Docent internationaal recht Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Docent internationaal recht? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep docent internationaal recht. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je docent internationaal recht wordt.

Wat is een Docent internationaal recht?

De docent internationaal recht geeft les in het vak rechten.

De docent internationaal recht geeft les op een MBO of HBO opleiding in de richting rechten, internationaal recht of een andere soortgelijke juridische opleiding. De docent internationaal recht geeft theorieles over alle facetten van het vak internationaal rechten. De docent internationaal recht geeft zijn leerlingen/studenten les over het internationale recht systeem en geeft les in onderwerpen als de werking van de Verenigde Naties en staatskundige onderwerpen. De voornaamste taak van de docent internationaal recht is zijn kennis en visie op het gebied van internationaal recht overbrengen op zijn leerlingen/studenten zodat zij deze kennis mee kunnen nemen naar hun toekomstige beroep binnen de juridische sector.

De docent internationaal recht ontwikkelt over het algemeen met behulp van bestaand lesmateriaal zijn eigen lesmateriaal en geeft zijn leerlingen/studenten opdrachten, huiswerk, toetsen en tentamens die hij vervolgens nakijkt, bespreekt en becijfert. De docent internationaal recht kijkt naar aanleiding van deze resultaten naar de studievoortgang en ontwikkeling van zijn leerlingen/studenten, bespreekt deze met ze en geeft ze waar nodig individuele begeleiding.

De docent internationaal recht heeft zelf verstand van het vak internationaal recht en de juridische sector en weet zijn kennis op een interessante, begrijpelijke en educatieve manier op zijn leerlingen/studenten over te brengen. Daarnaast durft hij ook streng op te treden wanneer een leerling/student zich niet goed gedraagt om de orde in de klas te bewaren.

Naast zijn werkzaamheden in de klas zal de docent internationaal recht ook aanwezig zijn tijdens vergaderingen met collega's (waarin de opleiding, de leerlingen/studenten en de school worden besproken) en gaat hij op stagebezoek bij het bedrijf waar zijn studenten stage lopen tijdens de stageperiode.

Wil je werken als Docent internationaal recht?

Werk je al als Docent internationaal recht en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Docent internationaal recht worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Docent internationaal recht, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Docent internationaal recht in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Leerlingen/studenten
 • Collega's
 • Directeur van de school
 • Mensen uit het vak en stagebegeleiders
 • Ouders van leerlingen/studenten

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1500 tot €2200

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Docent internationaal recht

Wat verdient een Docent internationaal recht?

Het salaris van de docent internationaal recht ligt tussen de €1500,- en €2200,- bruto per maand, afhankelijk van de school waar hij werkzaam is en het aantal jaren werkervaring.

Salarisschaal Docent internationaal recht

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Docent internationaal recht

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Docent internationaal recht

Wat is de toekomst van Docent internationaal recht?

Het arbeidsmarktperspectief voor de docent internationaal recht is gemiddeld. Er is voldoende werkgelegenheid op de verschillende MBO en HBO opleidingen voor de docent internationaal recht met relevante werkervaring of relevante diploma's.

Daarnaast kan de docent internationaal recht doorgroeien binnen het onderwijs door naast zijn werkzaamheden in de klas ook een mentorrol op zich te nemen of kan hij nog een studie volgen/doorleren en vervolgens ook les op een Hogeschool internationaal recht gaan geven.

Baankans Docent internationaal recht

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Docent internationaal recht worden: Opleidingen tot Docent internationaal recht

Wil je docent internationaal recht worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Docent internationaal recht? 

De docent internationaal recht heeft een opleiding ''Arbeidsrecht'', ''Bedrijfsrecht'', ''Nederlands Recht'' of een andere soortgelijke juridische opleiding gevolgd (WO, vierjarig) en is na het behalen van een onderwijsbevoegdheid of na praktijkervaring les gaan geven.

De 2 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Docent internationaal recht

Internationale verhaalsmogelijkheden & asset tracing bij faillissementsfraude
Tijdens deze bijeenkomst staan de internationale verhaalsmogelijkheden in geval van faillissementsfraude centraal. Allereerst worden de civielrechtelijke mogelijkheden van (het vinden van) verhaal voor aansprakelijkheidsvorderingen op de fraudeur (asset tracing en …
Internationale bevoegdheden van de curator & asset tracing
Tijdens deze bijeenkomst staan de internationale verhaalsmogelijkheden in geval van faillissementsfraude centraal. Allereerst worden de civielrechtelijke mogelijkheden van (het vinden van) verhaal voor aansprakelijkheidsvorderingen op de fraudeur (asset tracing en …
Meer opleidingen Docent internationaal recht

Weet je nog niet of je Docent internationaal recht wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Docent internationaal recht of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Docent internationaal recht

Met wie werkt een Docent internationaal recht samen? 

Het netwerk van de docent internationaal recht bestaat uit zijn leerlingen/studenten, zijn collega's, de directeur van de school, mensen uit het vak die op school komen spreken, ouders van leerlingen/studenten tijdens ouderavonden en de stagebegeleiders op stagebedrijven waar zijn leerlingen/studenten stage lopen.


 • Leerlingen/studenten
 • Collega's
 • Directeur van de school
 • Mensen uit het vak en stagebegeleiders
 • Ouders van leerlingen/studenten
Docent internationaal recht


Organisaties waar een Docent internationaal recht werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Docent internationaal recht meestal werkt.

Waar werkt een Docent internationaal recht?

De docent internationaal recht werkt op een MBO of HBO opleiding op een school.

Meer weten over werken in de Onderwijs & Training?

Bekijk werken in Onderwijs & Training

Best beoordeelde werkgevers Docent internationaal recht

Waar kun je het beste werken als Docent internationaal recht? Hieronder vind je de best door de Docent internationaal recht beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Docent internationaal recht.

Competenties, Skills en Vaardigheden Docent internationaal recht:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Docent internationaal recht.

Welke competenties heeft een Docent internationaal recht nodig?

Een Docent internationaal recht heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Docent internationaal recht

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Docent internationaal recht passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Docent internationaal recht nodig? 

De docent internationaal recht is een waarnemer. Hij let goed op de ontwikkelingen binnen de maatschappij om dit te verwerken in zijn lesmateriaal en let daarnaast goed op de studievoortgang en ontwikkeling van zijn leerlingen/studenten. Daarnaast is de docent internationaal recht een gever. Hij geeft zijn kennis op het gebied van internationaal rechten over op zijn leerlingen/studenten en biedt en geeft ze waar nodig individuele begeleiding.

Bekijk de persoonstypen voor Docent internationaal recht


Gever


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Docent internationaal recht

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Docent internationaal recht

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Docent internationaal recht

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Docent internationaal recht

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Docent internationaal recht dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Docent internationaal recht belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Docent internationaal recht. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Docent internationaal recht iets voor je?

Zou je graag Docent internationaal recht willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Docent internationaal recht bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Docent internationaal recht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar