Docent management en organisatie Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Docent management en organisatie? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep docent management en organisatie. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je docent management en organisatie wordt.

Wat is een Docent management en organisatie?

De docent management en organisatie geeft les in het vak management en organisatie.

De docent management en organisatie geeft les op een MBO of HBO opleiding in de richting accountancy, bedrijfseconomie, marketing management of een andere soortgelijke economische opleiding. De voornaamste taak van de docent management en organisatie is zijn kennis en visie op het gebied van het vak management en organisatie overbrengen op zijn leerlingen/studenten. Hij geeft onder andere les in onderwerpen de ontwikkeling van omgevingsinvloeden, strategisch management en samenwerkingsvormen, management en besluitvorming en structuur en organisatie.

De docent management en organisatie ontwikkelt zijn eigen lesmateriaal of maakt gebruik van bestaand lesmateriaal en geeft zijn leerlingen/studenten opdrachten, toetsen, tentamens, huiswerk en andere opdrachten die hij vervolgens nakijkt, met de leerlingen/studenten bespreekt en waar nodig becijfert. Naar aanleiding van al dit gemaakte werk kan de docent management en organisatie de studievoortgang en studieontwikkeling van zijn leerlingen/studenten nauwgezet bijhouden en waar nodig met ze om de tafel gaan om te kijken wat er niet goed gaat, wat er beter kan en hoe hij ze daar het beste bij kan helpen.

De docent management en organisatie heeft verstand van het vak management en organisatie en weet zijn kennis en visie op een interessante en educatieve manier op zijn leerlingen/studenten over te brengen. Daarnaast durft hij ook streng op te treden wanneer leerlingen/studenten zich vervelend gedragen of geen goede inzet tonen om ten alle tijde de leerlingen/studenten zo optimaal mogelijk te begeleiden en de orde in de klas te bewaren. Ook kan de docent management en organisatie projecten begeleiden.

Naast zijn werkzaamheden in de klas is de docent management en organisatie ook aanwezig tijdens vergaderingen met collega's om de leerlingen/studenten te bespreken en te kijken naar verbeterpunten binnen de school en opleiding.

Wil je werken als Docent management en organisatie?

Werk je al als Docent management en organisatie en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Docent management en organisatie worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Docent management en organisatie, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Docent management en organisatie in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Leerlingen/studenten
 • Collega's
 • Directeur van de school
 • Mensen uit het vak

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1600 tot €2200

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Docent management en organisatie

Wat verdient een Docent management en organisatie?

Het salaris van de docent management en organisatie die fulltime werkzaam is op een school verdient, afhankelijk van het aantal jaren werkervaring en de school waar hij werkzaam is, tussen de €1600,- en €2200,- bruto per maand.

Salarisschaal Docent management en organisatie

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Docent management en organisatie

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Docent management en organisatie

Wat is de toekomst van Docent management en organisatie?

Het arbeidsmarktperspectief voor de docent management en organisatie is gemiddeld. Er is voldoende werkgelegenheid op de verschillende economische opleidingen. Daarnaast kan de docent management en organisatie de werkgelegenheid voor zichzelf vergroten door ook in andere economische vakken les te gaan geven.

Baankans Docent management en organisatie

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Docent management en organisatie worden: Opleidingen tot Docent management en organisatie

Wil je docent management en organisatie worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Docent management en organisatie? 

De docent management en organisatie heeft een WO opleiding ''Economics'', ''Finance'', ''Financial Management'', ''Fiscale Economie'', ''Leraar 1e graad Economie en Bedrijfswetenschappen'' of een andere soortgelijke WO opleiding gevolgd of heeft de opleiding ''Leraar Bedrijfseconomie'' of ''Marketing Management'' gevolgd (HBO, vierjarig).

De 5 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Docent management en organisatie

HBO Strategisch Management in Zorg en Welzijn
Bepaalt u de nieuwe strategie voor de organisatie in Zorg en Welzijn? Om een nieuwe strategie te kunnen bepalen voor een organisatie zullen er veel keuzes gemaakt moeten worden. Deze …
Basisopleiding Management en Leidinggeven
Het is een hele stap om vanuit de functie van medewerker door te groeien naar een leidinggevende functie. Deze opleiding biedt u voldoende theorie en praktijk om deze stap te …
Masterclass Verandermanagement
Leer in 3 dagen te veranderen met impact De Masterclass Verandermanagement is speciaal ontwikkeld voor professionals die effectief veranderingen door willen voeren in hun organisatie. In 3 dagen leer je …
HBO Strategisch Management
Bepaalt u de nieuwe strategie voor de organisatie? Om een nieuwe strategie te kunnen bepalen voor een organisatie zullen er veel keuzes gemaakt moeten worden. Deze opleiding biedt u de …
ArcGIS Workflow Manager
ArcGIS is een product van het Amerikaanse ESRI, marktleider op het gebied van GIS-software. Geografische Informatie Systemen (GIS) worden steeds geavanceerder. Grondige kennis van de mogelijkheden van De cursus ArcGIS …
Meer opleidingen Docent management en organisatie

Weet je nog niet of je Docent management en organisatie wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Docent management en organisatie of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Docent management en organisatie

Met wie werkt een Docent management en organisatie samen? 

Het netwerk van de docent management en organisatie bestaat uit zijn leerlingen/studenten, zijn collega's, de directeur van de school en mensen uit de economische sector die op school over hun vak komen spreken.


 • Leerlingen/studenten
 • Collega's
 • Directeur van de school
 • Mensen uit het vak
Docent management en organisatie


Organisaties waar een Docent management en organisatie werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Docent management en organisatie meestal werkt.

Waar werkt een Docent management en organisatie?

De docent management en organisatie geeft les op een MBO of HBO opleiding op een school.

Meer weten over werken in de Onderwijs & Training?

Bekijk werken in Onderwijs & Training

Best beoordeelde werkgevers Docent management en organisatie

Waar kun je het beste werken als Docent management en organisatie? Hieronder vind je de best door de Docent management en organisatie beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Docent management en organisatie.

Competenties, Skills en Vaardigheden Docent management en organisatie:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Docent management en organisatie.

Welke competenties heeft een Docent management en organisatie nodig?

Een Docent management en organisatie heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Docent management en organisatie

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Docent management en organisatie passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Docent management en organisatie nodig? 

De docent management en organisatie is een waarnemer. Hij let goed op de studievoortgang en studieontwikkeling van zijn leerlingen/studenten zodat hij ze zo optimaal mogelijk les kan geven en kan begeleiden. Dit maakt de docent management en organisatie ook tot een gever. Hij geeft zijn kennis en visie op het gebied van het vak management en organisatie over op zijn leerlingen/studenten en biedt ze waar nodig individuele begeleiding of extra tips en adviezen.

Bekijk de persoonstypen voor Docent management en organisatie


Gever


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Docent management en organisatie

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Docent management en organisatie

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Docent management en organisatie

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Docent management en organisatie

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Docent management en organisatie dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Docent management en organisatie belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Docent management en organisatie. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Docent management en organisatie iets voor je?

Zou je graag Docent management en organisatie willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Docent management en organisatie bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Docent management en organisatie

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar