Docent instrumentale compositie Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Docent instrumentale compositie? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep docent instrumentale compositie. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je docent instrumentale compositie wordt.

 

Wat is een Docent instrumentale compositie?

De docent instrumentale compositie geeft les in het vak instrumentale compositie.

De docent instrumentale compositie geeft les op een MBO of HBO opleiding muziek, op de popacademie, op het conservatorium of op een andere soortgelijke (muziek)opleiding. Daarnaast kan de docent instrumentale compositie ook freelance cursussen/lessen/workshops instrumentale compositie geven. De docent instrumentale compositie geeft les in alle facetten van het vak instrumentale compositie. Zijn voornaamste taak is zijn kennis en visie op het gebied van het vak instrumentale compositie overbrengen op zijn leerlingen/studenten. De docent instrumentale compositie leert zijn leerlingen/studenten onder andere van alles over de verschillende composities en leert zijn leerlingen/studenten werken met onder andere twaalftoonsreeksen, ritmische structuren, modaliteit, toevalsmuziek, klankvelden, boventonen, minimal en electrnische muziek. Daarnaast leert de docent instrumentale compositie zijn leerlingen/studenten hoe ze ''goed'' ideomatisch moeten schrijven voor verschillende instrumenten van het symfonieorkest en leert hij ze alles over onder andere esthetiek, auteursrecht en opdrachtverwerving.

Naar aanleiding van zijn klassikale lessen geeft de docent instrumentale compositie zijn leerlingen/studenten compositieopdrachten, schrijfopdrachten, projectopdrachten, huiswerk, toetsen en tentamens die hij vervolgens nakijkt, met de leerlingen/studenten bespreekt en waar nodig becijfert. Na aanleiding van al deze resultaten kan de docent instrumentale compositie de studieontwikkeling en studievoortgang van zijn leerlingen/studenten nauwgezet bijhouden en waar nodig met ze om de tafel gaan om te kijken naar wat er beter kan en hoe hij ze daarbij het beste kan helpen. Ook biedt de docent instrumentale compositie waar nodig extra tips, adviezen en/of individuele begeleiding.

De docent instrumentale compositie heeft verstand van het vak instrumentale compositie en weet zijn kennis en visie op een interessante, leuke en educatieve manier op zijn leerlingen/studenten over te brengen. Daarnaast durft hij streng op te treden wanneer een leerling/student zich vervelend gedraagt om ten alle tijde de orde in de klas te bewaren en/of herstellen.

Naast zijn werkzaamheden in de klas is de docent instrumentale compositie ook aanwezig bij vergaderingen met collega's waar hij de leerlingen/studenten bespreekt en kijkt naar verbeterpunten binnen de opleidingen en de school.

Vind kansrijke banen die bij jouw persoonlijkheid en competenties passen

Wil je een baan vinden die echt bij jou past? Wil je omscholen maar weet je nog niet wat? Met baansuggestie krijg je actuele vacatures te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je kan ervoor kiezen om kansrijke banen en ook omschoolvacatures de voorrang te geven. Na 3 stappen krijg je gelijk jouw unieke baansuggesties te zien die horen bij jouw persoonlijke baanprofiel. Doe nu inspiratie op voor de ontwikkeling van jouw loopbaan!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties

Wil je werken als Docent instrumentale compositie?

Werk je al als Docent instrumentale compositie en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Docent instrumentale compositie worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Docent instrumentale compositie, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Docent instrumentale compositie in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Leerlingen/studenten
 • Collega's
 • Directeur van de school
 • Mensen uit het vak

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1500 tot €2000

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Docent instrumentale compositie

Wat verdient een Docent instrumentale compositie?

Het salaris van de docent instrumentale compositie die werkzaam is op een school ligt tussen de €1500,- en €2000,- bruto per maand, afhankelijk van de school waar hij werkzaam is en het aantal jaren werkervaring. Voor het salaris van de docent instrumentale compositie die alleen freelance cursussen/lessen/workshops geeft valt geen specifieke salarisindicatie te geven omdat deze over het algemeen zijn eigen tarief mag bepalen.

Salarisschaal Docent instrumentale compositie

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Wil je jouw salaris verhogen?

Bekijk dan welke banen echt bij jouw passen met onze tool BaansuggestieVacatures Docent instrumentale compositie

Er zijn geen vacatures Docent instrumentale compositie aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Docent instrumentale compositie in werkt.

Meer weten over de sector waar een Docent instrumentale compositie in werkt

Bekijk werken in Onderwijs

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Docent instrumentale compositie

Wat zijn de baankansen voor een Docent instrumentale compositie?

Het arbeidsmarktperspectief voor de docent instrumentale compositie is vrij laag. Er is alleen werkgelegenheid op specifieke en exacte opleidingen en daardoor is er vrij weinig werkgelegenheid. Wel kan de docent instrumentale compositie zich ook in andere (muziek)vakken specialiseren en hierin les gaan geven of freelance cursussen/lessen/workshops instrumentale compositie gaan geven.

Naast zijn werkzaamheden als docent kan de docent instrumentale compositie ook een andere rol binnen het onderwijs op zich nemen (waaronder bijvoorbeeld een mentorrol).

De actuele kans op werk voor een Docent instrumentale compositie

Het beroep Docent instrumentale compositie is onderdeel van de beroepsfamilie Docenten hoger onderwijs taal en cultuur. De kans op werk voor de beroepsfamilie Docenten hoger onderwijs taal en cultuur is in de huidige periode gemiddeld

Huidige aantal vacatures

0

Baankans Docent instrumentale compositie

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Docent instrumentale compositie worden: Opleidingen tot Docent instrumentale compositie

Wil je Docent instrumentale compositie worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Docent instrumentale compositie.

Hoe word je een Docent instrumentale compositie? 

De docent instrumentale compositie heeft een opleiding ''Docent Muziek'' (HBO, vierjarig) of een opleiding aan het conservatorium gevolgd.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Docent instrumentale compositie

Er zijn geen opleidingen Docent instrumentale compositie aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Docent instrumentale compositie in werkt

Bekijk alle opleidingen Onderwijs

Omscholen tot Docent instrumentale compositie

Als je je wilt omscholen tot Docent instrumentale compositie is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt het leertraject hiervoor door de werkgever georganiseerd. Als er op dit moment omschoolvacatures voor Docent instrumentale compositie zijn vind je die hieronder.

Bepaal jouw omschoolkeuze met Baansuggestie

Met baansuggestie krijg je kansrijke banen te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je vindt ook direct omschoolvacatures als deze er zijn. Je kunt nu inspiratie op doen en jouw omschoolkeuze bepalen op basis van wat bij jou past! Bekijk jouw baansuggesties!

Vacatures met (Om)scholing

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, Opleidingsvacatures (BBL, Beroepsbegeleidende Leerweg), Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Docent instrumentale compositie dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Docent instrumentale compositie

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Docent instrumentale compositie

Als je Docent instrumentale compositie wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Docent instrumentale compositie zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Docent instrumentale compositie

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Docent instrumentale compositie?

Competenties en Vaardigheden Docent instrumentale compositie

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Docent instrumentale compositie nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Docent instrumentale compositie nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Docent instrumentale compositie

Trainingen & cursussen Coachen
Coachen
Trainingen & cursussen Initiatief ontplooien
Initiatief ontplooien
Trainingen & cursussen Kritisch
Kritisch
Trainingen & cursussen Motiveren
Motiveren
Trainingen & cursussen Omgaan met details
Omgaan met details
Trainingen & cursussen Plannen en organiseren
Plannen en organiseren
Trainingen & cursussen Presenteren
Presenteren
Trainingen & cursussen Uitdrukkingsvaardigheid
Uitdrukkingsvaardigheid

Persoonlijkheid van een Docent instrumentale compositie

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Docent instrumentale compositie. Als Docent instrumentale compositie wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Docent instrumentale compositie:


zie volledige beschrijving persoonstype Docent instrumentale compositie

Vakkennis voor een Docent instrumentale compositie

Het is voor een Docent instrumentale compositie ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Docent instrumentale compositie zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Docent instrumentale compositie


Werkervaring Docent instrumentale compositie

Het is voor een startend Docent instrumentale compositie die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Docent instrumentale compositie is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Docent klanksynthese, Docent orkestratie .

Iets anders leren?

Is Docent instrumentale compositie het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Docent instrumentale compositie

Met wie werkt een Docent instrumentale compositie samen? 

Het netwerk van de docent instrumentale compositie bestaat uit zijn leerlingen/studenten, zijn collega's, de directeur van de school en mensen uit het vak die op school komen spreken.


 • Leerlingen/studenten
 • Collega's
 • Directeur van de school
 • Mensen uit het vak
Docent instrumentale compositie


Organisaties waar een Docent instrumentale compositie werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Docent instrumentale compositie meestal werkt.

Waar werkt een Docent instrumentale compositie?

De docent instrumentale compositie geeft les op een HBO of MBO opleiding op een school of geeft freelance cursussen/lessen/workshops instrumentale compositie.

Meer weten over werken in de Onderwijs & Training?

Bekijk werken in Onderwijs & Training

Best beoordeelde werkgevers Docent instrumentale compositie

Waar kun je het beste werken als Docent instrumentale compositie? Hieronder vind je de best door de Docent instrumentale compositie beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Docent instrumentale compositie.

Competenties, Skills en Vaardigheden Docent instrumentale compositie:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Docent instrumentale compositie.

Welke competenties heeft een Docent instrumentale compositie nodig?

Een Docent instrumentale compositie heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Docent instrumentale compositie

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Docent instrumentale compositie passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Docent instrumentale compositie nodig? 

De docent instrumentale compositie is een gever. Hij geeft zijn kennis en visie op het gebied van het vak instrumentale compositie over op zijn leerlingen/studenten en biedt ze waar nodig individuele begeleiding of extra tips en adviezen. Ook is de docent instrumentale compositie een waarnemer. Hij let goed op zijn leerlingen/studenten tijdens de les en houdt na aanleiding van al het gemaakte werk en hun inzet in de klas nauwkeurig hun studieontwikkeling en studievoortgang bij.

Bekijk de persoonstypen voor Docent instrumentale compositie


Gever


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Docent instrumentale compositie

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Docent instrumentale compositie

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Docent instrumentale compositie

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Docent instrumentale compositie

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Docent instrumentale compositie dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Docent instrumentale compositie belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Docent instrumentale compositie. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Docent instrumentale compositie iets voor je?

Zou je graag Docent instrumentale compositie willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Docent instrumentale compositie bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Docent instrumentale compositie

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar