Docent mondzorgkunde Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Docent mondzorgkunde? Lees de functieomschrijving.

De docent mondzorgkunde geeft les in het vak mondzorgkunde.

De docent mondzorgkunde geeft les op een MBO of HBO opleiding op een school. De docent mondzorgkunde geeft les rondom alle facetten van het vak mondzorgkunde. Zijn voornaamste taak is zijn leerlingen/studenten opleiden tot en voorbereiden op een beroep binnen het vak mondzorgkunde. De docent mondzorgkunde leert zijn leerlingen/studenten alles over mondhygiëne, tandverzorging, de verschillende soorten instrumenten, gaatjes boren, poetsverzorging en de verschillende soorten behandeltechnieken. De opleiding van mondzorgkunde is erg praktijkgericht en daarom is het begeleiden bij praktijkopdrachten een belangrijke taak van de docent mondzorgkunde. Zijn leerlingen/studenten oefenen de verschillende behandeltechnieken op patiëntsimulatoren en hij let goed op hoe dat gaat en geeft ze waar nodig tips en adviezen.

De docent mondzorgkunde ontwikkelt over het algemeen zijn eigen lesmateriaal of maakt gebruik van bestaand lesmateriaal en geeft zijn leerlingen/studenten theorie en praktijkopdrachten, huiswerk, toetsen en tentamens die hij vervolgens ook nakijkt, met de leerlingen/studenten bespreekt en ze becijfert. Na aanleiding van de resultaten kijkt de docent mondzorgkunde naar de studievoortgang en ontwikkeling van zijn leerlingen/studenten en biedt ze, wanneer de studie niet goed gaat of de leerling/student zich niet goed ontwikkelt, eventueel individuele begeleiding.

De docent mondzorgkunde heeft verstand van het vak mondzorgkunde, is een verantwoordelijke werker, en weet zijn kennis op een interessante, educatieve en leuke manier op zijn leerlingen/studenten over te brengen. Daarnaast durft hij ook streng op te treden wanneer een leerling/student zich vervelend gedraagt om de orde in de klas te bewaken en/of herstellen.

Naast zijn werkzaamheden als docent in de docent mondzorgkunde ook aanwezig bij vergaderingen om de opleiding en school te bespreken en is hij aanwezig bij ouderavonden waar de leerlingen/studenten met hun ouders hun studievoortgang bespreken. Ook gaat hij eventueel op stagebezoek wanneer zijn leerlingen/studenten stage lopen om met de stagebegeleider de stagevoortgang te bespreken.

Wil je werken als Docent mondzorgkunde?

Werk je al als Docent mondzorgkunde en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Docent mondzorgkunde worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Docent mondzorgkunde, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Docent mondzorgkunde in één oogopslag

Persoonstype:

Netwerk:

 • Leerlingen/studenten
 • Collega's
 • Mensen uit het vak en stagebegeleiders
 • Ouders van leerlingen/studenten
 • Directeur van de school

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1600 tot €2200

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Docent mondzorgkunde

Wat verdient een Docent mondzorgkunde?

De docent mondzorgkunde verdient, afhankelijk van de school waar hij werkzaam is en het aantal jaren werkervaring, tussen de €1600,- en €2200,- bruto per maand.

Salarisschaal Docent mondzorgkunde

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Docent mondzorgkunde

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Docent mondzorgkunde

Hoe goed is de toekomst voor de Docent mondzorgkunde? 

Het arbeidsmarktperspectief voor de docent mondzorgkunde is gemiddeld. Er is voldoende werkgelegenheid op de verschillende MBO of HBO opleidingen. Daarnaast kan de docent mondzorgkunde ook doorleren om Universitair docent tandheelkunde te worden.

Baankans Docent mondzorgkunde

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Docent mondzorgkunde worden: Opleidingen tot Docent mondzorgkunde

Hoe word je een Docent mondzorgkunde? 

De docent mondzorgkunde heeft zelf een onderwijsbevoegdheid op een opleiding ''Mondzorgkunde'', ''Tandheelkunde'' of een andere soortgelijke opleiding behaald of is na jaren praktijkervaring en het behalen van een onderwijsbevoegdheid les gaan geven.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Docent mondzorgkunde

Meer opleidingen Docent mondzorgkunde

Weet je nog niet of je Docent mondzorgkunde wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Docent mondzorgkunde of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Docent mondzorgkunde

Met wie werkt een Docent mondzorgkunde samen? 

Het netwerk van de docent mondzorgkunde bestaat uit zijn leerlingen/studenten, zijn collega's, mensen uit het vak die op school komen spreken, stagebegeleiders van de stagebedrijven waar zijn leerlingen/studenten stage lopen, de ouders van de leerlingen/studenten tijdens ouderavonden en de directeur van de school.


 • Leerlingen/studenten
 • Collega's
 • Mensen uit het vak en stagebegeleiders
 • Ouders van leerlingen/studenten
 • Directeur van de school
Docent mondzorgkunde


Organisaties waar een Docent mondzorgkunde werkzaam is

Waar werkt een Docent mondzorgkunde meestal? 

De docent mondzorgkunde werkt op een MBO of HBO opleiding op een school.

Meer weten over werken in de Gezondheidszorg?

Bekijk werken in Gezondheidszorg

Best beoordeelde werkgevers Docent mondzorgkunde

Waar kun je het beste werken als Docent mondzorgkunde? Hieronder vindt je de best door de Docent mondzorgkunde beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Docent mondzorgkunde.

Competenties, Skills en Vaardigheden Docent mondzorgkunde:

Welke competenties heeft een een Docent mondzorgkunde nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Docent mondzorgkunde

Wat voor persoonlijkheid heb je als Docent mondzorgkunde nodig? 

De docent mondzorgkunde is een gever. Hij geeft zijn kennis op het gebied van mondzorgkunde over op zijn leerlingen/studenten en biedt ze waar nodig individuele begeleiding.

Ook is de docent mondzorgkunde een waarnemer. Hij let goed op de studievoortgang van zijn leerlingen/studenten en let goed op wanneer zij bezig zijn met praktijkopdrachten.

Bekijk de persoonstypen voor Docent mondzorgkunde


Gever


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Docent mondzorgkunde

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Docent mondzorgkunde

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Docent mondzorgkunde

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Docent mondzorgkunde

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Docent mondzorgkunde dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Docent mondzorgkunde belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Docent mondzorgkunde. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Docent mondzorgkunde iets voor je?

Zou je graag Docent mondzorgkunde willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Docent mondzorgkunde bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


Ga direct naar