Docent improvisatietheater Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Docent improvisatietheater? Lees de functieomschrijving.

De docent improvisatietheater geeft les in het vak improvisatietheater.

De docent improvisatietheater geeft over het algemeen les op MBO of HBO opleidingen ''drama'', ''artiest'', ''Sociaal Cultureel Werk Theater'' en andere theateropleidingen. Daarnaast kan de docent improvisatietheater ook lesgeven op opleidingen waar de leerlingen moeten oefenen in het hebben van bepaalde specifieke gesprekken (bijvoorbeeld op doktersopleidingen), workshops en cursussen geven, als begeleider werken bij theatersportgroepen en/of les geven op een Centrum voor de Kunsten. De docent improvisatietheater geeft de leerlingen en/of studenten les in de verschillende aspecten van het improvisatietheater. Hij leert zijn leerlingen reageren in verschillende situaties, geeft ze verschillende improvisatieopdrachten (van het improviseren van een volledige scene tot het improviseren van een beweging) en geeft ze daarnaast over het algemeen ook de standaard warming ups en cooling downs. De docent improvisatietheater leert de leerlingen/studenten op elkaar inspelen en elkaar vertrouwen, kennis maken met het creëren, leert ze anticiperen in verschillende situaties en laat ze kijken naar andere improvisatiegroepen, improvisatietheater of cabaret, zowel op internet en dvd als in het theater. Daarnaast laat hij de leerlingen zien wat er allemaal kan gebeuren binnen verschillende scenes of gebeurtenissen en laat hij ze zien hoe ze daarop kunnen inspelen.

Over het algemeen ontwikkelt de docent improvisatietheater zijn eigen lesmateriaal. Als hij werkzaam is op een school geeft de docent improvisatietheater de leerlingen opdrachten en becijfert zowel de opdrachten als de ontwikkeling van de leerling of student in kwestie. Daarnaast let hij ook op individuele ontwikkelingen van de leerlingen.

De docent improvisatietheater is zelf goed in improviseren, heeft verstand van improvisatietheater, kan leerlingen goed begeleiden en op een interessante en educatieve manier lesgeven. Ondanks dat het vak improvisatietheater een leuk vak is en vaak een welkome afwisseling is binnen het lessenpakket van de leerlingen/studenten let de docent improvisatietheater ondanks de relaxte sfeer wel op leerlingen/studenten die misbruik maken van de losse sfeer en treedt eventueel streng op.

Naast zijn werkzaamheden als docent vergadert de docent improvisatietheater ook met zijn mede docenten om te kijken hoe ze de opleiding kunnen verbeteren en bespreken ze leerlingen.

Wil je werken als Docent improvisatietheater?

Werk je al als Docent improvisatietheater en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Docent improvisatietheater worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Docent improvisatietheater, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Docent improvisatietheater in één oogopslag

Netwerk:

 • Leerlingen/studenten (of mensen die workshop/cursus willen volgen)
 • Collega's
 • Werkgever
 • Medespelers
 • Improvisatietheatergroep

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1200 tot €1810

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Docent improvisatietheater

Wat verdient een Docent improvisatietheater?

De docent improvisatietheater die op een school werkzaam is verdient tussen de  €1200,- en €1810,- bruto per maand. Als de docent improvisatietheater werkzaam is op een centrum voor de kunsten, als begeleider bij een theatersportgroep of als hij workshops of cursussen improvisatietheater geeft is het salaris afhankelijk van zijn werkervaring en de prijs die hij zelf vraagt.

Salarisschaal Docent improvisatietheater

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Docent improvisatietheater

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Docent improvisatietheater

Hoe goed is de toekomst voor de Docent improvisatietheater? 

Het arbeidsmarktperspectief en de werkgelegenheid zijn gemiddeld en vaak afhankelijk van de docent improvisatietheater in kwestie. Er is binnen de scholen niet ongelofelijk veel werkgelegenheid en daarom moet de docent improvisatietheater op zoek naar een theateropleiding waar het vak gegeven wordt of waar hij denkt dat hij iets toe kan voegen aan het huidige lessenpakket en in gesprek gaan met de school of op zoek gaan naar een opleiding waar ze het vak improvisatietheater geven om leerlingen in specifieke situaties te laten ontwikkelen. Daarnaast kan de docent improvisatietheater ook werken als begeleider bij een improvisatietheatergroep, zelf binnen zo'n groep spelen of workshops en cursussen improvisatietheater geven.

Baankans Docent improvisatietheater

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Docent improvisatietheater worden: Opleidingen tot Docent improvisatietheater

Hoe word je een Docent improvisatietheater? 

De docent improvisatietheater heeft over het algemeen een opleiding ''docent drama of theaterdocent'' gevolgd (hbo, vierjarig) en heeft werkervaring binnen het improvisatietheater (bijvoorbeeld door zelf enige jaren in een theatersportgroep te hebben gespeeld).

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Docent improvisatietheater

Meer opleidingen Docent improvisatietheater

Weet je nog niet of je Docent improvisatietheater wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Docent improvisatietheater of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Docent improvisatietheater

Met wie werkt een Docent improvisatietheater samen? 

Het netwerk van de docent improvisatietheater bestaat uit zijn leerlingen/studenten (of mensen die een workshop of cursus bij hem volgen), zijn collega's, zijn werkgever, zijn medespelers en eventueel een improvisatietheatergroep.


 • Leerlingen/studenten (of mensen die workshop/cursus willen volgen)
 • Collega's
 • Werkgever
 • Medespelers
 • Improvisatietheatergroep
Docent improvisatietheater


Organisaties waar een Docent improvisatietheater werkzaam is

Waar werkt een Docent improvisatietheater meestal? 

De docent improvisatietheater werkt op een school, een centrum voor de kunsten, bij een theatersportgroep of geeft freelance (of voor een opdrachtgever) cursussen/workshops improvisatietheater.

Meer weten over werken in de Bijzonder / Humor?

Bekijk werken in Bijzonder / Humor

Best beoordeelde werkgevers Docent improvisatietheater

Waar kun je het beste werken als Docent improvisatietheater? Hieronder vindt je de best door de Docent improvisatietheater beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Docent improvisatietheater.

Competenties, Skills en Vaardigheden Docent improvisatietheater:

Welke competenties heeft een een Docent improvisatietheater nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Docent improvisatietheater

Wat voor persoonlijkheid heb je als Docent improvisatietheater nodig? 

De docent improvisatietheater is een levensgenieter. Hij heeft van zijn hobby zijn beroep gemaakt en kan leven van het spelen en lesgeven in het improvisatietheater.

Daarnaast is de docent improvisatietheater een gever en een waarnemer. Hij geeft zijn kennis, visie en enthousiasme over op zijn leerlingen/studenten en let goed op hun ontwikkelingen (en bij sommige opdrachten waarin de leerlingen samen moeten werken en op elkaar moeten vertrouwen op hun veiligheid).

Bekijk de persoonstypen voor Docent improvisatietheater


Gever


Lees meer

Levensgenieter


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Docent improvisatietheater

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Docent improvisatietheater

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Docent improvisatietheater

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Docent improvisatietheater

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Docent improvisatietheater dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Docent improvisatietheater belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Docent improvisatietheater. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Docent improvisatietheater iets voor je?

Zou je graag Docent improvisatietheater willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Docent improvisatietheater bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Docent improvisatietheater

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar