Medewerker Bibliotheek en Documentatie Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Medewerker Bibliotheek en Documentatie? Lees de functieomschrijving.

Een Medewerker Bibliotheek en Documentatie is iemand die zich bezighoudt met de documentatie van informatie en het helpen van klanten die bepaalde informatie zoeken.

Documenten die een Medewerker Bibliotheek en Documentatie moet verwerken zijn bijvoorbeeld handleidingen, facturen, personeelsdocumenten en reglementen. Hij zorgt ervoor dat de documenten logisch zijn geordend en verwerkt, zodat collega’s snel de informatie kunnen vinden die ze nodig hebben om hun werk goed uit te kunnen voeren. De Medewerker Bibliotheek en Documentatie zorgt ervoor dat alle documenten actueel zijn, zodat medewerkers niet uren bezig zijn met het vinden van de juiste informatie. Ook geeft de Medewerker Bibliotheek en Documentatie relevante documenten uit aan klanten. Vaak houdt de Medewerker Bibliotheek en Documentatie zich tevens bezig met andere administratieve taken, zoals het aannemen van de telefoon en de boekhouding.

Het is belangrijk dat de Medewerker Bibliotheek en Documentatie steeds bewust is van de manier waarop mensen informatie zoeken. Op basis hiervan kan hij de informatie op een goede manier verwerken.

Een Medewerker Bibliotheek en Documentatie moet goed kunnen samenwerken, anderen willen helpen, goed kunnen communiceren en zeer systematisch en nauwkeurig zijn.

Wil je werken als Medewerker Bibliotheek en Documentatie?

Werk je al als Medewerker Bibliotheek en Documentatie en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Medewerker Bibliotheek en Documentatie worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Medewerker Bibliotheek en Documentatie, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Medewerker Bibliotheek en Documentatie in één oogopslag

Sector:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Collega's
  • Klanten
  • Leidinggevende

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1700 tot €2400

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Medewerker Bibliotheek en Documentatie

Wat verdient een Medewerker Bibliotheek en Documentatie?

Een Medewerker Bibliotheek en Documentatie kan rekenen op zo’n €1700,- tot €2400,- bruto per maand bij een fulltime dienstaanstelling. Het precieze bedrag hangt af van de leeftijd en ervaring van de medewerker, maar ook van de werkgever.

Ook de secundaire arbeidsvoorwaarden hangen af van het bedrijf waar en de sector waarin de Medewerker Bibliotheek en Documentatie werkt. Vaak gelden in elk geval een vakantietoeslag en betaalde vrije dagen.

Salarisschaal Medewerker Bibliotheek en Documentatie

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Medewerker Bibliotheek en Documentatie

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Medewerker Bibliotheek en Documentatie

Hoe goed is de toekomst voor de Medewerker Bibliotheek en Documentatie? 

Een Medewerker Bibliotheek en Documentatie kan over het algemeen goed aan een baan komen. Veel grote bedrijven hebben een medewerker nodig die hun informatiestromen stroomlijnt.

Bij goed functioneren kan een Medewerker Bibliotheek en Documentatie doorgroeien binnen de administratieve afdeling. Hij kan dan meer verantwoordelijkheden krijgen en leiding gaan geven. Eventueel kan hij ook trainingen geven. Soms moet de Medewerker Bibliotheek en Documentatie zich hiervoor wel specialiseren.

Baankans Medewerker Bibliotheek en Documentatie

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Medewerker Bibliotheek en Documentatie worden: Opleidingen tot Medewerker Bibliotheek en Documentatie

Hoe word je een Medewerker Bibliotheek en Documentatie? 

Om Medewerker Bibliotheek en Documentatie te worden, kunnen diverse administratieve opleidingen worden gedaan. Denk aan de MBO-opleiding Medewerker Informatiedienstverlening met uitstroomrichting Bibliotheekmedewerker of de HBO-opleiding Informatiebeheer- en Dienstverlening. 

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Medewerker Bibliotheek en Documentatie

Meer opleidingen Medewerker Bibliotheek en Documentatie

Weet je nog niet of je Medewerker Bibliotheek en Documentatie wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Medewerker Bibliotheek en Documentatie of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Medewerker Bibliotheek en Documentatie

Met wie werkt een Medewerker Bibliotheek en Documentatie samen? 

Een Medewerker Bibliotheek en Documentatie heeft veel contact met collega’s. Dat kunnen andere Medewerkers Bibliotheek en Documentatie zijn, maar ook mensen die andere werkzaamheden verrichten op de administratieafdeling. Er wordt overlegd en de Medewerker Bibliotheek en Documentatie helpt anderen bij het vinden van bepaalde informatie. Ook komt de Medewerker Bibliotheek en Documentatie in contact met klanten die informatie opvragen. De Medewerker Bibliotheek en Documentatie wordt aangestuurd door een Leidinggevende. 


  • Collega's
  • Klanten
  • Leidinggevende
Medewerker Bibliotheek en Documentatie


Organisaties waar een Medewerker Bibliotheek en Documentatie werkzaam is

Waar werkt een Medewerker Bibliotheek en Documentatie meestal? 

Een Medewerker Bibliotheek en Documentatie kan bij heel diverse bedrijven in verschillende sectoren terecht, zowel in de profit- als in de non-profitsector. Denk bijvoorbeeld aan de transportsector, maar ook aan de financiële sector en de overheid. Het zijn veelal grote bedrijven die veel informatie genereren. Denk ook aan bibliotheken, documentatiecentra, informatiecentra en mediatheken.

Meer weten over werken in de Administratief & Secretarieel?

Bekijk werken in Administratief & Secretarieel

Best beoordeelde werkgevers Medewerker Bibliotheek en Documentatie

Waar kun je het beste werken als Medewerker Bibliotheek en Documentatie? Hieronder vindt je de best door de Medewerker Bibliotheek en Documentatie beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Medewerker Bibliotheek en Documentatie.

Competenties, Skills en Vaardigheden Medewerker Bibliotheek en Documentatie:

Welke competenties heeft een een Medewerker Bibliotheek en Documentatie nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Medewerker Bibliotheek en Documentatie

Wat voor persoonlijkheid heb je als Medewerker Bibliotheek en Documentatie nodig? 

Persoonstypen die passen bij een Medewerker Bibliotheek en Documentatie zijn Perfectionist en Gever.

Het is belangrijk dat een Medewerker Bibliotheek en Documentatie alle informatie goed en logisch kan documenteren, zodat hijzelf en anderen informatie snel kunnen vinden. De Medewerker Bibliotheek en Documentatie is dus kritisch, veeleisend en gedisciplineerd (Perfectionist).

Tevens is de Medewerker Bibliotheek en Documentatie ondersteunend en gevoelig voor de behoeften van collega’s en klanten. Hij wil anderen graag helpen bij het logisch opslaan en vinden van informatie (Gever). 

Bekijk de persoonstypen voor Medewerker Bibliotheek en Documentatie


Gever


Lees meer

Perfectionist


Lees meer

Interview met een Medewerker Bibliotheek en Documentatie

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Medewerker Bibliotheek en Documentatie

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Medewerker Bibliotheek en Documentatie

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Medewerker Bibliotheek en Documentatie

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Medewerker Bibliotheek en Documentatie dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Medewerker Bibliotheek en Documentatie belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Medewerker Bibliotheek en Documentatie. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Medewerker Bibliotheek en Documentatie iets voor je?

Zou je graag Medewerker Bibliotheek en Documentatie willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Medewerker Bibliotheek en Documentatie bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Medewerker Bibliotheek en Documentatie

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar