Docent literatuuranalyse Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Docent literatuuranalyse? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep docent literatuuranalyse. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je docent literatuuranalyse wordt.

Wat is een Docent literatuuranalyse?

De docent literatuuranalyse geeft les in het vak literatuuranalyse.

De docent literatuuranalyse geeft les op de middelbare school, op het MBO of op het HBO (waaronder bijvoorbeeld de opleiding zakelijke dienstverlening met uitstroomprofiel bibliotheek of een schrijfopleiding). Zijn voornaamste taak is zijn kennis en visie op het vak literatuuranalyse overbrengen op zijn leerlingen/studenten. De docent literatuuranalyse kan lesgeven in onder andere literatuuranalyse Nederlands, literatuuranalyse Frans, literatuuranalyse Duits of algemene literatuuranalyse. Tijdens het vak literatuuranalyse worden boeken gelezen, gekeken naar de inhoud van deze boeken en worden de boeken klassikaal geanalyseerd. De docent literatuuranalyse leert zijn leerlingen/studenten op verschillende manier naar verhalen en boeken kijken, leert ze verschillende literaire termen kennen, geeft les over bekende schrijvers en literaire werken en is verantwoordelijk voor leesbevordering bij leerlingen/studenten.

De docent literatuuranalyse ontwikkelt zijn eigen lesmateriaal of maakt gebruik van bestaand lesmateriaal. Hij geeft zijn leerlingen/studenten opdrachten, huiswerk, toetsen en tentamens die hij vervolgens nakijkt, met de leerlingen/studenten bespreekt en waar nodig becijfert. Na aanleiding van al deze resultaten kijkt de docent literatuuranalyse naar de studievoortgang en studieontwikkeling van zijn leerlingen/studenten binnen het vak literatuuranalyse en gaat waar nodig met ze om de tafel om de studieontwikkeling te bespreken, te kijken wat er beter kan en hoe hij daarbij kan helpen.

De docent literatuuranalyse heeft verstand van het vak literatuuranalyse en weet zijn kennis en visie op een leuke, interessante en educatieve manier op zijn leerlingen/studenten over te brengen. Daarnaast durft hij streng op te treden wanneer iemand in de klas zich vervelend gedraagt om ten alle tijde de orde in de klas te bewaken en/of herstellen.

Naast zijn werkzaamheden in de klas is de docent literatuuranalyse ook aanwezig tijdens vergaderingen met collega's om de opleiding en school te bespreken en te kijken wat er beter kan.

Wil je werken als Docent literatuuranalyse?

Werk je al als Docent literatuuranalyse en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Docent literatuuranalyse worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Docent literatuuranalyse, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Docent literatuuranalyse in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Leerlingen/studenten
 • Collega's
 • Directeur van de school
 • Ouders van leerlingen/studenten
 • Mensen uit de schrijfwereld

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1500 tot €2000

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Docent literatuuranalyse

Wat verdient een Docent literatuuranalyse?

De docent literatuuranalyse verdient tussen de €1500,- en €2000,- bruto per maand, afhankelijk van de school waar hij werkzaam is of het aantal jaren werkervaring.

Salarisschaal Docent literatuuranalyse

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Docent literatuuranalyse

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Docent literatuuranalyse

Wat is de toekomst van Docent literatuuranalyse?

Het arbeidsmarktperspectief voor de docent literatuuranalyse is gemiddeld. Er is voldoende werkgelegenheid en daarnaast kan de docent literatuuranalyse de werkgelegenheid voor zichzelf vergroten door ook les in bijvoorbeeld het vak literaire vorming te gaan geven.

Baankans Docent literatuuranalyse

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Docent literatuuranalyse worden: Opleidingen tot Docent literatuuranalyse

Wil je docent literatuuranalyse worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Docent literatuuranalyse? 

De docent literatuuranalyse heeft één van de docentopleidingen met betrekking tot kunstvakken gevolgd en heeft daarna de opleiding Master of Education in Arts gevolgd op de HKU in Utrecht en zijn master literaire vorming behaald of heeft de opleiding ''Taalwetenschap'' gevolgd. (WO, vierjarig).

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Docent literatuuranalyse

Meer opleidingen Docent literatuuranalyse

Weet je nog niet of je Docent literatuuranalyse wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Docent literatuuranalyse of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Docent literatuuranalyse

Met wie werkt een Docent literatuuranalyse samen? 

Het netwerk van de docent literatuuranalyse bestaat uit zijn leerlingen/studenten, zijn collega's, de directeur van de school , ouders van leerlingen/studenten tijdens ouderavonden en mensen uit de schrijfwereld die op school komen spreken.


 • Leerlingen/studenten
 • Collega's
 • Directeur van de school
 • Ouders van leerlingen/studenten
 • Mensen uit de schrijfwereld
Docent literatuuranalyse


Organisaties waar een Docent literatuuranalyse werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Docent literatuuranalyse meestal werkt.

Waar werkt een Docent literatuuranalyse?

De docent literatuuranalyse werkt op een middelbare school of op een MBO of HBO opleiding.

Meer weten over werken in de Onderwijs & Training?

Bekijk werken in Onderwijs & Training

Best beoordeelde werkgevers Docent literatuuranalyse

Waar kun je het beste werken als Docent literatuuranalyse? Hieronder vind je de best door de Docent literatuuranalyse beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Docent literatuuranalyse.

Competenties, Skills en Vaardigheden Docent literatuuranalyse:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Docent literatuuranalyse.

Welke competenties heeft een Docent literatuuranalyse nodig?

Een Docent literatuuranalyse heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Docent literatuuranalyse

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Docent literatuuranalyse passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Docent literatuuranalyse nodig? 

De docent literatuuranalyse is een waarnemer. Hij kan literaire werken goed analyseren en deze kennis doorgeven aan zijn leerlingen/studenten en let daarnaast goed op hun studieontwikkeling en studievoortgang. Ook is de docent literatuuranalyse een gever. Hij geeft zijn kennis en visie op het gebied van het vak literatuuranalyse over op zijn leerlingen/studenten en biedt ze waar nodig extra tips, adviezen of individuele begeleiding.

Bekijk de persoonstypen voor Docent literatuuranalyse


Gever


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Docent literatuuranalyse

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Docent literatuuranalyse

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Docent literatuuranalyse

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Docent literatuuranalyse

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Docent literatuuranalyse dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Docent literatuuranalyse belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Docent literatuuranalyse. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Docent literatuuranalyse iets voor je?

Zou je graag Docent literatuuranalyse willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Docent literatuuranalyse bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Docent literatuuranalyse

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar