Docent instrumentale compositie Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Docent instrumentale compositie? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep docent instrumentale compositie. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je docent instrumentale compositie wordt.

 

Wat is een Docent instrumentale compositie?

De docent instrumentale compositie geeft les in het vak instrumentale compositie.

De docent instrumentale compositie geeft les op een MBO of HBO opleiding muziek, op de popacademie, op het conservatorium of op een andere soortgelijke (muziek)opleiding. Daarnaast kan de docent instrumentale compositie ook freelance cursussen/lessen/workshops instrumentale compositie geven. De docent instrumentale compositie geeft les in alle facetten van het vak instrumentale compositie. Zijn voornaamste taak is zijn kennis en visie op het gebied van het vak instrumentale compositie overbrengen op zijn leerlingen/studenten. De docent instrumentale compositie leert zijn leerlingen/studenten onder andere van alles over de verschillende composities en leert zijn leerlingen/studenten werken met onder andere twaalftoonsreeksen, ritmische structuren, modaliteit, toevalsmuziek, klankvelden, boventonen, minimal en electrnische muziek. Daarnaast leert de docent instrumentale compositie zijn leerlingen/studenten hoe ze ''goed'' ideomatisch moeten schrijven voor verschillende instrumenten van het symfonieorkest en leert hij ze alles over onder andere esthetiek, auteursrecht en opdrachtverwerving.

Naar aanleiding van zijn klassikale lessen geeft de docent instrumentale compositie zijn leerlingen/studenten compositieopdrachten, schrijfopdrachten, projectopdrachten, huiswerk, toetsen en tentamens die hij vervolgens nakijkt, met de leerlingen/studenten bespreekt en waar nodig becijfert. Na aanleiding van al deze resultaten kan de docent instrumentale compositie de studieontwikkeling en studievoortgang van zijn leerlingen/studenten nauwgezet bijhouden en waar nodig met ze om de tafel gaan om te kijken naar wat er beter kan en hoe hij ze daarbij het beste kan helpen. Ook biedt de docent instrumentale compositie waar nodig extra tips, adviezen en/of individuele begeleiding.

De docent instrumentale compositie heeft verstand van het vak instrumentale compositie en weet zijn kennis en visie op een interessante, leuke en educatieve manier op zijn leerlingen/studenten over te brengen. Daarnaast durft hij streng op te treden wanneer een leerling/student zich vervelend gedraagt om ten alle tijde de orde in de klas te bewaren en/of herstellen.

Naast zijn werkzaamheden in de klas is de docent instrumentale compositie ook aanwezig bij vergaderingen met collega's waar hij de leerlingen/studenten bespreekt en kijkt naar verbeterpunten binnen de opleidingen en de school.Wil je werken als Docent instrumentale compositie?

Werk je al als Docent instrumentale compositie en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Docent instrumentale compositie worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Docent instrumentale compositie, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Docent instrumentale compositie in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Leerlingen/studenten
 • Collega's
 • Directeur van de school
 • Mensen uit het vak

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1500 tot €2000

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Docent instrumentale compositie

Wat verdient een Docent instrumentale compositie?

Het salaris van de docent instrumentale compositie die werkzaam is op een school ligt tussen de €1500,- en €2000,- bruto per maand, afhankelijk van de school waar hij werkzaam is en het aantal jaren werkervaring. Voor het salaris van de docent instrumentale compositie die alleen freelance cursussen/lessen/workshops geeft valt geen specifieke salarisindicatie te geven omdat deze over het algemeen zijn eigen tarief mag bepalen.

Salarisschaal Docent instrumentale compositie

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Docent instrumentale compositie

Er zijn geen vacatures Docent instrumentale compositie aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Docent instrumentale compositie in werkt.

Meer weten over de sector waar een Docent instrumentale compositie in werkt

Bekijk werken in Onderwijs

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Docent instrumentale compositie

Wat is de toekomst van Docent instrumentale compositie?

Het arbeidsmarktperspectief voor de docent instrumentale compositie is vrij laag. Er is alleen werkgelegenheid op specifieke en exacte opleidingen en daardoor is er vrij weinig werkgelegenheid. Wel kan de docent instrumentale compositie zich ook in andere (muziek)vakken specialiseren en hierin les gaan geven of freelance cursussen/lessen/workshops instrumentale compositie gaan geven.

Naast zijn werkzaamheden als docent kan de docent instrumentale compositie ook een andere rol binnen het onderwijs op zich nemen (waaronder bijvoorbeeld een mentorrol).

Baankans Docent instrumentale compositie

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Docent instrumentale compositie worden: Opleidingen tot Docent instrumentale compositie

Wil je docent instrumentale compositie worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Docent instrumentale compositie? 

De docent instrumentale compositie heeft een opleiding ''Docent Muziek'' (HBO, vierjarig) of een opleiding aan het conservatorium gevolgd.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Docent instrumentale compositie

Er zijn geen opleidingen Docent instrumentale compositie aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Docent instrumentale compositie in werkt

Bekijk alle opleidingen Onderwijs


Netwerk Docent instrumentale compositie

Met wie werkt een Docent instrumentale compositie samen? 

Het netwerk van de docent instrumentale compositie bestaat uit zijn leerlingen/studenten, zijn collega's, de directeur van de school en mensen uit het vak die op school komen spreken.


 • Leerlingen/studenten
 • Collega's
 • Directeur van de school
 • Mensen uit het vak
Docent instrumentale compositie


Organisaties waar een Docent instrumentale compositie werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Docent instrumentale compositie meestal werkt.

Waar werkt een Docent instrumentale compositie?

De docent instrumentale compositie geeft les op een HBO of MBO opleiding op een school of geeft freelance cursussen/lessen/workshops instrumentale compositie.

Meer weten over werken in de Onderwijs & Training?

Bekijk werken in Onderwijs & Training

Best beoordeelde werkgevers Docent instrumentale compositie

Waar kun je het beste werken als Docent instrumentale compositie? Hieronder vind je de best door de Docent instrumentale compositie beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Docent instrumentale compositie.

Competenties, Skills en Vaardigheden Docent instrumentale compositie:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Docent instrumentale compositie.

Welke competenties heeft een Docent instrumentale compositie nodig?

Een Docent instrumentale compositie heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Docent instrumentale compositie

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Docent instrumentale compositie passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Docent instrumentale compositie nodig? 

De docent instrumentale compositie is een gever. Hij geeft zijn kennis en visie op het gebied van het vak instrumentale compositie over op zijn leerlingen/studenten en biedt ze waar nodig individuele begeleiding of extra tips en adviezen. Ook is de docent instrumentale compositie een waarnemer. Hij let goed op zijn leerlingen/studenten tijdens de les en houdt na aanleiding van al het gemaakte werk en hun inzet in de klas nauwkeurig hun studieontwikkeling en studievoortgang bij.

Bekijk de persoonstypen voor Docent instrumentale compositie


Gever


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Docent instrumentale compositie

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Docent instrumentale compositie

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Docent instrumentale compositie

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Docent instrumentale compositie

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Docent instrumentale compositie dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Docent instrumentale compositie belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Docent instrumentale compositie. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Docent instrumentale compositie iets voor je?

Zou je graag Docent instrumentale compositie willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Docent instrumentale compositie bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Docent instrumentale compositie

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar