wil je docent hotelmanagement worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Docent hotelmanagement? 

De docent hotelmanagement heeft een opleiding ''Hoger Hotelmanagement'' of ''International Hotel and Hospitality Management'' gevolgd (HBO, vierjarig). Daarnaast kan de docent hotelmanagement een onderwijsbevoegdheid hebben behaald op één van de docentenopleidingen. De meeste docenten hotelmanagement zijn na jarenlang zelf als hotelmanager of een ander soortgelijk beroep te hebben gewerkt les gaan geven.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Docent hotelmanagement

Meer opleidingen Docent hotelmanagement

Weet je nog niet of je Docent hotelmanagement wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Docent hotelmanagement of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Docent hotelmanagement

Met wie werkt een Docent hotelmanagement samen? 

Het netwerk van de docent hotelmanagement bestaat uit de directeur van de school, zijn collega's, zijn leerlingen/studenten, mensen uit het vak die op school komen spreken en de ouders van leerlingen/studenten tijdens ouderavonden.


 • Directeur van de school
 • Collega's
 • Leerlingen/studenten
 • Mensen uit het vak
 • Ouders van leerlingen/studenten
Docent hotelmanagement


Organisaties waar een Docent hotelmanagement werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Docent hotelmanagement meestal werkt.

Waar werkt een Docent hotelmanagement?

De docent hotelmanagement werkt op een MBO of HBO opleiding op een school.

Meer weten over werken in de Management & Business?

Bekijk werken in Management & Business

Best beoordeelde werkgevers Docent hotelmanagement

Waar kun je het beste werken als Docent hotelmanagement? Hieronder vind je de best door de Docent hotelmanagement beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Docent hotelmanagement.

Competenties, Skills en Vaardigheden Docent hotelmanagement:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Docent hotelmanagement.

Welke competenties heeft een Docent hotelmanagement nodig?

Een Docent hotelmanagement heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Docent hotelmanagement

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Docent hotelmanagement passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Docent hotelmanagement nodig? 

De docent hotelmanagement is een gever. Hij geeft zijn kennis en visie op het gebied van het vak hotelmanagement over op zijn leerlingen/studenten en geeft ze als ze hierom vragen of als hij ziet dat het nodig is individuele begeleiding.

Ook is de docent hotelmanagement een waarnemer. Hij let goed op de ontwikkeling van zijn leerlingen/studenten en daarnaast de ontwikkelingen binnen de huidige maatschappij om daarop in de les te kunnen anticiperen

Bekijk de persoonstypen voor Docent hotelmanagement


Gever


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Docent hotelmanagement

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Docent hotelmanagement

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Docent hotelmanagement

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Docent hotelmanagement

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Docent hotelmanagement dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Docent hotelmanagement belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Docent hotelmanagement. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Docent hotelmanagement iets voor je?

Zou je graag Docent hotelmanagement willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Docent hotelmanagement bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Docent hotelmanagement

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar