Docent jazzgeschiedenis Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Docent jazzgeschiedenis? Lees de functieomschrijving.

De docent jazzgeschiedenis geeft les in het vak jazzgeschiedenis.

De docent jazzgeschiedenis geeft les op een MBO of HBO opleiding muziek of een andere soortgelijke (muziek)opleiding. De docent jazzgeschiedenis geeft les in alle facetten van het vak jazzgeschiedenis. Zijn voornaamste taak is zijn kennis en visie op het gebied van het vak jazzgeschiedenis overbrengen op zijn leerlingen/studenten. De docent jazzgeschiedenis geeft onder andere les over de hedendaagse jazzmuziek, de oorsprong van de jazzmuziek, de ontwikkeling van de jazzmuziek en leert zijn leerlingen/studenten kennismaken met verschillende bekende jazzmuzikanten en muziekstukken.

Na aanleiding van zijn klassikale lessen geeft de docent jazzgeschiedenis zijn leerlingen/studenten opdrachten, huiswerk, toetsen en tentamens die hij vervolgens nakijkt, met de leerlingen/studenten bespreekt en waar nodig becijfert. Na aanleiding van al deze resultaten kan de docent jazzgeschiedenis de studieontwikkeling en studievoortgang van zijn leerlingen/studenten nauwgezet bijhouden en waar nodig met ze om de tafel gaan om te kijken naar wat er beter kan en hoe hij ze daarbij het beste kan helpen. Ook biedt de docent jazzgeschiedenis waar nodig extra tips, adviezen en/of individuele begeleiding.

De docent jazzgeschiedenis heeft verstand van het vak jazzgeschiedenis en weet zijn kennis en visie op een interessante, leuke en educatieve manier op zijn leerlingen/studenten over te brengen. Daarnaast durft hij streng op te treden wanneer een leerling/student zich vervelend gedraagt om ten alle tijde de orde in de klas te bewaren en/of herstellen. De docent jazzgeschiedenis geeft klassikaal les en kan tijdens zijn lessen gebruik maken van muziekfragmenten, muziek en een powerpoint.

Naast zijn werkzaamheden in de klas is de docent jazzgeschiedenis ook aanwezig bij vergaderingen met collega's (waar hij de leerlingen/studenten bespreekt en kijkt naar verbeterpunten binnen de opleidingen en de school) en bij ouderavonden (waar hij de studieontwikkeling en studievoortgang van zijn leerlingen/studenten met hun ouders bespreekt en kijkt naar eventuele verbeterpunten).

Wil je werken als Docent jazzgeschiedenis?

Werk je al als Docent jazzgeschiedenis en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Docent jazzgeschiedenis worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Docent jazzgeschiedenis, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Docent jazzgeschiedenis in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Leerlingen/studenten
 • Collega's
 • Directeur van de school
 • Mensen uit het vak
 • Ouders van leerlingen/studenten

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1500 tot €2000

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Docent jazzgeschiedenis

Wat verdient een Docent jazzgeschiedenis?

Het salaris van de docent jazzgeschiedenis ligt tussen de €1500,- en €2000,- bruto per maand, afhankelijk van de school waar hij werkzaam is en het aantal jaren werkervaring.

Salarisschaal Docent jazzgeschiedenis

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Docent jazzgeschiedenis

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Docent jazzgeschiedenis

Hoe goed is de toekomst voor de Docent jazzgeschiedenis? 

Het arbeidsmarktperspectief voor de docent jazzgeschiedenis is vrij laag. Er is alleen werkgelegenheid op specifieke en exacte opleidingen en daardoor is er vrij weinig werkgelegenheid. Wel kan de docent jazzgeschiedenis zich ook in andere (muziek)vakken specialiseren en hierin les gaan geven of freelance cursussen/lessen/workshops jazzgeschiedenis gaan geven.

Naast zijn werkzaamheden als docent kan de docent jazzgeschiedenis ook een andere rol binnen het onderwijs op zich nemen (waaronder bijvoorbeeld een mentorrol).

Baankans Docent jazzgeschiedenis

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Docent jazzgeschiedenis worden: Opleidingen tot Docent jazzgeschiedenis

Hoe word je een Docent jazzgeschiedenis? 

De docent jazzgeschiedenis heeft een opleiding ''Docent Muziek'' (HBO, vierjarig) of een opleiding aan het conservatorium gevolgd.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Docent jazzgeschiedenis

Meer opleidingen Docent jazzgeschiedenis

Weet je nog niet of je Docent jazzgeschiedenis wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Docent jazzgeschiedenis of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Docent jazzgeschiedenis

Met wie werkt een Docent jazzgeschiedenis samen? 

Het netwerk van de docent jazzgeschiedenis bestaat uit zijn leerlingen/studenten, zijn collega's, de directeur van de school, mensen uit het vak die op school komen spreken en de ouders van leerlingen/studenten tijdens ouderavonden.


 • Leerlingen/studenten
 • Collega's
 • Directeur van de school
 • Mensen uit het vak
 • Ouders van leerlingen/studenten
Docent jazzgeschiedenis


Organisaties waar een Docent jazzgeschiedenis werkzaam is

Waar werkt een Docent jazzgeschiedenis meestal? 

Het arbeidsmarktperspectief voor de docent jazzgeschiedenis is vrij laag. Er is alleen werkgelegenheid op specifieke en exacte opleidingen en daardoor is er vrij weinig werkgelegenheid. Wel kan de docent jazzgeschiedenis zich ook in andere (muziek)vakken specialiseren en hierin les gaan geven of freelance cursussen/lessen/workshops jazzgeschiedenis gaan geven.

Naast zijn werkzaamheden als docent kan de docent jazzgeschiedenis ook een andere rol binnen het onderwijs op zich nemen (waaronder bijvoorbeeld een mentorrol).

Meer weten over werken in de Onderwijs & Training?

Bekijk werken in Onderwijs & Training

Best beoordeelde werkgevers Docent jazzgeschiedenis

Waar kun je het beste werken als Docent jazzgeschiedenis? Hieronder vindt je de best door de Docent jazzgeschiedenis beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Docent jazzgeschiedenis.

Competenties, Skills en Vaardigheden Docent jazzgeschiedenis:

Welke competenties heeft een een Docent jazzgeschiedenis nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Docent jazzgeschiedenis

Wat voor persoonlijkheid heb je als Docent jazzgeschiedenis nodig? 

De docent jazzgeschiedenis is een gever. Hij geeft zijn kennis en visie op het gebied van het vak jazzgeschiedenis over op zijn leerlingen/studenten en biedt ze waar nodig individuele begeleiding of extra tips en adviezen. Ook is de docent jazzgeschiedenis een waarnemer. Hij let goed op zijn leerlingen/studenten tijdens de les en houdt na aanleiding van al het gemaakte werk en hun inzet in de klas nauwkeurig hun studieontwikkeling en studievoortgang bij.

Bekijk de persoonstypen voor Docent jazzgeschiedenis


Gever


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Docent jazzgeschiedenis

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Docent jazzgeschiedenis

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Docent jazzgeschiedenis

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Docent jazzgeschiedenis

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Docent jazzgeschiedenis dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Docent jazzgeschiedenis belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Docent jazzgeschiedenis. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Docent jazzgeschiedenis iets voor je?

Zou je graag Docent jazzgeschiedenis willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Docent jazzgeschiedenis bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


Ga direct naar