Docent online communicatie Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Docent online communicatie? Lees de functieomschrijving.

De docent online communicatie geeft les in het vak online communicatie.

De docent online communicatie geeft les op een MBO of HBO opleiding in de richting communicatie, cultuur, of een andere soortgelijke opleiding. De docent online communicatie geeft zowel theorie als praktijklessen over alle facetten van het vak online communicatie (een vak waarin de mogelijkheden met betrekking tot onder andere social media worden besproken).

De docent online communicatie ontwikkelt over het algemeen zijn eigen lesmateriaal en geeft zijn leerlingen/studenten opdrachten, huiswerk, projecten, toetsen en tentamens en bekijkt deze, bespreekt deze en becijfert deze. Na aanleiding van al deze opdrachten kijkt de docent online communicatie naar de studievoortgang en ontwikkelingen van de leerlingen/studenten, bespreekt deze met hen en biedt ze waar nodig individuele begeleiding of extra tips en adviezen.

De docent online communicatie heeft verstand van het vak online communicatie en weet dit op een interessante, leuke en educatieve manier over te brengen op zijn leerlingen/studenten. Hij let goed op hun studievoortgang en let daarnaast op hun houding en gedrag in de klas en treedt waar nodig streng op wanneer een leerling/student zich vervelend gedraagt om de orde in de klas te bewaren of herstellen.

Naast zijn werkzaamheden in de klas zal de docent online communicatie de leerlingen/studenten ook op stage bezoeken om te kijken hoe het daar met ze gaat en om hun vordering met de stagebegeleider te bespreken. Ook zal hij aanwezig zijn tijdens vergaderingen met collega's om de school, de opleiding en de leerlingen/studenten te bespreken en te kijken naar eventuele verbeterpunten binnen de opleiding en school.

Wil je werken als Docent online communicatie?

Werk je al als Docent online communicatie en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Docent online communicatie worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Docent online communicatie, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Docent online communicatie in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Collega's
 • Directeur van de school
 • Leerlingen/studenten
 • Stagebegeleiders
 • Mensen uit het vak

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1600 tot €2200

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Docent online communicatie

Wat verdient een Docent online communicatie?

De docent online communicatie verdient tussen de €1600,- en €2200,- bruto per maand, afhankelijk van het aantal jaren werkervaring en de school waar hij werkzaam is.

Salarisschaal Docent online communicatie

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Docent online communicatie

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Docent online communicatie

Hoe goed is de toekomst voor de Docent online communicatie? 

Het arbeidsmarktperspectief en de werkgelegenheid voor de docent online communicatie is gemiddeld. Er is voldoende werkgelegenheid op de verschillende MBO en HBO opleidingen.

Naast zijn werkzaamheden in de klas kan de docent online communicatie ook een mentorrol op zich nemen op de opleiding waar hij werkt.

Baankans Docent online communicatie

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Docent online communicatie worden: Opleidingen tot Docent online communicatie

Hoe word je een Docent online communicatie? 

De docent online communicatie heeft zelf een WO of HBO opleiding communicatie gedaan (bijvoorbeeld ''communicatiewetenschap'', ''communicatie'', ''communicatie en Informatiewetenschappen'' of ''Tekst en communicatie'' of heeft een opleiding ''Informatica'' gevolgd en is na enige jaren praktijkervaring les gaan geven als docent online communicatie.

De 4 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Docent online communicatie

Skype voor Bedrijven eindgebruikerstraining
Onze Skype voor Bedrijven training is gericht op de eindgebruikers. U leert aspecten binnen het programma Skype om deze zodoende optimaal op uw eigen werkplek in te zetten. Deze 1 …
2Xplain PDL module Personeel Organisatie en Communicatie
De PDL-opleiding in de perfecte mix van klassikaal, online en thuisstudie Salarisadministratie leren begrijpen zonder hulp van een docent is een onmogelijke opgave. Maar de moderne techniek biedt veel mogelijkheden …
(Vroeg)signalering van autisme in de JGZ
Wat ga je leren? In deze cursus wordt er stilgestaan bij het signaleren van ASS bij (jonge) kinderen. Hierbij wordt er dieper ingegaan op onderwerpen als ‘hoe herken je “red …
Cursus DTP voor marketeers en communicatie professionals
Marketeers en communicatieprofessionals hebben de verantwoordelijkheid over flyers, banners, advertenties, infographics en ander promotiemateriaal voor online en/of offline gebruik. Tijdens de cursus Tijdens de Cursus DTP voor marketeers en communicatie …
Meer opleidingen Docent online communicatie

Weet je nog niet of je Docent online communicatie wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Docent online communicatie of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Docent online communicatie

Met wie werkt een Docent online communicatie samen? 

Het netwerk van de docent online communicatie bestaat uit zijn collega's, de directeur van de school, zijn leerlingen/studenten, de stagebegeleiders op de stagebedrijven en mensen uit het vak.


 • Collega's
 • Directeur van de school
 • Leerlingen/studenten
 • Stagebegeleiders
 • Mensen uit het vak
Docent online communicatie


Organisaties waar een Docent online communicatie werkzaam is

Waar werkt een Docent online communicatie meestal? 

De docent online communicatie werkt op een MBO of HBO opleiding op een school.

Meer weten over werken in de Onderwijs & Training?

Bekijk werken in Onderwijs & Training

Best beoordeelde werkgevers Docent online communicatie

Waar kun je het beste werken als Docent online communicatie? Hieronder vindt je de best door de Docent online communicatie beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Docent online communicatie.

Competenties, Skills en Vaardigheden Docent online communicatie:

Welke competenties heeft een een Docent online communicatie nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Docent online communicatie

Wat voor persoonlijkheid heb je als Docent online communicatie nodig? 

De docent online communicatie is een waarnemer. Hij let goed op de studievoortgang van zijn leerlingen/studenten en daarnaast op de ontwikkelingen binnen de huidige maatschappij en cultuur. Daarnaast is de docent online communicatie een gever. Hij geeft zijn kennis en visie op het gebied van het vak online communicatie over op zijn leerlingen/studenten en geeft waar nodig individuele begeleiding of extra adviezen en/of tips.

Bekijk de persoonstypen voor Docent online communicatie


Gever


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Docent online communicatie

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Docent online communicatie

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Docent online communicatie

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Docent online communicatie

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Docent online communicatie dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Docent online communicatie belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Docent online communicatie. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Docent online communicatie iets voor je?

Zou je graag Docent online communicatie willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Docent online communicatie bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Docent online communicatie

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar