Docent leren, loopbaan, burgerschap Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Docent leren, loopbaan, burgerschap? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep docent leren, loopbaan, burgerschap. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je docent leren, loopbaan, burgerschap wordt.

Wat is een Docent leren, loopbaan, burgerschap?

De docent leerbaan, loopbaan, burgerschap geeft les in het vak leren, loopbaan, burgerschap (LLB).

De docent LLB geeft les op een MBO opleiding in vrijwel alle richtingen (dit omdat het vak over het algemeen op vrijwel elke MBO opleiding een verplicht vak is). Hij geeft zijn scholieren les in het vak LLB. Tijdens het vak LLB krijgen zijn scholieren les over de samenleving en hun rol daarin. Ze moeten vragen beantwoorden over de samenleving, discussiëren met de docent en hun klasgenoten over verschillende maatschappelijke onderwerpen en leren door het vak zichzelf en hun mening ontwikkelen. De docent LLB begeleidt ze hierin.

De docent LLB geeft zijn scholieren opdrachten, toetsen en huiswerk mee dat hij vervolgens nakijkt, met de scholieren bespreekt en waar nodig becijfert. Het meeste van dit werk wordt door de scholieren op de computer gemaakt dus de docent LLB geeft over het algemeen altijd les in een computerlokaal. Na aanleiding van al het gemaakte werk kan de docent LLB de studievoortgang en studieontwikkeling van de scholieren nauwgezet bijhouden en waar nodig met ze om de tafel gaan om te kijken wat er beter kan (en waar nodig individuele begeleiding te bieden).

De docent LLB heeft verstand van het vak leren, loopbaan, burgerschap en weet zijn kennis en visie op een leuke, interessante en educatieve manier op de scholieren over te brengen. Daarnaast weet hij ook discussies op gang te brengen en is hij een goede gespreksleider. Ook is het belangrijk dat de docent LLB ten alle tijde streng op durft te treden wanneer discussies uit de hand lopen of wanneer een scholier zich vervelend gedraagt om zo de orde in de klas ten alle tijde te bewaren en/of herstellen.

Naast zijn werkzaamheden in de klas is de docent LLB ook aanwezig tijdens vergaderingen met collega's om de scholieren te bespreken en te kijken naar verbeterpunten binnen de opleidingen en de school.

Wil je werken als Docent leren, loopbaan, burgerschap?

Werk je al als Docent leren, loopbaan, burgerschap en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Docent leren, loopbaan, burgerschap worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Docent leren, loopbaan, burgerschap, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Docent leren, loopbaan, burgerschap in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Scholieren
 • Collega's
 • Directeur van de school
 • Mensen uit beroepsgroepen

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1500 tot €2100

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Docent leren, loopbaan, burgerschap

Wat verdient een Docent leren, loopbaan, burgerschap?

De docent LLB verdient tussen de €1500,- en €2100,- bruto per maand, afhankelijk van het aantal jaren werkervaring en de school waar hij werkzaam is.

Salarisschaal Docent leren, loopbaan, burgerschap

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Docent leren, loopbaan, burgerschap

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Docent leren, loopbaan, burgerschap

Wat is de toekomst van Docent leren, loopbaan, burgerschap?

Het arbeidsmarktperspectief voor de docent LLB is goed. Er is vrij veel werkgelegenheid omdat dit vak op vrijwel alle MBO opleidingen wordt gegeven. Daarnaast kan de docent LLB met een relevant diploma ook in een ander vak les gaan geven (waaronder bijvoorbeeld maatschappijleer) of naast zijn werk als docent ook een andere rol binnen het onderwijs op zich nemen (waaronder bijvoorbeeld een mentorrol).

Baankans Docent leren, loopbaan, burgerschap

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Docent leren, loopbaan, burgerschap worden: Opleidingen tot Docent leren, loopbaan, burgerschap

Wil je docent leren, loopbaan, burgerschap worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Docent leren, loopbaan, burgerschap? 

De docent LLB heeft de opleiding ''Docent Maatschappijleer'' gevolgd of heeft een andere tweedegraads lerarenopleiding gevolgd en daar zijn onderwijsbevoegdheid behaald. (hbo, vierjarig).

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Docent leren, loopbaan, burgerschap

Meer opleidingen Docent leren, loopbaan, burgerschap

Weet je nog niet of je Docent leren, loopbaan, burgerschap wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Docent leren, loopbaan, burgerschap of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Docent leren, loopbaan, burgerschap

Met wie werkt een Docent leren, loopbaan, burgerschap samen? 

Het netwerk van de docent LLB bestaat uit de scholieren, collega's, de directeur van de school en mensen uit beroepsgroepen die op school komen spreken.


 • Scholieren
 • Collega's
 • Directeur van de school
 • Mensen uit beroepsgroepen
Docent leren, loopbaan, burgerschap


Organisaties waar een Docent leren, loopbaan, burgerschap werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Docent leren, loopbaan, burgerschap meestal werkt.

Waar werkt een Docent leren, loopbaan, burgerschap?

De docent LLB werkt op een MBO opleiding.

Meer weten over werken in de Onderwijs & Training?

Bekijk werken in Onderwijs & Training

Best beoordeelde werkgevers Docent leren, loopbaan, burgerschap

Waar kun je het beste werken als Docent leren, loopbaan, burgerschap? Hieronder vind je de best door de Docent leren, loopbaan, burgerschap beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Docent leren, loopbaan, burgerschap.

Competenties, Skills en Vaardigheden Docent leren, loopbaan, burgerschap:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Docent leren, loopbaan, burgerschap.

Welke competenties heeft een Docent leren, loopbaan, burgerschap nodig?

Een Docent leren, loopbaan, burgerschap heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Docent leren, loopbaan, burgerschap

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Docent leren, loopbaan, burgerschap passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Docent leren, loopbaan, burgerschap nodig? 

De docent LLB is een bemiddelaar. Hij is een goede gespreksleider tijdens discussies en zorgt ervoor dat zijn scholieren op een normale manier met elkaar in discussie gaan en op die manier hun eigen mening ontwikkelen. Ook is de docent LLB een gever. Hij geeft zijn kennis en visie op het gebied van het vak LLB over op de scholieren en biedt waar nodig individuele begeleiding of extra tips en adviezen.

Bekijk de persoonstypen voor Docent leren, loopbaan, burgerschap


Bemiddelaar


Lees meer

Gever


Lees meer

Interview met een Docent leren, loopbaan, burgerschap

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Docent leren, loopbaan, burgerschap

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Docent leren, loopbaan, burgerschap

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Docent leren, loopbaan, burgerschap

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Docent leren, loopbaan, burgerschap dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Docent leren, loopbaan, burgerschap belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Docent leren, loopbaan, burgerschap. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Docent leren, loopbaan, burgerschap iets voor je?

Zou je graag Docent leren, loopbaan, burgerschap willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Docent leren, loopbaan, burgerschap bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Docent leren, loopbaan, burgerschap

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar