Docent literatuurgeschiedenis Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Docent literatuurgeschiedenis? Lees de functieomschrijving.

De docent literatuurgeschiedenis geeft les in het vak literatuurgeschiedenis.

De docent literatuurgeschiedenis geeft les op een MBO of HBO opleiding in de richting Nederlands, journalistiek, taalwetenschap, literatuurwetenschap, creative writing of een andere soortgelijke opleiding. De docent literatuurgeschiedenis geeft les in alle facetten van het vak literatuurgeschiedenis. Zijn voornaamste taak is zijn kennis op het gebied van het vak literatuurgeschiedenis overbrengen op zijn leerlingen/studenten zodat zij deze kennis mee kunnen nemen binnen hun toekomstige beroep. De docent literatuurgeschiedenis geeft les in onder andere de ontwikkeling van de Nederlandse literatuur door de jaren heen, de opvattingen van literatuur door de jaren heen, literatuurgeschiedschrijving en de invloed van schrijvers op de samenleving en maatschappij door de jaren heen.

De docent literatuurgeschiedenis ontwikkelt zijn eigen lesmateriaal of maakt gebruik van bestaand lesmateriaal en geeft zijn leerlingen/studenten opdrachten, toetsen, tentamens en huiswerk die hij vervolgens nakijkt, met de leerlingen/studenten bespreekt en waar nodig becijfert. Na aanleiding van al deze resultaten en de inzet in de les kan de docent literatuurgeschiedenis de studieontwikkeling en studievoortgang van zijn leerlingen/studenten nauwgezet bijhouden en waar nodig met ze om de tafel gaan om de studieontwikkeling te bespreken en te kijken wat er beter kan.

De docent literatuurgeschiedenis heeft verstand van het vak literatuurgeschiedenis en weet zijn kennis en visie op een interessante, educatieve en leuke manier op zijn leerlingen/studenten over te brengen. Ook durft hij streng op te treden wanneer een leerling/student zich vervelend gedraagt om ten alle tijde de orde in de klas te bewaken en/of herstellen.

Naast zijn werkzaamheden in de klas is de docent literatuurgeschiedenis ook aanwezig bij ouderavonden (om met de ouders van leerlingen/studenten de studieontwikkeling en studievoortgang van hun kind te bespreken) en bij vergaderingen met collega's (om de opleiding en de school te bespreken en te kijken wat er beter kan en om te praten over de leerlingen/studenten en hun studieontwikkeling en studievoortgang).

Wil je werken als Docent literatuurgeschiedenis?

Werk je al als Docent literatuurgeschiedenis en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Docent literatuurgeschiedenis worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Docent literatuurgeschiedenis, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Docent literatuurgeschiedenis in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Leerlingen/studenten
 • Ouders van leerlingen/studenten
 • Collega's
 • Directeur van de school

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1500 tot €2100

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Docent literatuurgeschiedenis

Wat verdient een Docent literatuurgeschiedenis?

De docent literatuurgeschiedenis verdient tussen de €1500,- en €2100,- bruto per maand, afhankelijk van het aantal jaren werkervaring en de school waar hij werkzaam is.

Salarisschaal Docent literatuurgeschiedenis

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Docent literatuurgeschiedenis

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Docent literatuurgeschiedenis

Hoe goed is de toekomst voor de Docent literatuurgeschiedenis? 

Het arbeidsmarktperspectief voor de docent literatuurgeschiedenis is gemiddeld. Er is voldoende werkgelegenheid. Daarnaast kan de docent literatuurgeschiedenis ook les in het vak literatuurwetenschap gaan geven.

Naast zijn werkzaamheden als docent kan de docent literatuurgeschiedenis ook een andere rol binnen het onderwijs op zich nemen (bijvoorbeeld een mentorrol).

Baankans Docent literatuurgeschiedenis

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Docent literatuurgeschiedenis worden: Opleidingen tot Docent literatuurgeschiedenis

Hoe word je een Docent literatuurgeschiedenis? 

De docent literatuurgeschiedenis heeft een opleiding ''Literatuurwetenschap'' gevolgd. Deze opleiding is HBO of WO en vierjarig. 

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Docent literatuurgeschiedenis

Meer opleidingen Docent literatuurgeschiedenis

Weet je nog niet of je Docent literatuurgeschiedenis wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Docent literatuurgeschiedenis of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Docent literatuurgeschiedenis

Met wie werkt een Docent literatuurgeschiedenis samen? 

Het netwerk van de docent literatuurgeschiedenis bestaat uit zijn leerlingen/studenten, de ouders van leerlingen/studenten, zijn collega's en de directeur van de school. Daarnaast kunnen er ook schrijvers op school komen spreken.


 • Leerlingen/studenten
 • Ouders van leerlingen/studenten
 • Collega's
 • Directeur van de school
Docent literatuurgeschiedenis


Organisaties waar een Docent literatuurgeschiedenis werkzaam is

Waar werkt een Docent literatuurgeschiedenis meestal? 

De docent literatuurgeschiedenis werkt op een MBO of HBO opleiding op een school.

Meer weten over werken in de Onderwijs & Training?

Bekijk werken in Onderwijs & Training

Best beoordeelde werkgevers Docent literatuurgeschiedenis

Waar kun je het beste werken als Docent literatuurgeschiedenis? Hieronder vindt je de best door de Docent literatuurgeschiedenis beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Docent literatuurgeschiedenis.

Competenties, Skills en Vaardigheden Docent literatuurgeschiedenis:

Welke competenties heeft een een Docent literatuurgeschiedenis nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Docent literatuurgeschiedenis

Wat voor persoonlijkheid heb je als Docent literatuurgeschiedenis nodig? 

De docent literatuurgeschiedenis is een gever. Hij geeft zijn kennis en visie op het gebied van het vak literatuurgeschiedenis over op zijn leerlingen/studenten en biedt ze waar nodig individuele begeleiding. Na aanleiding van deze resultaten en de inzet van de leerlingen/studenten in de les kan de docent literatuurgeschiedenis de studieontwikkeling en studievoortgang van zijn leerlingen/studenten nauwgezet bijhouden. Dit maakt de docent literatuurgeschiedenis ook tot een waarnemer.

Bekijk de persoonstypen voor Docent literatuurgeschiedenis


Gever


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Docent literatuurgeschiedenis

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Docent literatuurgeschiedenis

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Docent literatuurgeschiedenis

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Docent literatuurgeschiedenis

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Docent literatuurgeschiedenis dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Docent literatuurgeschiedenis belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Docent literatuurgeschiedenis. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Docent literatuurgeschiedenis iets voor je?

Zou je graag Docent literatuurgeschiedenis willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Docent literatuurgeschiedenis bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Docent literatuurgeschiedenis

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar