Docent muziekfilosofie Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Docent muziekfilosofie? Lees de functieomschrijving.

De docent muziekfilosofie geeft les in het vak muziekfilosofie.

De docent muziekfilosofie geeft les op een MBO of HBO opleiding in de richting muziek, conservatorium of een andere soortgelijke opleiding/richting. De voornaamste taak van de docent muziekfilosofie is zijn kennis en visie op het gebied van het vak muziekfilosofie overbrengen op zijn leerlingen/studenten. Hij geeft onder andere les over onderwerpen als de definitie van muziek, de relatie tussen muziek en geest, muzikale betekenis, de overeenkomst tussen muziek en emoties/wat muziek met emoties kan doen en wat de muzikale geschiedenis ons over de wereld leert. De docent muziekfilosofie geeft klassikaal les en kan gebruik maken van muziek op cd of laptop of van een Powerpoint presentatie.

De docent muziekfilosofie geeft zijn leerlingen/studenten opdrachten, huiswerk, toetsen en tentamens die hij vervolgens nakijkt, met de leerlingen/studenten bespreekt en becijfert. Na aanleiding van al deze opdrachten kan de docent muziekfilosofie de studievoortgang en studieontwikkeling van zijn leerlingen/studenten nauwgezet bij houden en waar nodig met ze om de tafel om te kijken wat er beter kan.

De docent muziekfilosofie heeft verstand van het vak muziekfilosofie en weet zijn kennis op een leuke, educatieve en interessante manier op zijn leerlingen/studenten over te brengen. Daarnaast durft hij ook streng op te treden wanneer een leerling/student vervelend is om de orde in de klas ten alle tijde te kunnen bewaren en/of herstellen.

Naast zijn werkzaamheden in de klas kan de docent muziekfilosofie ook aanwezig zijn bij ouderavonden (om daar met de ouders van leerlingen/studenten over de studieontwikkeling en studievoortgang van hun kind te spreken) en is hij aanwezig bij vergaderingen om de opleiding, de school en de leerlingen/studenten met collega's te bespreken en te kijken naar verbeterpunten binnen de opleiding en school.

Wil je werken als Docent muziekfilosofie?

Werk je al als Docent muziekfilosofie en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Docent muziekfilosofie worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Docent muziekfilosofie, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Docent muziekfilosofie in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Leerlingen/studenten
 • Collega's
 • Directeur van de school
 • Ouders van leerlingen/studenten

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1300 tot €2000

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Docent muziekfilosofie

Wat verdient een Docent muziekfilosofie?

De docent muziekfilosofie verdient tussen de €1300,- en €2000,- bruto per maand, afhankelijk van het aantal jaren werkervaring en de school waar hij werkzaam is.

Salarisschaal Docent muziekfilosofie

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Docent muziekfilosofie

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Docent muziekfilosofie

Hoe goed is de toekomst voor de Docent muziekfilosofie? 

Het arbeidsmarktperspectief voor de docent muziekfilosofie is weinig. Dit komt omdat het een zeer specifiek vak is en alleen op exacte en specifieke opleidingen wordt gegeven. Wel kan de docent muziekfilosofie zijn arbeidsmarktperspectief vergroten door ook te gaan werken als leraar muziek.

Naast zijn werkzaamheden in de klas kan de docent muziekfilosofie ook een andere rol binnen het onderwijs op zich nemen (waaronder bijvoorbeeld een mentorrol).

Baankans Docent muziekfilosofie

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Docent muziekfilosofie worden: Opleidingen tot Docent muziekfilosofie

Hoe word je een Docent muziekfilosofie? 

De docent muziekfilosofie heeft een opleiding ''Docent Muziek'' gevolgd (HBO, vierjarig).

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Docent muziekfilosofie

Meer opleidingen Docent muziekfilosofie

Weet je nog niet of je Docent muziekfilosofie wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Docent muziekfilosofie of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Docent muziekfilosofie

Met wie werkt een Docent muziekfilosofie samen? 

Het netwerk van de docent muziekfilosofie bestaat uit zijn leerlingen/studenten, zijn collega's, de directeur van de school en ouders van leerlingen/studenten tijdens ouderavonden.


 • Leerlingen/studenten
 • Collega's
 • Directeur van de school
 • Ouders van leerlingen/studenten
Docent muziekfilosofie


Organisaties waar een Docent muziekfilosofie werkzaam is

Waar werkt een Docent muziekfilosofie meestal? 

De docent muziekfilosofie werkt op een MBO of HBO opleiding op een school.

Meer weten over werken in de Onderwijs & Training?

Bekijk werken in Onderwijs & Training

Best beoordeelde werkgevers Docent muziekfilosofie

Waar kun je het beste werken als Docent muziekfilosofie? Hieronder vindt je de best door de Docent muziekfilosofie beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Docent muziekfilosofie.

Competenties, Skills en Vaardigheden Docent muziekfilosofie:

Welke competenties heeft een een Docent muziekfilosofie nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Docent muziekfilosofie

Wat voor persoonlijkheid heb je als Docent muziekfilosofie nodig? 

De docent muziekfilosofie is een waarnemer. Hij let goed op de ontwikkeling van zijn leerlingen/studenten en houdt hun studieontwikkeling en studievoortgang nauwgezet bij om waar nodig extra hulp te kunnen bieden. Dit maakt de docent muziekfilosofie ook tot een gever. Hij geeft zijn kennis en visie op het gebied van het vak muziekfilosofie over op zijn leerlingen/studenten en biedt ze waar nodig individuele begeleiding of extra tips en adviezen.

Bekijk de persoonstypen voor Docent muziekfilosofie


Gever


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Docent muziekfilosofie

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Docent muziekfilosofie

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Docent muziekfilosofie

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Docent muziekfilosofie

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Docent muziekfilosofie dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Docent muziekfilosofie belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Docent muziekfilosofie. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Docent muziekfilosofie iets voor je?

Zou je graag Docent muziekfilosofie willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Docent muziekfilosofie bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


Ga direct naar