Docent muziekanalyse Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Docent muziekanalyse? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep docent muziekanalyse. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je docent muziekanalyse wordt.

Wat is een Docent muziekanalyse?

De docent muziekanalyse geeft les in het vak muziekanalyse.

De docent muziekanalyse geeft les op een HBO opleiding in de richting muziek, docent muziek of een andere soortgelijke (muziek)opleiding. De voornaamste taak van de docent muziekanalyse is zijn kennis en visie op het vak muziekanalyse overbrengen op zijn studenten zodat zij deze kennis mee kunnen nemen binnen hun toekomstige beroep. De docent muziekanalyse geeft onder andere les over de structuur en opbouw van muziek, muziekwerken of muziekstijlen, laat zien hoe je muziek het beste kan analyseren, de middelen om te kunnen analyseren en muzikale grammatica.

De docent muziekanalyse geeft zijn studenten opdrachten, huiswerk, toetsen, tentamens en andere opdrachten die hij vervolgens nakijkt, met de studenten bespreekt en waar nodig becijfert. Na aanleiding van al het gemaakte en ingeleverde werk kan de docent muziekanalyse de studievoortgang en studieontwikkeling van zijn studenten nauwgezet bijhouden en waar nodig met ze om de tafel gaan om hun studieontwikkeling te bespreken en te kijken wat er beter kan en hou hij het beste daarbij kan helpen.

De docent muziekanalyse heeft verstand van het vak muziekanalyse en weet zijn kennis en visie op een interessante, leuke en educatieve manier op zijn studenten over te brengen. Ook durft hij streng op te treden wanneer een student zich in de les vervelend gedraagt of geen goede inzet toont om ten alle tijde de orde in de klas te bewaren en/of herstellen en de studenten te motiveren.

Naast zijn werkzaamheden in de klas zal de docent muziekanalyse ook aanwezig zijn tijdens vergaderingen met collega's om de opleidingen en de school te bespreken en te kijken naar eventuele verbeterpunten.

Wil je werken als Docent muziekanalyse?

Werk je al als Docent muziekanalyse en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Docent muziekanalyse worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Docent muziekanalyse, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Docent muziekanalyse in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Studenten
 • Collega's
 • Directeur van de school
 • Mensen uit het vak

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1500 tot €2000

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Docent muziekanalyse

Wat verdient een Docent muziekanalyse?

De docent muziekanalyse verdient tussen de €1500,- en €2000,- bruto per maand, afhankelijk van de school waar hij werkzaam is en het aantal jaren werkervaring.

Salarisschaal Docent muziekanalyse

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Docent muziekanalyse

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Docent muziekanalyse

Wat is de toekomst van Docent muziekanalyse?

Het arbeidsmarktperspectief voor de docent muziekanalyse is laag. Dit komt omdat er alleen op specifieke opleidingen in dit vak les wordt gegeven. De docent muziekanalyse kan de werkgelegenheid voor zichzelf wel vergroten door bijvoorbeeld ook lessen in andere muzikale vakken te gaan geven.

Baankans Docent muziekanalyse

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Docent muziekanalyse worden: Opleidingen tot Docent muziekanalyse

Wil je docent muziekanalyse worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Docent muziekanalyse? 

De docent muziekanalyse heeft een WO opleiding ''Muziekwetenschap'' of een andere soortgelijke muziekopleiding gevolgd en is vervolgens (na het behalen van een onderwijsbevoegdheid of jaren praktijkervaring) les gaan geven in het vak muziekanalyse.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Docent muziekanalyse

Meer opleidingen Docent muziekanalyse

Weet je nog niet of je Docent muziekanalyse wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Docent muziekanalyse of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Docent muziekanalyse

Met wie werkt een Docent muziekanalyse samen? 

Het netwerk van de docent muziekanalyse bestaat uit zijn studenten, zijn collega's, de directeur van de school en mensen uit het vak die op school komen spreken.


 • Studenten
 • Collega's
 • Directeur van de school
 • Mensen uit het vak
Docent muziekanalyse


Organisaties waar een Docent muziekanalyse werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Docent muziekanalyse meestal werkt.

Waar werkt een Docent muziekanalyse?

De docent muziekanalyse werkt op een HBO opleiding op een school.

Meer weten over werken in de Onderwijs & Training?

Bekijk werken in Onderwijs & Training

Best beoordeelde werkgevers Docent muziekanalyse

Waar kun je het beste werken als Docent muziekanalyse? Hieronder vind je de best door de Docent muziekanalyse beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Docent muziekanalyse.

Competenties, Skills en Vaardigheden Docent muziekanalyse:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Docent muziekanalyse.

Welke competenties heeft een Docent muziekanalyse nodig?

Een Docent muziekanalyse heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Docent muziekanalyse

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Docent muziekanalyse passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Docent muziekanalyse nodig? 

De docent muziekanalyse is een waarnemer. Hij let goed op de studieontwikkeling en studievoortgang van zijn studenten om zo te kijken hoe het gaat en ze eventuele individuele begeleiding te bieden wanneer het nodig is. Dit maakt de docent muziekanalyse ook tot een gever. Hij biedt zijn hulp aan en geeft daarnaast zijn kennis en visie op het gebied van het vak muziekanalyse over op zijn studenten.

Bekijk de persoonstypen voor Docent muziekanalyse


Gever


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Docent muziekanalyse

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Docent muziekanalyse

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Docent muziekanalyse

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Docent muziekanalyse

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Docent muziekanalyse dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Docent muziekanalyse belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Docent muziekanalyse. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Docent muziekanalyse iets voor je?

Zou je graag Docent muziekanalyse willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Docent muziekanalyse bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Docent muziekanalyse

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar