Docent klanksynthese Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Docent klanksynthese? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep docent klanksynthese. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je docent klanksynthese wordt.

 

Wat is een Docent klanksynthese?

De docent klanksynthese geeft les in het vak klanksynthese.

De docent klanksynthese geeft les op een MBO of HBO opleiding muziek, op de popacademie, op het conservatorium of op een andere soortgelijke (muziek)opleiding. De docent klanksynthese geeft les in alle facetten van het vak klanksynthese. Zijn voornaamste taak is zijn kennis en visie op het gebied van het vak klanksynthese overbrengen op zijn leerlingen/studenten. De docent klanksynthese leert zijn leerlingen/studenten onder andere alles over de verschillende klankkleuren, de verschillende manieren en technieken om klanken op te wekken, synthesetechnieken en het componeren op microniveau.

De docent klanksynthese ontwikkelt zijn eigen lesmateriaal of maakt gebruik van bestaand lesmateriaal en geeft zijn leerlingen/studenten opdrachten, schrijfopdrachten, huiswerk, toetsen en tentamens die hij vervolgens nakijkt, met de leerlingen/studenten bespreekt en waar nodig becijfert. Naar aanleiding van al deze resultaten kan de docent klanksynthese de studieontwikkeling en studievoortgang van zijn leerlingen/studenten nauwgezet bijhouden en waar nodig met ze om de tafel gaan om te kijken naar wat er beter kan en hoe hij ze daarbij het beste kan helpen. Ook biedt de docent klanksynthese waar nodig extra tips, adviezen en/of individuele begeleiding.

De docent klanksynthese heeft verstand van het vak klanksynthese en weet zijn kennis en visie op een interessante, leuke en educatieve manier op zijn leerlingen/studenten over te brengen. Daarnaast durft hij streng op te treden wanneer een leerling/student zich vervelend gedraagt om ten alle tijde de orde in de klas te bewaren en/of herstellen.

Naast zijn werkzaamheden in de klas is de docent klanksynthese ook aanwezig bij vergaderingen met collega's waar hij de leerlingen/studenten bespreekt en kijkt naar verbeterpunten binnen de opleidingen en de school.Wil je werken als Docent klanksynthese?

Werk je al als Docent klanksynthese en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Docent klanksynthese worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Docent klanksynthese, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Docent klanksynthese in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Leerlingen/studenten
 • Collega's
 • Directeur van de school
 • Mensen uit het vak

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1500 tot €2000

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Docent klanksynthese

Wat verdient een Docent klanksynthese?

Het salaris van de docent klanksynthese die werkzaam is op een school ligt tussen de €1500,- en €2000,- bruto per maand, afhankelijk van de school waar hij werkzaam is en het aantal jaren werkervaring.

Salarisschaal Docent klanksynthese

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Docent klanksynthese

Er zijn geen vacatures Docent klanksynthese aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Docent klanksynthese in werkt.

Meer weten over de sector waar een Docent klanksynthese in werkt

Bekijk werken in Onderwijs

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Docent klanksynthese

Wat is de toekomst van Docent klanksynthese?

Het arbeidsmarktperspectief voor de docent klanksynthese is vrij laag. Er is alleen werkgelegenheid op specifieke en exacte opleidingen en daardoor is er vrij weinig werkgelegenheid. Wel kan de docent klanksynthese zich ook in andere (muziek)vakken specialiseren en hierin les gaan geven of freelance cursussen/lessen/workshops klanksynthese gaan geven.

Naast zijn werkzaamheden als docent kan de docent klanksynthese ook een andere rol binnen het onderwijs op zich nemen (waaronder bijvoorbeeld een mentorrol).

Baankans Docent klanksynthese

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Docent klanksynthese worden: Opleidingen tot Docent klanksynthese

Wil je Docent klanksynthese worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Docent klanksynthese.

Hoe word je een Docent klanksynthese? 

De docent klanksynthese heeft een opleiding ''Docent Muziek'' (HBO, vierjarig) of een opleiding aan het conservatorium gevolgd.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Docent klanksynthese

Er zijn geen opleidingen Docent klanksynthese aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Docent klanksynthese in werkt

Bekijk alle opleidingen Onderwijs

Omscholen of doorgroeien tot Docent klanksynthese

Als je Docent klanksynthese wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Docent klanksynthese zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Docent klanksynthese

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Docent klanksynthese?

Competenties en Vaardigheden Docent klanksynthese

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Docent klanksynthese nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Docent klanksynthese nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Docent klanksynthese

Trainingen & cursussen Coachen
Coachen
Trainingen & cursussen Inzicht in omgeving
Inzicht in omgeving
Trainingen & cursussen Kritisch
Kritisch
Trainingen & cursussen Luisteren
Luisteren
Trainingen & cursussen Motiveren
Motiveren
Trainingen & cursussen Omgaan met details
Omgaan met details
Trainingen & cursussen Plannen en organiseren
Plannen en organiseren
Trainingen & cursussen Presenteren
Presenteren
Trainingen & cursussen Uitdrukkingsvaardigheid
Uitdrukkingsvaardigheid

Persoonlijkheid van een Docent klanksynthese

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Docent klanksynthese. Als Docent klanksynthese wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Docent klanksynthese:


zie volledige beschrijving persoonstype Docent klanksynthese

Vakkennis voor een Docent klanksynthese

Het is voor een Docent klanksynthese ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Docent klanksynthese zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Docent klanksynthese


Werkervaring Docent klanksynthese

Het is voor een startend Docent klanksynthese die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Docent klanksynthese is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Docent instrumentale compositie, Docent orkestratie .

Iets anders leren?

Is Docent klanksynthese het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Docent klanksynthese

Met wie werkt een Docent klanksynthese samen? 

Het netwerk van de docent klanksynthese bestaat uit zijn leerlingen/studenten, zijn collega's, de directeur van de school en mensen uit het vak die op school komen spreken.


 • Leerlingen/studenten
 • Collega's
 • Directeur van de school
 • Mensen uit het vak
Docent klanksynthese


Organisaties waar een Docent klanksynthese werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Docent klanksynthese meestal werkt.

Waar werkt een Docent klanksynthese?

De docent klanksynthese geeft les op een HBO of MBO opleiding op een school.

Meer weten over werken in de Onderwijs & Training?

Bekijk werken in Onderwijs & Training

Best beoordeelde werkgevers Docent klanksynthese

Waar kun je het beste werken als Docent klanksynthese? Hieronder vind je de best door de Docent klanksynthese beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Docent klanksynthese.

Competenties, Skills en Vaardigheden Docent klanksynthese:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Docent klanksynthese.

Welke competenties heeft een Docent klanksynthese nodig?

Een Docent klanksynthese heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Docent klanksynthese

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Docent klanksynthese passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Docent klanksynthese nodig? 

De docent klanksynthese is een gever. Hij geeft zijn kennis en visie op het gebied van het vak klanksynthese over op zijn leerlingen/studenten en biedt ze waar nodig individuele begeleiding of extra tips en adviezen. Ook is de docent klanksynthese een waarnemer. Hij let goed op zijn leerlingen/studenten tijdens de les en houdt na aanleiding van al het gemaakte werk en hun inzet in de klas nauwkeurig hun studieontwikkeling en studievoortgang bij.

Bekijk de persoonstypen voor Docent klanksynthese


Gever


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Docent klanksynthese

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Docent klanksynthese

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Docent klanksynthese

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Docent klanksynthese

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Docent klanksynthese dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Docent klanksynthese belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Docent klanksynthese. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Docent klanksynthese iets voor je?

Zou je graag Docent klanksynthese willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Docent klanksynthese bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Docent klanksynthese

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar