Docent organische synthese Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Docent organische synthese? Lees de functieomschrijving.

De docent organische synthese geeft les in het vak organische synthese.

De docent organische synthese geeft les op een MBO of HBO opleiding in de richting chemie, chemische technologie, moleculaire biologie of een andere soortgelijke opleiding. De voornaamste taak van de docent organische synthese is zijn kennis en visie op het gebied van het vak organische synthese overbrengen op zijn leerlingen/studenten. Hij geeft les in alle facetten van het vak organische synthese. Organische synthese is het deelgebied van organische chemie dat zich bezig houdt met synthetiseren van organische chemische verbindingen en het maken van nieuwe moleculen.

De docent organische synthese ontwikkelt zijn eigen lesmateriaal of maakt gebruik van bestaand lesmateriaal en geeft zijn leerlingen/studenten opdrachten, toetsen, practicums, tentamens, huiswerk en andere opdrachten die hij vervolgens nakijkt, met de leerlingen/studenten bespreekt en waar nodig becijfert. Naar aanleiding van al dit gemaakte werk kan de docent organische synthese de studievoortgang en studieontwikkeling van zijn leerlingen/studenten nauwgezet bijhouden en waar nodig met ze om de tafel gaan om te kijken wat er niet goed gaat, wat er beter kan en hoe hij ze daar het beste bij kan helpen.

De docent organische synthese heeft verstand van het vak organische synthese en weet zijn kennis en visie op een interessante en educatieve manier op zijn leerlingen/studenten over te brengen. Daarnaast durft hij ook streng op te treden wanneer leerlingen/studenten zich vervelend gedragen of geen goede inzet tonen om ten alle tijde de leerlingen/studenten zo optimaal mogelijk te begeleiden en de orde in de klas te bewaren. Ook kan de docent organische synthese projecten begeleiden.

Naast zijn werkzaamheden in de klas is de docent organische synthese ook aanwezig tijdens vergaderingen met collega's om de leerlingen/studenten te bespreken en te kijken naar verbeterpunten binnen de school en opleiding.

Wil je werken als Docent organische synthese?

Werk je al als Docent organische synthese en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Docent organische synthese worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Docent organische synthese, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Docent organische synthese in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Leerlingen/studenten
 • Collega's
 • Directeur van de school
 • Mensen uit het vakgebied

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1600 tot €2000

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Docent organische synthese

Wat verdient een Docent organische synthese?

Het salaris van de docent organische synthese die fulltime werkzaam is op een school verdient, afhankelijk van het aantal jaren werkervaring en de school waar hij werkzaam is, tussen de €1600,- en €2000,- bruto per maand.

Salarisschaal Docent organische synthese

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Docent organische synthese

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Docent organische synthese

Hoe goed is de toekomst voor de Docent organische synthese? 

Het arbeidsmarktperspectief voor de docent organische synthese is gemiddeld. Er is voldoende werkgelegenheid. Daarnaast kan de docent organische synthese de werkgelegenheid voor zichzelf vergroten door ook in andere chemische vakken les te gaan geven.

Baankans Docent organische synthese

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Docent organische synthese worden: Opleidingen tot Docent organische synthese

Hoe word je een Docent organische synthese? 

De docent organische synthese heeft een HBO opleiding ''Chemie'', ''Chemische Technologie'' of een WO opleiding ''Chemische Wetenschappen'' of ''Moleculaire Wetenschappen'' gevolgd en is (eventueel na het behalen van een onderwijsbevoegdheid of relevante werkervaring) les gaan geven in het vak ''organische synthese''.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Docent organische synthese

Meer opleidingen Docent organische synthese

Weet je nog niet of je Docent organische synthese wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Docent organische synthese of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Docent organische synthese

Met wie werkt een Docent organische synthese samen? 

Het netwerk van de docent organische synthese bestaat uit zijn leerlingen/studenten, zijn collega's, de directeur van de school en mensen uit het vakgebied die op school over hun vak komen spreken.


 • Leerlingen/studenten
 • Collega's
 • Directeur van de school
 • Mensen uit het vakgebied
Docent organische synthese


Organisaties waar een Docent organische synthese werkzaam is

Waar werkt een Docent organische synthese meestal? 

De docent organische synthese geeft les op een MBO of HBO opleiding op een school.

Meer weten over werken in de Onderwijs & Training?

Bekijk werken in Onderwijs & Training

Best beoordeelde werkgevers Docent organische synthese

Waar kun je het beste werken als Docent organische synthese? Hieronder vindt je de best door de Docent organische synthese beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Docent organische synthese.

Competenties, Skills en Vaardigheden Docent organische synthese:

Welke competenties heeft een een Docent organische synthese nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Docent organische synthese

Wat voor persoonlijkheid heb je als Docent organische synthese nodig? 

De docent organische synthese is een waarnemer. Hij let goed op de studievoortgang en studieontwikkeling van zijn leerlingen/studenten zodat hij ze zo optimaal mogelijk les kan geven en kan begeleiden. Dit maakt de docent organische synthese ook tot een gever. Hij geeft zijn kennis en visie op het gebied van het vak organische synthese over op zijn leerlingen/studenten en biedt ze waar nodig individuele begeleiding of extra tips en adviezen.

Bekijk de persoonstypen voor Docent organische synthese


Gever


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Docent organische synthese

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Docent organische synthese

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Docent organische synthese

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Docent organische synthese

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Docent organische synthese dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Docent organische synthese belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Docent organische synthese. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Docent organische synthese iets voor je?

Zou je graag Docent organische synthese willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Docent organische synthese bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Docent organische synthese

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar