Docent human resource management Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Docent human resource management? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep docent human resource management. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je docent human resource management wordt.

 

Wat is een Docent human resource management?

De docent human resource management geeft les in het vak human resource management.

De docent human resource management geeft les op een MBO of HBO opleiding in de richting accountancy, bedrijfseconomie, human resource management of een andere soortgelijke economische opleiding. De voornaamste taak van de docent human resource management is zijn kennis en visie op het gebied van het vak human resource management overbrengen op zijn leerlingen/studenten. De docent human resource management leert zijn leerlingen/studenten hoe ze personeel kunnen werven en geeft les in/over onderwerpen als de plaats van strategisch personeelsmanagement binnen een organisatie, het werven en selecteren van een geschikt persoon voor een bepaalde exacte functie, de wijze waarop personeelsbeoordelingen kunnen worden gegeven, inzetbaarheidbeleid, en primaire, secondaire en tertiaire arbeidsvoorwaarden en de mogelijke vormen van uitstroom van personeel binnen een organisatie.

De docent human resource management ontwikkelt zijn eigen lesmateriaal of maakt gebruik van bestaand lesmateriaal en geeft zijn leerlingen/studenten opdrachten, toetsen, tentamens, huiswerk en andere opdrachten die hij vervolgens nakijkt, met de leerlingen/studenten bespreekt en waar nodig becijfert. Naar aanleiding van al dit gemaakte werk kan de docent human resource management de studievoortgang en studieontwikkeling van zijn leerlingen/studenten nauwgezet bijhouden en waar nodig met ze om de tafel gaan om te kijken wat er niet goed gaat, wat er beter kan en hoe hij ze daar het beste bij kan helpen.

De docent human resource management heeft verstand van het vak human resource management en weet zijn kennis en visie op een interessante en educatieve manier op zijn leerlingen/studenten over te brengen. Daarnaast durft hij ook streng op te treden wanneer leerlingen/studenten zich vervelend gedragen of geen goede inzet tonen om ten alle tijde de leerlingen/studenten zo optimaal mogelijk te begeleiden en de orde in de klas te bewaren. Ook kan de docent human resource management projecten begeleiden.

Naast zijn werkzaamheden in de klas is de docent human resource management ook aanwezig tijdens vergaderingen met collega's om de leerlingen/studenten te bespreken en te kijken naar verbeterpunten binnen de school en opleiding.Wil je werken als Docent human resource management?

Werk je al als Docent human resource management en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Docent human resource management worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Docent human resource management, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Docent human resource management in één oogopslag

Sector:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Leerlingen/studenten
 • Collega's
 • Directeur van de school
 • Mensen uit het vak

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1600 tot €2200

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Docent human resource management

Wat verdient een Docent human resource management?

Het salaris van de docent human resource management die fulltime werkzaam is op een school verdient, afhankelijk van het aantal jaren werkervaring en de school waar hij werkzaam is, tussen de €1600,- en €2200,- bruto per maand.

Salarisschaal Docent human resource management

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Docent human resource management

Er zijn geen vacatures Docent human resource management aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Docent human resource management in werkt.

Meer weten over de sector waar een Docent human resource management in werkt

Bekijk werken in Onderwijs

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Docent human resource management

Wat is de toekomst van Docent human resource management?

Het arbeidsmarktperspectief voor de docent human resource management is gemiddeld. Er is voldoende werkgelegenheid op de verschillende economische opleidingen. Daarnaast kan de docent human resource management de werkgelegenheid voor zichzelf vergroten door ook in andere economische vakken les te gaan geven.

Baankans Docent human resource management

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Docent human resource management worden: Opleidingen tot Docent human resource management

Wil je docent human resource management worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Docent human resource management? 

De docent human resource management heeft een WO opleiding ''Economics'', ''Finance'', ''Financial Management'', ''Fiscale Economie'', ''Leraar 1e graad Economie en Bedrijfswetenschappen'', ''Human Resource Management'', ''Human Resource Studies'', ''Managing Human Resources'' of een andere soortgelijke WO opleiding gevolgd of heeft de opleiding ''Leraar Bedrijfseconomie'' gevolgd (HBO, vierjarig).

De 1 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Docent human resource management

Informatiebeveiliging, ISO 27002, ISFS basiskennis
Volg je opleidingaspiratie in Coronatijd; individueel les of in een kleine groep maximaal 3 met voldoende tussenruimte. On-line interactief met een docent en kleine groep kan ook. Informatiebeveiliging is een …
Meer opleidingen Docent human resource management

Weet je nog niet of je Docent human resource management wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Docent human resource management of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen
Netwerk Docent human resource management

Met wie werkt een Docent human resource management samen? 

Het netwerk van de docent human resource management bestaat uit zijn leerlingen/studenten, zijn collega's, de directeur van de school en mensen uit de economische sector die op school over hun vak komen spreken.


 • Leerlingen/studenten
 • Collega's
 • Directeur van de school
 • Mensen uit het vak
Docent human resource management


Organisaties waar een Docent human resource management werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Docent human resource management meestal werkt.

Waar werkt een Docent human resource management?

De docent human resource management geeft les op een MBO of HBO opleiding op een school.

Meer weten over werken in de Accountancy & Finance?

Bekijk werken in Accountancy & Finance

Best beoordeelde werkgevers Docent human resource management

Waar kun je het beste werken als Docent human resource management? Hieronder vind je de best door de Docent human resource management beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Docent human resource management.

Competenties, Skills en Vaardigheden Docent human resource management:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Docent human resource management.

Welke competenties heeft een Docent human resource management nodig?

Een Docent human resource management heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Docent human resource management

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Docent human resource management passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Docent human resource management nodig? 

De docent human resource management is een waarnemer. Hij let goed op de studievoortgang en studieontwikkeling van zijn leerlingen/studenten zodat hij ze zo optimaal mogelijk les kan geven en kan begeleiden. Dit maakt de docent human resource management ook tot een gever. Hij geeft zijn kennis en visie op het gebied van het vak human resource management over op zijn leerlingen/studenten en biedt ze waar nodig individuele begeleiding of extra tips en adviezen.

Bekijk de persoonstypen voor Docent human resource management


Gever


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Docent human resource management

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Docent human resource management

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Docent human resource management

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Docent human resource management

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Docent human resource management dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Docent human resource management belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Docent human resource management. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Docent human resource management iets voor je?

Zou je graag Docent human resource management willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Docent human resource management bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Docent human resource management

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar