Docent muzikaal ondernemerschap Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Docent muzikaal ondernemerschap? Lees de functieomschrijving.

De docent muzikaal ondernemerschap geeft les in het vak muzikaal ondernemerschap.

De docent muzikaal ondernemerschap geeft les op een MBO of HBO opleiding muziek, op de popacademie, op het conservatorium of op een andere soortgelijke (muziek)opleiding. De docent muzikaal ondernemerschap geeft les in alle facetten van het vak muzikaal ondernemerschap. Zijn voornaamste taak is zijn kennis en visie op het gebied van het vak muzikaal ondernemerschap overbrengen op zijn leerlingen/studenten. De docent muzikaal ondernemerschap leert zijn leerlingen/studenten onder andere alles over de veranderende markt voor muzikanten en artiesten, rechtenexploitatie, muziekstromingen, marketing en promotie en netwerk en leert zijn leerlingen/studenten hoe ze een businessplan moeten schrijven, hoe ze zichzelf en hun muziek in de markt kunnen zetten en hoe ze zichzelf en hun muziek het beste kunnen verkopen. Zo kunnen de leerlingen/studenten na het afronden van hun studie meteen zo snel mogelijk aan de slag om ervoor te zorgen dat hun producten gaan verkopen en dat ze op zoveel mogelijk plekken kunnen optreden. De docent muzikaal ondernemerschap ontwikkelt zijn eigen lesmateriaal en geeft zijn leerlingen/studenten schrijfopdrachten, huiswerk en tentamens die hij vervolgens nakijkt, met de leerlingen/studenten bespreekt en waar nodig becijfert. Naar aanleiding van al deze resultaten kan de docent muzikaal ondernemerschap de studieontwikkeling en studievoortgang van zijn leerlingen/studenten nauwgezet bijhouden en waar nodig met ze om de tafel gaan om te kijken naar wat er beter kan en hoe hij ze daarbij het beste kan helpen. Ook biedt de docent muzikaal ondernemerschap waar nodig extra tips, adviezen en/of individuele begeleiding.

De docent muzikaal ondernemerschap heeft verstand van het vak muzikaal ondernemerschap en weet zijn kennis en visie op een interessante, leuke en educatieve manier op zijn leerlingen/studenten over te brengen. Daarnaast durft hij streng op te treden wanneer een leerling/student zich vervelend gedraagt om ten alle tijde de orde in de klas te bewaren en/of herstellen.

Naast zijn werkzaamheden in de klas is de docent muzikaal ondernemerschap ook aanwezig bij vergaderingen met collega's waar hij de leerlingen/studenten bespreekt en kijkt naar verbeterpunten binnen de opleidingen en de school.

Wil je werken als Docent muzikaal ondernemerschap?

Werk je al als Docent muzikaal ondernemerschap en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Docent muzikaal ondernemerschap worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Docent muzikaal ondernemerschap, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Docent muzikaal ondernemerschap in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Leerlingen/studenten
 • Collega's
 • Directeur van de school
 • Mensen uit het vak

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1500 tot €2000

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Docent muzikaal ondernemerschap

Wat verdient een Docent muzikaal ondernemerschap?

Het salaris van de docent muzikaal ondernemerschap die werkzaam is op een school ligt tussen de €1500,- en €2000,- bruto per maand, afhankelijk van de school waar hij werkzaam is en het aantal jaren werkervaring.

Salarisschaal Docent muzikaal ondernemerschap

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Docent muzikaal ondernemerschap

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Docent muzikaal ondernemerschap

Hoe goed is de toekomst voor de Docent muzikaal ondernemerschap? 

Het arbeidsmarktperspectief voor de docent muzikaal ondernemerschap is vrij laag. Er is alleen werkgelegenheid op specifieke en exacte opleidingen en daardoor is er vrij weinig werkgelegenheid. Wel kan de docent muzikaal ondernemerschap zich ook in andere (muziek)vakken specialiseren en hierin les gaan geven of freelance cursussen/lessen/workshops muzikaal ondernemerschap gaan geven.

Naast zijn werkzaamheden als docent kan de docent muzikaal ondernemerschap ook een andere rol binnen het onderwijs op zich nemen (waaronder bijvoorbeeld een mentorrol).

Baankans Docent muzikaal ondernemerschap

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Docent muzikaal ondernemerschap worden: Opleidingen tot Docent muzikaal ondernemerschap

Hoe word je een Docent muzikaal ondernemerschap? 

De docent muzikaal ondernemerschap heeft een opleiding ''Docent Muziek'' (HBO, vierjarig) of een opleiding aan het conservatorium gevolgd.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Docent muzikaal ondernemerschap

Meer opleidingen Docent muzikaal ondernemerschap

Weet je nog niet of je Docent muzikaal ondernemerschap wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Docent muzikaal ondernemerschap of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Docent muzikaal ondernemerschap

Met wie werkt een Docent muzikaal ondernemerschap samen? 

Het netwerk van de docent muzikaal ondernemerschap bestaat uit zijn leerlingen/studenten, zijn collega's, de directeur van de school en mensen uit het vak die op school komen spreken.


 • Leerlingen/studenten
 • Collega's
 • Directeur van de school
 • Mensen uit het vak
Docent muzikaal ondernemerschap


Organisaties waar een Docent muzikaal ondernemerschap werkzaam is

Waar werkt een Docent muzikaal ondernemerschap meestal? 

De docent muzikaal ondernemerschap geeft les op een HBO of MBO opleiding op een school.

Meer weten over werken in de Onderwijs & Training?

Bekijk werken in Onderwijs & Training

Best beoordeelde werkgevers Docent muzikaal ondernemerschap

Waar kun je het beste werken als Docent muzikaal ondernemerschap? Hieronder vindt je de best door de Docent muzikaal ondernemerschap beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Docent muzikaal ondernemerschap.

Competenties, Skills en Vaardigheden Docent muzikaal ondernemerschap:

Welke competenties heeft een een Docent muzikaal ondernemerschap nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Docent muzikaal ondernemerschap

Wat voor persoonlijkheid heb je als Docent muzikaal ondernemerschap nodig? 

De docent muzikaal ondernemerschap is een gever. Hij geeft zijn kennis en visie op het gebied van het vak muzikaal ondernemerschap over op zijn leerlingen/studenten en biedt ze waar nodig individuele begeleiding of extra tips en adviezen. Ook is de docent muzikaal ondernemerschap een waarnemer. Hij let goed op zijn leerlingen/studenten tijdens de les en houdt na aanleiding van al het gemaakte werk en hun inzet in de klas nauwkeurig hun studieontwikkeling en studievoortgang bij.

Bekijk de persoonstypen voor Docent muzikaal ondernemerschap


Gever


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Docent muzikaal ondernemerschap

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Docent muzikaal ondernemerschap

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Docent muzikaal ondernemerschap

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Docent muzikaal ondernemerschap

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Docent muzikaal ondernemerschap dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Docent muzikaal ondernemerschap belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Docent muzikaal ondernemerschap. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Docent muzikaal ondernemerschap iets voor je?

Zou je graag Docent muzikaal ondernemerschap willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Docent muzikaal ondernemerschap bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Docent muzikaal ondernemerschap

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar