Docent musicalwetenschap Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Docent musicalwetenschap? Lees de functieomschrijving.

De docent musicalwetenschap geeft les in het vak musicalwetenschap.

De docent musicalwetenschap geeft les op een MBO of HBO opleiding in de richting dans, docent dans, musical, choreografie of of een andere soortgelijke opleiding.

De belangrijkste taak van de docent musicalwetenschap is zijn kennis en visie op het gebied van het vak musicalwetenschap overbrengen op zijn leerlingen/studenten en ze helpen ontwikkelen binnen dit vak zodat ze de opgedane kennis kunnen meenemen binnen hun toekomstige vakgebied. De docent musicalwetenschap geeft les over de geschiedenis van musical, het analyseren van musicals, de theoretische kant van de musicals en leert zijn leerlingen/studenten alles over wetenschappelijk onderzoek met betrekking tot musicals.

De docent musicalwetenschap ontwikkelt over het algemeen zijn eigen lesmateriaal en geeft zijn leerlingen/studenten opdrachten, huiswerk, toetsen en tentamens die hij vervolgens nakijkt, met de leerlingen/studenten bespreekt en becijfert. Na aanleiding van al deze opdrachten kan de docent musicalwetenschap de studievoortgang en studieontwikkeling van zijn leerlingen/studenten nauwgezet bij houden en waar nodig met ze om de tafel om te kijken wat er beter kan en om ze waar nodig individuele hulp en tips en advies te bieden.

De docent musicalwetenschap heeft verstand van het vak musicalwetenschap en weet zijn kennis op een leuke, educatieve en interessante manier op zijn leerlingen/studenten over te brengen. Daarnaast durft hij ook streng op te treden wanneer een leerling/student zich vervelend gedraagt om de orde in de klas te kunnen bewaren en/of herstellen.

Naast zijn werkzaamheden in de klas is de docent musicalwetenschap aanwezig bij vergaderingen om de opleiding, de school en de leerlingen/studenten met collega's te bespreken en te kijken naar verbeterpunten binnen de opleiding en school.

Wil je werken als Docent musicalwetenschap?

Werk je al als Docent musicalwetenschap en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Docent musicalwetenschap worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Docent musicalwetenschap, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Docent musicalwetenschap in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Collega's
 • Directeur van de school
 • Mensen uit het musicalvak
 • Leerlingen/studenten

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1500 tot €2000

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Docent musicalwetenschap

Wat verdient een Docent musicalwetenschap?

De docent musicalwetenschap verdient tussen de €1500,- en €2000,- bruto per maand, afhankelijk van het aantal jaren werkervaring en de school waar hij werkzaam is.

Salarisschaal Docent musicalwetenschap

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Docent musicalwetenschap

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Docent musicalwetenschap

Hoe goed is de toekomst voor de Docent musicalwetenschap? 

Het arbeidsmarktperspectief voor de docent musicalwetenschap is laag. Dit komt omdat het een zeer specifiek vak is en alleen op exacte en specifieke opleidingen wordt gegeven. Wel kan de docent musicalwetenschap zijn arbeidsmarktperspectief vergroten door ook te gaan werken als docent dans of een andere soortgelijke dansopleiding.

Naast zijn werkzaamheden in de klas kan de docent musicalwetenschap ook een andere rol binnen het onderwijs op zich nemen (waaronder bijvoorbeeld een mentorrol).

Baankans Docent musicalwetenschap

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Docent musicalwetenschap worden: Opleidingen tot Docent musicalwetenschap

Hoe word je een Docent musicalwetenschap? 

De docent musicalwetenschap heeft een opleiding ''Docent Dans'' of een andere soortgelijke theater of dansopleiding gevolgd. Deze opleidingen zijn over het algemeen HBO en vierjarig.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Docent musicalwetenschap

Meer opleidingen Docent musicalwetenschap

Weet je nog niet of je Docent musicalwetenschap wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Docent musicalwetenschap of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Docent musicalwetenschap

Met wie werkt een Docent musicalwetenschap samen? 

Het netwerk van de docent musicalwetenschap bestaat uit zijn collega's, de directeur van de school, mensen uit het musicalvak die op school komen spreken en de leerlingen/studenten.


 • Collega's
 • Directeur van de school
 • Mensen uit het musicalvak
 • Leerlingen/studenten
Docent musicalwetenschap


Organisaties waar een Docent musicalwetenschap werkzaam is

Waar werkt een Docent musicalwetenschap meestal? 

De docent musicalwetenschap werkt op een MBO of HBO opleiding op een school.

Meer weten over werken in de Onderwijs & Training?

Bekijk werken in Onderwijs & Training

Best beoordeelde werkgevers Docent musicalwetenschap

Waar kun je het beste werken als Docent musicalwetenschap? Hieronder vindt je de best door de Docent musicalwetenschap beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Docent musicalwetenschap.

Competenties, Skills en Vaardigheden Docent musicalwetenschap:

Welke competenties heeft een een Docent musicalwetenschap nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Docent musicalwetenschap

Wat voor persoonlijkheid heb je als Docent musicalwetenschap nodig? 

De docent musicalwetenschap is een gever. Hij geeft zijn kennis en visie op het gebied van het vak musicalwetenschap over op zijn leerlingen/studenten en biedt ze waar nodig extra tips, adviezen of zelfs individuele begeleiding. Daarnaast is de docent musicalwetenschap ook een waarnemer. Hij let goed op ontwikkelingen binnen de danswereld om dit mee te nemen in zijn lessen en houdt daarnaast ook de studieontwikkeling en studievoortgang van zijn leerlingen/studenten nauwgezet bij.

Bekijk de persoonstypen voor Docent musicalwetenschap


Gever


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Docent musicalwetenschap

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Docent musicalwetenschap

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Docent musicalwetenschap

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Docent musicalwetenschap

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Docent musicalwetenschap dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Docent musicalwetenschap belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Docent musicalwetenschap. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Docent musicalwetenschap iets voor je?

Zou je graag Docent musicalwetenschap willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Docent musicalwetenschap bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Docent musicalwetenschap

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar