Docent klassieke culturele vorming Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Docent klassieke culturele vorming? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep docent klassieke culturele vorming. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je docent klassieke culturele vorming wordt.

 

Wat is een Docent klassieke culturele vorming?

De docent klassieke culturele vorming geeft les in het vak klassieke culturele vorming.

De docent klassieke culturele vorming geeft les in het middelbaar onderwijs aan leerlingen op de havo, het atheneum of het gymnasium. Het vak is de tegenhanger van het vak culturele kunstzinnige vorming (CKV) dat over het algemeen alleen op het VMBO en de HAVO wordt gegeven (dit kan per school verschillen). Waar het vak CKV zich richt op de hedendaagse cultuur en cultuur in het algemeen focust het vak KCV zich meer op de klassieke toneelstukken en literaire werken. De docent klassieke culturele vorming bezoekt met zijn leerlingen klassieke theatervoorstellingen (waaronder bijvoorbeeld tragedies), laat ze klassieke literaire werken en toneelstukken lezen en laat de leerlingen een klassiek werk in eigen stijl omzetten. De docent klassieke culturele vorming geeft les in de Griekse en Romeinse mythologie en geschiedenis, laat zijn leerlingen kennismaken met oude verhalen, mythes en toneelstukken, vertelt over kunstwerken en gebouwen uit de klassieke oudheid en laat zien welke invloed deze zaken op de hedendaagse cultuur hebben gehad.

De docent klassieke culturele vorming ontwikkelt zijn eigen lesmateriaal of maakt gebruik van bestaand lesmateriaal en geeft zijn leerlingen opdrachten, huiswerk, toetsen, werkstukopdrachten en tentamens die hij vervolgens nakijkt, met de leerlingen bespreekt en waar nodig becijfert. Na aanleiding van deze resultaten en de inzet tijdens de les kan de docent klassieke culturele vorming de studieontwikkeling en studievoortgang van zijn leerlingen nauwgezet bijhouden en waar nodig met ze om de tafel gaan om te kijken wat er beter kan en de inzet in de les te bespreken.

De docent klassieke culturele vorming heeft verstand van het vak klassieke culturele vorming en weet op een interessante, leuke en educatieve manier les te geven. Hierbij kan hij gebruikmaken van Powerpoint presentaties, dia's en video's. Naast zijn werkzaamheden in de klas neemt de docent klassieke culturele vorming zijn leerlingen ook mee naar theatervoorstellingen, musea of films, is hij aanwezig bij vergaderingen met collega's (om de school te bespreken en te kijken wat er beter kan) en is hij aanwezig bij ouderavonden om met ouders van leerlingen de studieontwikkeling van hun kind te bespreken.Wil je werken als Docent klassieke culturele vorming?

Werk je al als Docent klassieke culturele vorming en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Docent klassieke culturele vorming worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Docent klassieke culturele vorming, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Docent klassieke culturele vorming in één oogopslag

Persoonstype:

Netwerk:

 • Collega's
 • Leerlingen
 • Ouders van leerlingen
 • Directeur van de school
 • Mensen uit theater en kunstwereld

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1500 tot €1900

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Docent klassieke culturele vorming

Wat verdient een Docent klassieke culturele vorming?

De docent klassieke culturele vorming verdient tussen de €1500,- en €1900,- bruto per maand, afhankelijk van de school waar hij werkzaam is en het aantal jaren werkervaring.

Salarisschaal Docent klassieke culturele vorming

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Docent klassieke culturele vorming

Er zijn geen vacatures Docent klassieke culturele vorming aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Docent klassieke culturele vorming in werkt.

Meer weten over de sector waar een Docent klassieke culturele vorming in werkt

Bekijk werken in Kunst & Cultuur & Entertainment

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Docent klassieke culturele vorming

Wat is de toekomst van Docent klassieke culturele vorming?

Het arbeidsmarktperspectief voor de docent klassieke culturele vorming is gemiddeld. Er is voldoende werkgelegenheid. Daarnaast kan de docent klassieke culturele vorming ook les in het vak culturele kunstzinnige vormgeving gaan geven. Naast zijn werkzaamheden als docent kan de docent klassieke culturele vorming ook een andere rol binnen het onderwijs op zich nemen (bijvoorbeeld een mentorrol).

Baankans Docent klassieke culturele vorming

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Docent klassieke culturele vorming worden: Opleidingen tot Docent klassieke culturele vorming

Wil je Docent klassieke culturele vorming worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Docent klassieke culturele vorming.

Hoe word je een Docent klassieke culturele vorming? 

De docent klassieke culturele vorming heeft een opleiding ''Leraar VHO Latijn en KCV'' gevolgd. Dit is een WO opleiding en deze is vierjarig.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Docent klassieke culturele vorming

Er zijn geen opleidingen Docent klassieke culturele vorming aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Docent klassieke culturele vorming in werkt

Bekijk alle opleidingen Kunst & Cultuur & Entertainment

Omscholen of doorgroeien tot Docent klassieke culturele vorming

Als je Docent klassieke culturele vorming wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Docent klassieke culturele vorming zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Docent klassieke culturele vorming

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Docent klassieke culturele vorming?

Competenties en Vaardigheden Docent klassieke culturele vorming

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Docent klassieke culturele vorming nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Docent klassieke culturele vorming nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Docent klassieke culturele vorming

Trainingen & cursussen Coachen
Coachen
Trainingen & cursussen Initiatief ontplooien
Initiatief ontplooien
Trainingen & cursussen Inzicht in omgeving
Inzicht in omgeving
Trainingen & cursussen Kritisch
Kritisch
Trainingen & cursussen Luisteren
Luisteren
Trainingen & cursussen Motiveren
Motiveren
Trainingen & cursussen Omgaan met details
Omgaan met details
Trainingen & cursussen Overtuigen
Overtuigen
Trainingen & cursussen Plannen en organiseren
Plannen en organiseren
Trainingen & cursussen Presenteren
Presenteren

Persoonlijkheid van een Docent klassieke culturele vorming

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Docent klassieke culturele vorming. Als Docent klassieke culturele vorming wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Docent klassieke culturele vorming:


zie volledige beschrijving persoonstype Docent klassieke culturele vorming

Vakkennis voor een Docent klassieke culturele vorming

Het is voor een Docent klassieke culturele vorming ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Docent klassieke culturele vorming zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Docent klassieke culturele vorming


Werkervaring Docent klassieke culturele vorming

Het is voor een startend Docent klassieke culturele vorming die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Docent klassieke culturele vorming is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals .

Iets anders leren?

Is Docent klassieke culturele vorming het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Docent klassieke culturele vorming

Met wie werkt een Docent klassieke culturele vorming samen? 

Het netwerk van de docent klassieke culturele vorming bestaat uit zijn collega's, zijn leerlingen, de ouders van leerlingen tijdens ouderavonden, de directeur van de school en mensen uit de theater en kunstwereld die op school kunnen komen spreken.


 • Collega's
 • Leerlingen
 • Ouders van leerlingen
 • Directeur van de school
 • Mensen uit theater en kunstwereld
Docent klassieke culturele vorming


Organisaties waar een Docent klassieke culturele vorming werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Docent klassieke culturele vorming meestal werkt.

Waar werkt een Docent klassieke culturele vorming?

De docent klassieke culturele vorming werkt op het middelbaar onderwijs in HAVO, VWO en/of gymnasium klassen.

Meer weten over werken in de Creatief & Design?

Bekijk werken in Creatief & Design

Best beoordeelde werkgevers Docent klassieke culturele vorming

Waar kun je het beste werken als Docent klassieke culturele vorming? Hieronder vind je de best door de Docent klassieke culturele vorming beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Docent klassieke culturele vorming.

Competenties, Skills en Vaardigheden Docent klassieke culturele vorming:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Docent klassieke culturele vorming.

Welke competenties heeft een Docent klassieke culturele vorming nodig?

Een Docent klassieke culturele vorming heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Docent klassieke culturele vorming

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Docent klassieke culturele vorming passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Docent klassieke culturele vorming nodig? 

De docent klassieke culturele vorming is een waarnemer. Hij let goed op de studieontwikkeling en studievoortgang van zijn leerlingen en biedt ze waar nodig individuele begeleiding of extra tips en adviezen. Dit maakt de docent klassieke culturele vorming ook tot een gever. Hij geeft extra begeleiding en brengt daarnaast in de lessen zijn kennis en visie op het gebied van het vak klassieke culturele vorming over op zijn leerlingen.

Bekijk de persoonstypen voor Docent klassieke culturele vorming


Gever


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Docent klassieke culturele vorming

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Docent klassieke culturele vorming

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Docent klassieke culturele vorming

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Docent klassieke culturele vorming

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Docent klassieke culturele vorming dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Docent klassieke culturele vorming belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Docent klassieke culturele vorming. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Docent klassieke culturele vorming iets voor je?

Zou je graag Docent klassieke culturele vorming willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Docent klassieke culturele vorming bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Docent klassieke culturele vorming

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar