Docent management en organisatie Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Docent management en organisatie? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep docent management en organisatie. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je docent management en organisatie wordt.

 

Wat is een Docent management en organisatie?

De docent management en organisatie geeft les in het vak management en organisatie.

De docent management en organisatie geeft les op een MBO of HBO opleiding in de richting accountancy, bedrijfseconomie, marketing management of een andere soortgelijke economische opleiding. De voornaamste taak van de docent management en organisatie is zijn kennis en visie op het gebied van het vak management en organisatie overbrengen op zijn leerlingen/studenten. Hij geeft onder andere les in onderwerpen de ontwikkeling van omgevingsinvloeden, strategisch management en samenwerkingsvormen, management en besluitvorming en structuur en organisatie.

De docent management en organisatie ontwikkelt zijn eigen lesmateriaal of maakt gebruik van bestaand lesmateriaal en geeft zijn leerlingen/studenten opdrachten, toetsen, tentamens, huiswerk en andere opdrachten die hij vervolgens nakijkt, met de leerlingen/studenten bespreekt en waar nodig becijfert. Naar aanleiding van al dit gemaakte werk kan de docent management en organisatie de studievoortgang en studieontwikkeling van zijn leerlingen/studenten nauwgezet bijhouden en waar nodig met ze om de tafel gaan om te kijken wat er niet goed gaat, wat er beter kan en hoe hij ze daar het beste bij kan helpen.

De docent management en organisatie heeft verstand van het vak management en organisatie en weet zijn kennis en visie op een interessante en educatieve manier op zijn leerlingen/studenten over te brengen. Daarnaast durft hij ook streng op te treden wanneer leerlingen/studenten zich vervelend gedragen of geen goede inzet tonen om ten alle tijde de leerlingen/studenten zo optimaal mogelijk te begeleiden en de orde in de klas te bewaren. Ook kan de docent management en organisatie projecten begeleiden.

Naast zijn werkzaamheden in de klas is de docent management en organisatie ook aanwezig tijdens vergaderingen met collega's om de leerlingen/studenten te bespreken en te kijken naar verbeterpunten binnen de school en opleiding.Wil je werken als Docent management en organisatie?

Werk je al als Docent management en organisatie en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Docent management en organisatie worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Docent management en organisatie, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Docent management en organisatie in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Leerlingen/studenten
 • Collega's
 • Directeur van de school
 • Mensen uit het vak

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1600 tot €2200

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Docent management en organisatie

Wat verdient een Docent management en organisatie?

Het salaris van de docent management en organisatie die fulltime werkzaam is op een school verdient, afhankelijk van het aantal jaren werkervaring en de school waar hij werkzaam is, tussen de €1600,- en €2200,- bruto per maand.

Salarisschaal Docent management en organisatie

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Docent management en organisatie

Er zijn geen vacatures Docent management en organisatie aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Docent management en organisatie in werkt.

Meer weten over de sector waar een Docent management en organisatie in werkt

Bekijk werken in Onderwijs

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Docent management en organisatie

Wat zijn de baankansen voor een Docent management en organisatie?

Het arbeidsmarktperspectief voor de docent management en organisatie is gemiddeld. Er is voldoende werkgelegenheid op de verschillende economische opleidingen. Daarnaast kan de docent management en organisatie de werkgelegenheid voor zichzelf vergroten door ook in andere economische vakken les te gaan geven.

De actuele kans op werk voor een Docent management en organisatie

De kans op werk voor het beroep Docent management en organisatie is op dit moment onbekend.

Huidige aantal vacatures

0

Baankans Docent management en organisatie

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Docent management en organisatie worden: Opleidingen tot Docent management en organisatie

Wil je Docent management en organisatie worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Docent management en organisatie.

Hoe word je een Docent management en organisatie? 

De docent management en organisatie heeft een WO opleiding ''Economics'', ''Finance'', ''Financial Management'', ''Fiscale Economie'', ''Leraar 1e graad Economie en Bedrijfswetenschappen'' of een andere soortgelijke WO opleiding gevolgd of heeft de opleiding ''Leraar Bedrijfseconomie'' of ''Marketing Management'' gevolgd (HBO, vierjarig).

De 5 best beoordeelde opleidingen tot Docent management en organisatie

Inleiding Operational Risk management
Meer weten over het proces van risico management en de beginselen van operationeel risicomanagement? Schrijf je dan nu in voor de Masterclass Risico Management onder leiding van Rob van Erp
Inleiding Operational Risk management
Module - MBO Management en Organisatie
Hoe organiseer je processen? Hoe bouw je een goede structuur daar omheen? Hoe stuur je dat aan en welke stijl en cultuur past daarbij? Dit zijn belangrijke vragen die onder …
Module - MBO Management en Organisatie
Masterclass Change Management
Onze bekende Masterclass Change Management, nu weer terug naar de roots: voor het senior management. Ben jij die senior manager die alles al heeft gezien? Die al diverse veranderingen heeft …
Masterclass Change Management
Basisopleiding Management en Leidinggeven
Het is een hele stap om vanuit de functie van medewerker door te groeien naar een leidinggevende functie. Deze opleiding biedt u voldoende theorie en praktijk om deze stap te …
Basisopleiding Management en Leidinggeven
HBO Strategisch Management in Zorg en Welzijn
Bepaalt u de nieuwe strategie voor de organisatie in Zorg en Welzijn? Om een nieuwe strategie te kunnen bepalen voor een organisatie zullen er veel keuzes gemaakt moeten worden. Deze …
HBO Strategisch Management in Zorg en Welzijn

Omscholen of doorgroeien tot Docent management en organisatie

Als je Docent management en organisatie wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Docent management en organisatie zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Docent management en organisatie

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Docent management en organisatie?

Competenties en Vaardigheden Docent management en organisatie

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Docent management en organisatie nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Docent management en organisatie nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Docent management en organisatie

Trainingen & cursussen Coachen
Coachen
Trainingen & cursussen Initiatief ontplooien
Initiatief ontplooien
Trainingen & cursussen Kritisch
Kritisch
Trainingen & cursussen Luisteren
Luisteren
Trainingen & cursussen Motiveren
Motiveren
Trainingen & cursussen Omgaan met details
Omgaan met details
Trainingen & cursussen Plannen en organiseren
Plannen en organiseren
Trainingen & cursussen Presenteren
Presenteren
Trainingen & cursussen Uitdrukkingsvaardigheid
Uitdrukkingsvaardigheid

Persoonlijkheid van een Docent management en organisatie

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Docent management en organisatie. Als Docent management en organisatie wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Docent management en organisatie:


zie volledige beschrijving persoonstype Docent management en organisatie

Vakkennis voor een Docent management en organisatie

Het is voor een Docent management en organisatie ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Docent management en organisatie zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Docent management en organisatie


Werkervaring Docent management en organisatie

Het is voor een startend Docent management en organisatie die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Docent management en organisatie is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Docent accountancy .

Iets anders leren?

Is Docent management en organisatie het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Docent management en organisatie

Met wie werkt een Docent management en organisatie samen? 

Het netwerk van de docent management en organisatie bestaat uit zijn leerlingen/studenten, zijn collega's, de directeur van de school en mensen uit de economische sector die op school over hun vak komen spreken.


 • Leerlingen/studenten
 • Collega's
 • Directeur van de school
 • Mensen uit het vak
Docent management en organisatie


Organisaties waar een Docent management en organisatie werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Docent management en organisatie meestal werkt.

Waar werkt een Docent management en organisatie?

De docent management en organisatie geeft les op een MBO of HBO opleiding op een school.

Meer weten over werken in de Onderwijs & Training?

Bekijk werken in Onderwijs & Training

Best beoordeelde werkgevers Docent management en organisatie

Waar kun je het beste werken als Docent management en organisatie? Hieronder vind je de best door de Docent management en organisatie beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Docent management en organisatie.

Competenties, Skills en Vaardigheden Docent management en organisatie:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Docent management en organisatie.

Welke competenties heeft een Docent management en organisatie nodig?

Een Docent management en organisatie heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Docent management en organisatie

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Docent management en organisatie passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Docent management en organisatie nodig? 

De docent management en organisatie is een waarnemer. Hij let goed op de studievoortgang en studieontwikkeling van zijn leerlingen/studenten zodat hij ze zo optimaal mogelijk les kan geven en kan begeleiden. Dit maakt de docent management en organisatie ook tot een gever. Hij geeft zijn kennis en visie op het gebied van het vak management en organisatie over op zijn leerlingen/studenten en biedt ze waar nodig individuele begeleiding of extra tips en adviezen.

Bekijk de persoonstypen voor Docent management en organisatie


Gever


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Docent management en organisatie

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Docent management en organisatie

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Docent management en organisatie

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Docent management en organisatie

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Docent management en organisatie dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Docent management en organisatie belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Docent management en organisatie. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Docent management en organisatie iets voor je?

Zou je graag Docent management en organisatie willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Docent management en organisatie bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Docent management en organisatie

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar