Docent Japans Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Docent Japans? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep docent japans. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je docent japans wordt.

 

Wat is een Docent Japans?

De docent Japans geeft les in het vak Japans.

De docent Japans geeft les op het op volwassenenonderwijs of op een MBO/HBO opleiding (bijvoorbeeld een opleiding tot tolk, steward of een talenopleiding). Ook kan de docent Japans freelance cursussen/workshops/lessen Japans geven. De docent Japans geeft les in alle facetten van het vak Japans. Hij leert zijn leerlingen/studenten hoe ze in het Japans kunnen communiceren, leert ze in het Japans schrijven, leert ze Japans lezen en leert ze de verschillende taalvormen en taalregels die in het Japans van pas zijn. De docent Japans ontwikkelt zijn eigen lesmateriaal of maakt gebruik van bestaand lesmateriaal en geeft zijn leerlingen/studenten mondelinge en schriftelijke opdrachten, huiswerk, toetsen en tentamens en kijkt deze na, bespreekt deze met de leerlingen/studenten en becijfert deze. Naar aanleiding van al het ingeleverde werk en de inzet tijdens de les kan de docent Japans de studievoortgang en studieontwikkeling van zijn leerlingen/studenten nauwgezet bijhouden en waar nodig met ze om de tafel gaan om te kijken wat er beter kan en hoe hij ze daarbij het beste kan begeleiden. Indien nodig kan hij ze dan ook individuele begeleiding of extra tips, opdrachten en adviezen bieden.

De docent Japans heeft zelf veel verstand van de Japanse taal, kan vloeiend Japans spreken en kan de taal zelf goed lezen en schrijven. Hij weet zijn kennis en visie op het gebied van het vak Japans op een rustige, interessante en educatieve manier aan zijn leerlingen/studenten over te brengen. Hij is goed verstaanbaar, heeft een rustig spreektempo en weet zijn leerlingen zowel individueel als groepsgericht goede begeleiding te geven. Ook durft hij ook streng op te treden wanneer een leerling/student zich vervelend gedraagt om ten alle tijde de orde in de klas te bewaren en/of herstellen en om de leerlingen/studenten zo goed mogelijk te motiveren en begeleiden.

Naast zijn werkzaamheden in de klas is de docent Japans ook aanwezig bij vergaderingen om met zijn collega's de leerlingen/studenten te bespreken en te kijken naar eventuele verbeterpunten binnen de opleidingen en de school.Wil je werken als Docent Japans?

Werk je al als Docent Japans en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Docent Japans worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Docent Japans, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Docent Japans in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Leerlingen/studenten
 • Directeur van de school
 • Ouders van leerlingen/studenten
 • Collega's

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1500 tot €2200

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Docent Japans

Wat verdient een Docent Japans?

De docent Japans die werkzaam is op een school verdient, afhankelijk van het aantal jaren werkervaring en de school waar hij werkzaam is, tussen de €1500,- en €2200,- bruto per maand. De docent Japans die alleen freelance cursussen/workshops/lessen geeft mag zijn eigen tarief bepalen; hiervoor valt dus geen specifieke salarisindicatie te geven.

Salarisschaal Docent Japans

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Docent Japans

Er zijn geen vacatures Docent Japans aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Docent Japans in werkt.

Meer weten over de sector waar een Docent Japans in werkt

Bekijk werken in Onderwijs

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Docent Japans

Wat is de toekomst van Docent Japans?

Het arbeidsmarktperspectief voor de docent Japans is gemiddeld. Er is voldoende werkgelegenheid al moet de docent Japans wel op zoek gaan naar een school waar het vak wordt gegeven en een relevant diploma hebben behaald. Daarnaast kan de docent Japans de werkgelegenheid voor zichzelf vergroten door ook freelance cursussen/lessen/workshops Japans te gaan geven of, naast zijn rol als docent, ook nog een andere rol binnen het onderwijs op zich te nemen (bijvoorbeeld een mentorrol).

Baankans Docent Japans

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Docent Japans worden: Opleidingen tot Docent Japans

Wil je docent japans worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Docent Japans? 

De docent Japans heeft een opleiding in de Japanse Taal of een andere Japanstudie (WO, vierjarig) gevolgd.

De 5 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Docent Japans

Blended Learning Japans (20 klokuren ind. les en 40 klokuren online
Ontdek de voordelen van Blended Learning: leren op de manier die u het plezierigst vindt. Samen met u kiezen we de trainingsvormen die het best bij uw werksituatie en leerstijl …
Individuele Taaltraining Japans - Premium
Op maat gemaakte lessen die aansluiten op jouw leerbehoeften, gegeven door "native" sprekende taaltrainers: aandacht voor taal én cultuur! Taalcursussen gebaseerd op jouw persoonlijke leerdoelen De cursusinhoud en lesmaterialen zijn …
Individuele Taaltraining Japans - Compact
Op maat gemaakte lessen die aansluiten op jouw leerbehoeften, gegeven door "native" sprekende taaltrainers: aandacht voor taal én cultuur! Taalcursussen gebaseerd op jouw persoonlijke leerdoelen De cursusinhoud en lesmaterialen zijn …
Individuele Taaltraining Japans - Sprint
Op maat gemaakte lessen die aansluiten op jouw leerbehoeften, gegeven door "native" sprekende taaltrainers: aandacht voor taal én cultuur! Sprint: onderdompeling in de taal! Taalcursussen gebaseerd op jouw persoonlijke leerdoelen …
Individuele Taaltraining Japans - Total Immersion
Op maat gemaakte lessen die aansluiten op jouw leerbehoeften, gegeven door "native" sprekende taaltrainers: aandacht voor taal én cultuur! Total Immersion: volledige onderdompeling in de taal! Taalcursussen gebaseerd op jouw …
Meer opleidingen Docent Japans

Weet je nog niet of je Docent Japans wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Docent Japans of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen
Netwerk Docent Japans

Met wie werkt een Docent Japans samen? 

Het netwerk van de docent Japans bestaat uit zijn leerlingen/studenten, de directeur van de school, eventueel de ouders van leerlingen/studenten tijdens ouderavonden en zijn collega's.


 • Leerlingen/studenten
 • Directeur van de school
 • Ouders van leerlingen/studenten
 • Collega's
Docent Japans


Organisaties waar een Docent Japans werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Docent Japans meestal werkt.

Waar werkt een Docent Japans?

De docent Japans werkt op een school en geeft les aan klassen op het volwassenenonderwijs of aan MBO of HBO klassen. Ook kan de docent Japans freelance cursussen/lessen/workshops Japans geven.

Meer weten over werken in de Onderwijs & Training?

Bekijk werken in Onderwijs & Training

Best beoordeelde werkgevers Docent Japans

Waar kun je het beste werken als Docent Japans? Hieronder vind je de best door de Docent Japans beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Docent Japans.

Competenties, Skills en Vaardigheden Docent Japans:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Docent Japans.

Welke competenties heeft een Docent Japans nodig?

Een Docent Japans heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Docent Japans

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Docent Japans passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Docent Japans nodig? 

De docent Japans is een waarnemer. Hij let goed op de studievoortgang en studieontwikkeling van zijn leerlingen/studenten, spreekt hier met ze over en houdt hun tempo van werken en tempo van ontwikkeling nauwgezet bij om ze zo optimaal mogelijk te kunnen begeleiden. Ook is de docent Japans een gever. Hij geeft zijn kennis en visie op het gebied van het vak Japans over op zijn leerlingen/studenten en geeft ze waar nodig individuele begeleiding, tips en adviezen.

Bekijk de persoonstypen voor Docent Japans


Gever


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Docent Japans

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Docent Japans

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Docent Japans

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Docent Japans

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Docent Japans dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Docent Japans belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Docent Japans. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Docent Japans iets voor je?

Zou je graag Docent Japans willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Docent Japans bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Docent Japans

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar