Docent instrumentale analyse Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Docent instrumentale analyse? Lees de functieomschrijving.

De docent instrumentele analyse geeft les in het vak instrumentele analyse.

De docent instrumentele analyse geeft les op een MBO of HBO opleiding in de richting chemie, chemische technologie of een andere soortgelijke opleiding. De voornaamste taak van de docent instrumentele analyse is zijn kennis en visie op het gebied van het vak instrumentele analyse overbrengen op zijn leerlingen/studenten. Hij geeft les in alle facetten van het vak instrumentele analyse. Hij geeft onder andere les in/over onderwerpen als de grondslagen van de spectrofotometrie, de elektrochemie, de apparatuur en de chromatografie.

De docent instrumentele analyse ontwikkelt zijn eigen lesmateriaal of maakt gebruik van bestaand lesmateriaal en geeft zijn leerlingen/studenten opdrachten, toetsen, tentamens, huiswerk en andere opdrachten die hij vervolgens nakijkt, met de leerlingen/studenten bespreekt en waar nodig becijfert. Naar aanleiding van al dit gemaakte werk kan de docent instrumentele analyse de studievoortgang en studieontwikkeling van zijn leerlingen/studenten nauwgezet bijhouden en waar nodig met ze om de tafel gaan om te kijken wat er niet goed gaat, wat er beter kan en hoe hij ze daar het beste bij kan helpen.

De docent instrumentele analyse heeft verstand van het vak instrumentele analyse en weet zijn kennis en visie op een interessante en educatieve manier op zijn leerlingen/studenten over te brengen. Daarnaast durft hij ook streng op te treden wanneer leerlingen/studenten zich vervelend gedragen of geen goede inzet tonen om ten alle tijde de leerlingen/studenten zo optimaal mogelijk te begeleiden en de orde in de klas te bewaren.

Naast zijn werkzaamheden in de klas is de docent instrumentele analyse ook aanwezig tijdens vergaderingen met collega's om de leerlingen/studenten te bespreken en te kijken naar verbeterpunten binnen de school en opleiding.

Wil je werken als Docent instrumentale analyse?

Werk je al als Docent instrumentale analyse en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Docent instrumentale analyse worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Docent instrumentale analyse, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Docent instrumentale analyse in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Leerlingen/studenten
 • Collega's
 • Directeur van de school
 • Mensen uit het vakgebied

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1600 tot €2000

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Docent instrumentale analyse

Wat verdient een Docent instrumentale analyse?

Het salaris van de docent instrumentele analyse die fulltime werkzaam is op een school verdient, afhankelijk van het aantal jaren werkervaring en de school waar hij werkzaam is, tussen de €1600,- en €2000,- bruto per maand.

Salarisschaal Docent instrumentale analyse

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Docent instrumentale analyse

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Docent instrumentale analyse

Hoe goed is de toekomst voor de Docent instrumentale analyse? 

Het arbeidsmarktperspectief voor de docent instrumentele analyse is gemiddeld. Er is voldoende werkgelegenheid. Daarnaast kan de docent instrumentele analyse de werkgelegenheid voor zichzelf vergroten door ook in andere chemische vakken les te gaan geven.

Baankans Docent instrumentale analyse

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Docent instrumentale analyse worden: Opleidingen tot Docent instrumentale analyse

Hoe word je een Docent instrumentale analyse? 

De docent instrumentele analyse heeft een HBO opleiding ''Chemie'', ''Chemische Technologie'' of een WO opleiding ''Chemische Wetenschappen'' gevolgd en is (eventueel na het behalen van een onderwijsbevoegdheid of relevante werkervaring) les gaan geven in het vak ''instrumentele analyse''.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Docent instrumentale analyse

Meer opleidingen Docent instrumentale analyse

Weet je nog niet of je Docent instrumentale analyse wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Docent instrumentale analyse of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Docent instrumentale analyse

Met wie werkt een Docent instrumentale analyse samen? 

Het netwerk van de docent instrumentele analyse bestaat uit zijn leerlingen/studenten, zijn collega's, de directeur van de school en mensen uit het vakgebied die op school over hun vak komen spreken.


 • Leerlingen/studenten
 • Collega's
 • Directeur van de school
 • Mensen uit het vakgebied
Docent instrumentale analyse


Organisaties waar een Docent instrumentale analyse werkzaam is

Waar werkt een Docent instrumentale analyse meestal? 

De docent instrumentele analyse geeft les op een MBO of HBO opleiding op een school.

Meer weten over werken in de Onderwijs & Training?

Bekijk werken in Onderwijs & Training

Best beoordeelde werkgevers Docent instrumentale analyse

Waar kun je het beste werken als Docent instrumentale analyse? Hieronder vindt je de best door de Docent instrumentale analyse beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Docent instrumentale analyse.

Competenties, Skills en Vaardigheden Docent instrumentale analyse:

Welke competenties heeft een een Docent instrumentale analyse nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Docent instrumentale analyse

Wat voor persoonlijkheid heb je als Docent instrumentale analyse nodig? 

De docent instrumentele analyse is een waarnemer. Hij let goed op de studievoortgang en studieontwikkeling van zijn leerlingen/studenten zodat hij ze zo optimaal mogelijk les kan geven en kan begeleiden. Dit maakt de docent instrumentele analyse ook tot een gever. Hij geeft zijn kennis en visie op het gebied van het vak instrumentele analyse over op zijn leerlingen/studenten en biedt ze waar nodig individuele begeleiding of extra tips en adviezen.

Bekijk de persoonstypen voor Docent instrumentale analyse


Gever


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Docent instrumentale analyse

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Docent instrumentale analyse

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Docent instrumentale analyse

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Docent instrumentale analyse

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Docent instrumentale analyse dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Docent instrumentale analyse belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Docent instrumentale analyse. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Docent instrumentale analyse iets voor je?

Zou je graag Docent instrumentale analyse willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Docent instrumentale analyse bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


Ga direct naar