Docent management control Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Docent management control? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep docent management control. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je docent management control wordt.

 

Wat is een Docent management control?

De docent management control geeft les in het vak management control.

De docent management control geeft les op een MBO of HBO opleiding in de richting accountancy, bedrijfseconomie of een andere soortgelijke economische opleiding. De voornaamste taak van de docent management control is zijn kennis en visie op het gebied van het vak management control overbrengen op zijn leerlingen/studenten. Hij geeft onder andere les in onderwerpen als de definitie, doelen en samenhang van management control met overige vakgebieden,financiële stuurmechanismen (budgettering, interne verrekenprijzen) en niet-financiële stuurmechanismen (waaronder balanced scorecard en personnel controls).

De docent management control ontwikkelt zijn eigen lesmateriaal of maakt gebruik van bestaand lesmateriaal en geeft zijn leerlingen/studenten opdrachten, toetsen, tentamens, huiswerk en andere opdrachten die hij vervolgens nakijkt, met de leerlingen/studenten bespreekt en waar nodig becijfert. Naar aanleiding van al dit gemaakte werk kan de docent management control de studievoortgang en studieontwikkeling van zijn leerlingen/studenten nauwgezet bijhouden en waar nodig met ze om de tafel gaan om te kijken wat er niet goed gaat, wat er beter kan en hoe hij ze daar het beste bij kan helpen.

De docent management control heeft verstand van het vak management control en weet zijn kennis en visie op een interessante en educatieve manier op zijn leerlingen/studenten over te brengen. Daarnaast durft hij ook streng op te treden wanneer leerlingen/studenten zich vervelend gedragen of geen goede inzet tonen om ten alle tijde de leerlingen/studenten zo optimaal mogelijk te begeleiden en de orde in de klas te bewaren. Ook kan de docent management control projecten begeleiden.

Naast zijn werkzaamheden in de klas is de docent management control ook aanwezig tijdens vergaderingen met collega's om de leerlingen/studenten te bespreken en te kijken naar verbeterpunten binnen de school en opleiding.Wil je werken als Docent management control?

Werk je al als Docent management control en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Docent management control worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Docent management control, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Docent management control in één oogopslag

Sector:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Leerlingen/studenten
 • Collega's
 • Directeur van de school
 • Mensen uit het vak

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1600 tot €2200

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Docent management control

Wat verdient een Docent management control?

Het salaris van de docent management control die fulltime werkzaam is op een school verdient, afhankelijk van het aantal jaren werkervaring en de school waar hij werkzaam is, tussen de €1600,- en €2200,- bruto per maand.

Salarisschaal Docent management control

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Docent management control

Er zijn geen vacatures Docent management control aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Docent management control in werkt.

Meer weten over de sector waar een Docent management control in werkt

Bekijk werken in Onderwijs

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Docent management control

Wat is de toekomst van Docent management control?

Het arbeidsmarktperspectief voor de docent management control is gemiddeld. Er is voldoende werkgelegenheid op de verschillende economische opleidingen. Daarnaast kan de docent management control de werkgelegenheid voor zichzelf vergroten door ook in andere economische vakken les te gaan geven.

Baankans Docent management control

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Docent management control worden: Opleidingen tot Docent management control

Wil je Docent management control worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Docent management control.

Hoe word je een Docent management control? 

De docent management control heeft een WO opleiding ''Economics'', ''Finance'', ''Financial Management'', ''Fiscale Economie'', ''Leraar 1e graad Economie en Bedrijfswetenschappen'' of een andere soortgelijke WO opleiding gevolgd of heeft de opleiding ''Leraar Bedrijfseconomie'' gevolgd (HBO, vierjarig).

De 5 best beoordeelde opleidingen tot Docent management control

Inleiding Operational Risk management
Meer weten over het proces van risico management en de beginselen van operationeel risicomanagement? Schrijf je dan nu in voor de Masterclass Risico Management onder leiding van Rob van Erp
Inleiding Operational Risk management
Certified in Risk and Information Systems Control
De CRISC training bereidt u op strategisch gebied voor op de unieke uitdagingen van IT- en enterprise risk management. U leert alles over het identificeren en managen van (business)risico’s door …
Certified in Risk and Information Systems Control
Certified in Risk and Information Systems Control (CRISC®) - Dag
De CRISC®-training is bedoeld voor cursisten die de taak krijgen of hebben om risicomanagement voor informatiesystemen te implementeren en borgen in de organisatie. In deze training word je begelei... Tijdelijk …
Certified in Risk and Information Systems Control (CRISC®) - Dag
CRISC Training - Certified in Risk and Information Systems Control
De CRISC training bereidt je op strategisch gebied voor op de unieke uitdagingen van IT- en enterprise risk management. Je leert alles over het identificeren en managen van (business)risico’s door de ontwikkeling, implementatie …
CRISC Training - Certified in Risk and Information Systems Control
IT Service Management & Security
Uitgebreid Doel Na afloop van deze cursus weet u welke ICT processen essentieel zijn voor een effectieve en efficiënte dienstverlening en welke aspecten van belang zijn bij het beveiligen en …
IT Service Management & Security

Omscholen of doorgroeien tot Docent management control

Als je Docent management control wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Docent management control zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Docent management control

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Docent management control?

Competenties en Vaardigheden Docent management control

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Docent management control nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Docent management control nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Docent management control

Trainingen & cursussen Coachen
Trainingen & cursussen Initiatief ontplooien
Trainingen & cursussen Kritisch
Trainingen & cursussen Luisteren
Trainingen & cursussen Motiveren
Trainingen & cursussen Omgaan met details
Trainingen & cursussen Plannen en organiseren
Trainingen & cursussen Presenteren
Trainingen & cursussen Uitdrukkingsvaardigheid

Persoonlijkheid van een Docent management control

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Docent management control. Als Docent management control wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Docent management control:


zie volledige beschrijving persoonstype Docent management control

Vakkennis voor een Docent management control

Het is voor een Docent management control ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Docent management control zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Docent management control


Werkervaring Docent management control

Het is voor een startend Docent management control die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Docent management control is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Docent accountancy, Docent marketing communicatie .

Iets anders leren?

Is Docent management control het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Docent management control

Met wie werkt een Docent management control samen? 

Het netwerk van de docent management control bestaat uit zijn leerlingen/studenten, zijn collega's, de directeur van de school en mensen uit de economische sector die op school over hun vak komen spreken.


 • Leerlingen/studenten
 • Collega's
 • Directeur van de school
 • Mensen uit het vak
Docent management control


Organisaties waar een Docent management control werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Docent management control meestal werkt.

Waar werkt een Docent management control?

De docent management control geeft les op een MBO of HBO opleiding op een school.

Meer weten over werken in de Accountancy & Finance?

Bekijk werken in Accountancy & Finance

Best beoordeelde werkgevers Docent management control

Waar kun je het beste werken als Docent management control? Hieronder vind je de best door de Docent management control beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Docent management control.

Competenties, Skills en Vaardigheden Docent management control:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Docent management control.

Welke competenties heeft een Docent management control nodig?

Een Docent management control heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Docent management control

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Docent management control passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Docent management control nodig? 

De docent management control is een waarnemer. Hij let goed op de studievoortgang en studieontwikkeling van zijn leerlingen/studenten zodat hij ze zo optimaal mogelijk les kan geven en kan begeleiden. Dit maakt de docent management control ook tot een gever. Hij geeft zijn kennis en visie op het gebied van het vak management control over op zijn leerlingen/studenten en biedt ze waar nodig individuele begeleiding of extra tips en adviezen.

Bekijk de persoonstypen voor Docent management control


Gever


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Docent management control

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Docent management control

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Docent management control

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Docent management control

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Docent management control dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Docent management control belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Docent management control. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Docent management control iets voor je?

Zou je graag Docent management control willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Docent management control bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Docent management control

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar