Docent klanksynthese Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Docent klanksynthese? Lees de functieomschrijving.

De docent klanksynthese geeft les in het vak klanksynthese.

De docent klanksynthese geeft les op een MBO of HBO opleiding muziek, op de popacademie, op het conservatorium of op een andere soortgelijke (muziek)opleiding. De docent klanksynthese geeft les in alle facetten van het vak klanksynthese. Zijn voornaamste taak is zijn kennis en visie op het gebied van het vak klanksynthese overbrengen op zijn leerlingen/studenten. De docent klanksynthese leert zijn leerlingen/studenten onder andere alles over de verschillende klankkleuren, de verschillende manieren en technieken om klanken op te wekken, synthesetechnieken en het componeren op microniveau.

De docent klanksynthese ontwikkelt zijn eigen lesmateriaal of maakt gebruik van bestaand lesmateriaal en geeft zijn leerlingen/studenten opdrachten, schrijfopdrachten, huiswerk, toetsen en tentamens die hij vervolgens nakijkt, met de leerlingen/studenten bespreekt en waar nodig becijfert. Naar aanleiding van al deze resultaten kan de docent klanksynthese de studieontwikkeling en studievoortgang van zijn leerlingen/studenten nauwgezet bijhouden en waar nodig met ze om de tafel gaan om te kijken naar wat er beter kan en hoe hij ze daarbij het beste kan helpen. Ook biedt de docent klanksynthese waar nodig extra tips, adviezen en/of individuele begeleiding.

De docent klanksynthese heeft verstand van het vak klanksynthese en weet zijn kennis en visie op een interessante, leuke en educatieve manier op zijn leerlingen/studenten over te brengen. Daarnaast durft hij streng op te treden wanneer een leerling/student zich vervelend gedraagt om ten alle tijde de orde in de klas te bewaren en/of herstellen.

Naast zijn werkzaamheden in de klas is de docent klanksynthese ook aanwezig bij vergaderingen met collega's waar hij de leerlingen/studenten bespreekt en kijkt naar verbeterpunten binnen de opleidingen en de school.

Wil je werken als Docent klanksynthese?

Werk je al als Docent klanksynthese en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Docent klanksynthese worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Docent klanksynthese, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Docent klanksynthese in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Leerlingen/studenten
 • Collega's
 • Directeur van de school
 • Mensen uit het vak

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1500 tot €2000

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Docent klanksynthese

Wat verdient een Docent klanksynthese?

Het salaris van de docent klanksynthese die werkzaam is op een school ligt tussen de €1500,- en €2000,- bruto per maand, afhankelijk van de school waar hij werkzaam is en het aantal jaren werkervaring.

Salarisschaal Docent klanksynthese

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Docent klanksynthese

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Docent klanksynthese

Hoe goed is de toekomst voor de Docent klanksynthese? 

Het arbeidsmarktperspectief voor de docent klanksynthese is vrij laag. Er is alleen werkgelegenheid op specifieke en exacte opleidingen en daardoor is er vrij weinig werkgelegenheid. Wel kan de docent klanksynthese zich ook in andere (muziek)vakken specialiseren en hierin les gaan geven of freelance cursussen/lessen/workshops klanksynthese gaan geven.

Naast zijn werkzaamheden als docent kan de docent klanksynthese ook een andere rol binnen het onderwijs op zich nemen (waaronder bijvoorbeeld een mentorrol).

Baankans Docent klanksynthese

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Docent klanksynthese worden: Opleidingen tot Docent klanksynthese

Hoe word je een Docent klanksynthese? 

De docent klanksynthese heeft een opleiding ''Docent Muziek'' (HBO, vierjarig) of een opleiding aan het conservatorium gevolgd.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Docent klanksynthese

Meer opleidingen Docent klanksynthese

Weet je nog niet of je Docent klanksynthese wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Docent klanksynthese of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Docent klanksynthese

Met wie werkt een Docent klanksynthese samen? 

Het netwerk van de docent klanksynthese bestaat uit zijn leerlingen/studenten, zijn collega's, de directeur van de school en mensen uit het vak die op school komen spreken.


 • Leerlingen/studenten
 • Collega's
 • Directeur van de school
 • Mensen uit het vak
Docent klanksynthese


Organisaties waar een Docent klanksynthese werkzaam is

Waar werkt een Docent klanksynthese meestal? 

De docent klanksynthese geeft les op een HBO of MBO opleiding op een school.

Meer weten over werken in de Onderwijs & Training?

Bekijk werken in Onderwijs & Training

Best beoordeelde werkgevers Docent klanksynthese

Waar kun je het beste werken als Docent klanksynthese? Hieronder vindt je de best door de Docent klanksynthese beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Docent klanksynthese.

Competenties, Skills en Vaardigheden Docent klanksynthese:

Welke competenties heeft een een Docent klanksynthese nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Docent klanksynthese

Wat voor persoonlijkheid heb je als Docent klanksynthese nodig? 

De docent klanksynthese is een gever. Hij geeft zijn kennis en visie op het gebied van het vak klanksynthese over op zijn leerlingen/studenten en biedt ze waar nodig individuele begeleiding of extra tips en adviezen. Ook is de docent klanksynthese een waarnemer. Hij let goed op zijn leerlingen/studenten tijdens de les en houdt na aanleiding van al het gemaakte werk en hun inzet in de klas nauwkeurig hun studieontwikkeling en studievoortgang bij.

Bekijk de persoonstypen voor Docent klanksynthese


Gever


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Docent klanksynthese

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Docent klanksynthese

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Docent klanksynthese

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Docent klanksynthese

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Docent klanksynthese dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Docent klanksynthese belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Docent klanksynthese. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Docent klanksynthese iets voor je?

Zou je graag Docent klanksynthese willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Docent klanksynthese bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Docent klanksynthese

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar