Docent interieurarchitectuur Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Docent interieurarchitectuur? Lees de functieomschrijving.

De docent interieurarchitectuur geeft les in het vak interieurarchitectuur.

De docent interieurarchitectuur geeft les op een HBO opleiding in de richting interieurarchitectuur, interieurdesign, interieurvormgever of een andere soortgelijke opleiding. De voornaamste taak van de docent interieurarchitectuur is zijn kennis en visie op het gebied van het vak interieurarchitectuur overbrengen op zijn studenten zodat zij deze kennis mee kunnen nemen binnen hun toekomstige beroep. De docent interieurarchitectuur geeft les in de verschillende facetten van het vak interieurarchitectuur en geeft les in onder andere Meubel, interieur-ruimte, interieur-tijd, architectonisch ontwerpen, technisch ontwerpen en vak theorie.

De docent interieurarchitectuur ontwikkelt zijn eigen lesmateriaal of maakt gebruik van bestaand lesmateriaal en geeft zijn studenten opdrachten, projectopdrachten, toetsen,huiswerk en tentamens die hij vervolgens nakijkt, met de studenten bespreekt en waar nodig becijfert. Naar aanleiding van het gemaakte werk en de inzet tijdens de lessen kan de docent interieurarchitectuur de studieontwikkeling en studievoortgang van zijn studenten nauwgezet bijhouden en waar nodig met ze om de tafel gaan om te kijken naar wat er beter kan en individuele begeleiding te bieden.

De docent interieurarchitectuur heeft verstand van het vak interieurarchitectuur en weet zijn kennis en visie op een interessante, leuke en educatieve manier op zijn studenten over te brengen. Ook durft hij streng op te treden wanneer een student zich vervelend gedraagt of geen goede inzet toont tijdens de lessen om ten alle tijde de orde in de klas te bewaren en/of herstellen en zijn studenten te motiveren.

Naast zijn werkzaamheden in de klas is de docent interieurarchitectuur ook aanwezig tijdens vergaderingen met collega's om de opleiding en de school te bespreken en te kijken naar verbeterpunten.

Wil je werken als Docent interieurarchitectuur?

Werk je al als Docent interieurarchitectuur en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Docent interieurarchitectuur worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Docent interieurarchitectuur, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Docent interieurarchitectuur in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Mensen uit het vak
 • Studenten
 • Collega's
 • Directeur van de school

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1500 tot €2100

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Docent interieurarchitectuur

Wat verdient een Docent interieurarchitectuur?

De docent interieurarchitectuur verdient tussen de €1500,- en €2100,- bruto per maand, afhankelijk van de school waar hij werkzaam is en het aantal jaren werkervaring.

Salarisschaal Docent interieurarchitectuur

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Docent interieurarchitectuur

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Docent interieurarchitectuur

Hoe goed is de toekomst voor de Docent interieurarchitectuur? 

Het arbeidsmarktperspectief voor de docent interieurarchitectuur is laag, dit omdat het vak alleen op specifieke opleidingen wordt gegeven. Wel kan de docent interieurarchitectuur ook les in andere vakken binnen de interieurarchitectuur of interieurvormgeving les gaan geven om de werkgelegenheid voor zichzelf te vergroten.

Baankans Docent interieurarchitectuur

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Docent interieurarchitectuur worden: Opleidingen tot Docent interieurarchitectuur

Hoe word je een Docent interieurarchitectuur? 

De docent interieurarchitectuur heeft een opleiding ''Interieurdesign'' of ''interieurarchitectuur'' gevolgd (HBO, vierjarig) en is (na het behalen van een onderwijsbevoegdheid of relevante werkervaring) les gaan geven in het vak interieurarchitectuur.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Docent interieurarchitectuur

Meer opleidingen Docent interieurarchitectuur

Weet je nog niet of je Docent interieurarchitectuur wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Docent interieurarchitectuur of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Docent interieurarchitectuur

Met wie werkt een Docent interieurarchitectuur samen? 

Het netwerk van de docent interieurarchitectuur bestaat uit mensen uit het vak die op school komen spreken, de studenten, zijn collega's en de directeur van de school.


 • Mensen uit het vak
 • Studenten
 • Collega's
 • Directeur van de school
Docent interieurarchitectuur


Organisaties waar een Docent interieurarchitectuur werkzaam is

Waar werkt een Docent interieurarchitectuur meestal? 

De docent interieurarchitectuur werkt op een HBO opleiding op een school.

Meer weten over werken in de Onderwijs & Training?

Bekijk werken in Onderwijs & Training

Best beoordeelde werkgevers Docent interieurarchitectuur

Waar kun je het beste werken als Docent interieurarchitectuur? Hieronder vindt je de best door de Docent interieurarchitectuur beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Docent interieurarchitectuur.

Competenties, Skills en Vaardigheden Docent interieurarchitectuur:

Welke competenties heeft een een Docent interieurarchitectuur nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Docent interieurarchitectuur

Wat voor persoonlijkheid heb je als Docent interieurarchitectuur nodig? 

De docent interieurarchitectuur is een waarnemer. Hij let goed op de actuele ontwikkelingen binnen de interieurarchitectuur om dit mee te kunnen nemen in zijn lesmateriaal. Daarnaast let hij goed op de inzet van de studenten tijdens de lessen en kijkt hij goed naar het ingeleverde werk om hun studieontwikkeling en studievoortgang nauwgezet bij te kunnen houden.

Ook is de docent interieurarchitectuur een gever. Hij geeft zijn kennis en visie op het gebied van het vak interieurarchitectuur over op zijn studenten en biedt waar nodig extra tips of adviezen of individuele begeleiding aan.

Bekijk de persoonstypen voor Docent interieurarchitectuur


Gever


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Docent interieurarchitectuur

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Docent interieurarchitectuur

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Docent interieurarchitectuur

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Docent interieurarchitectuur

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Docent interieurarchitectuur dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Docent interieurarchitectuur belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Docent interieurarchitectuur. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Docent interieurarchitectuur iets voor je?

Zou je graag Docent interieurarchitectuur willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Docent interieurarchitectuur bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Docent interieurarchitectuur

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar