Docent orkestratie Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Docent orkestratie? Lees de functieomschrijving.

De docent orkestratie geeft les in het vak orkestratie.

De docent orkestratie geeft les op een MBO of HBO opleiding muziek, op de popacademie, op het conservatorium of op een andere soortgelijke (muziek)opleiding. De docent orkestratie geeft les in alle facetten van het vak orkestratie. Zijn voornaamste taak is zijn kennis en visie op het gebied van het vak orkestratie overbrengen op zijn leerlingen/studenten. Het vak orkestratie gaat over het toekennen van instrumenten aan de partij van een compositie. De docent orkestratie leert zijn leerlingen/studenten onder andere van alles over de ambitus van het instrument, instrumenteigenschappen, de klankkleuren, instrument specifieke mogelijkheden en onmogelijkheden, dynamisch bereik en de samenklank van verschillende instrumenten.

Naar aanleiding van zijn klassikale lessen geeft de docent orkestratie zijn leerlingen/studenten opdrachten, schrijfopdrachten, projectopdrachten, huiswerk, toetsen en tentamens die hij vervolgens nakijkt, met de leerlingen/studenten bespreekt en waar nodig becijfert. Naar aanleiding van al deze resultaten kan de docent orkestratie de studieontwikkeling en studievoortgang van zijn leerlingen/studenten nauwgezet bijhouden en waar nodig met ze om de tafel gaan om te kijken naar wat er beter kan en hoe hij ze daarbij het beste kan helpen. Ook biedt de docent orkestratie waar nodig extra tips, adviezen en/of individuele begeleiding.

De docent orkestratie heeft verstand van het vak orkestratie en weet zijn kennis en visie op een interessante, leuke en educatieve manier op zijn leerlingen/studenten over te brengen. Daarnaast durft hij streng op te treden wanneer een leerling/student zich vervelend gedraagt om ten alle tijde de orde in de klas te bewaren en/of herstellen.

Naast zijn werkzaamheden in de klas is de docent orkestratie ook aanwezig bij vergaderingen met collega's waar hij de leerlingen/studenten bespreekt en kijkt naar verbeterpunten binnen de opleidingen en de school.

Wil je werken als Docent orkestratie?

Werk je al als Docent orkestratie en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Docent orkestratie worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Docent orkestratie, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Docent orkestratie in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Leerlingen/studenten
 • Collega's
 • Directeur van de school
 • Mensen uit het vak

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1500 tot €2000

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Docent orkestratie

Wat verdient een Docent orkestratie?

Het salaris van de docent orkestratie die werkzaam is op een school ligt tussen de €1500,- en €2000,- bruto per maand, afhankelijk van de school waar hij werkzaam is en het aantal jaren werkervaring.

Salarisschaal Docent orkestratie

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Docent orkestratie

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Docent orkestratie

Hoe goed is de toekomst voor de Docent orkestratie? 

Het arbeidsmarktperspectief voor de docent orkestratie is vrij laag. Er is alleen werkgelegenheid op specifieke en exacte opleidingen en daardoor is er vrij weinig werkgelegenheid. Wel kan de docent orkestratie zich ook in andere (muziek)vakken specialiseren en hierin les gaan geven of freelance cursussen/lessen/workshops orkestratie gaan geven.

Naast zijn werkzaamheden als docent kan de docent orkestratie ook een andere rol binnen het onderwijs op zich nemen (waaronder bijvoorbeeld een mentorrol).

Baankans Docent orkestratie

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Docent orkestratie worden: Opleidingen tot Docent orkestratie

Hoe word je een Docent orkestratie? 

De docent orkestratie heeft een opleiding ''Docent Muziek'' (HBO, vierjarig) of een opleiding aan het conservatorium gevolgd.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Docent orkestratie

Meer opleidingen Docent orkestratie

Weet je nog niet of je Docent orkestratie wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Docent orkestratie of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Docent orkestratie

Met wie werkt een Docent orkestratie samen? 

Het netwerk van de docent orkestratie bestaat uit zijn leerlingen/studenten, zijn collega's, de directeur van de school en mensen uit het vak die op school komen spreken.


 • Leerlingen/studenten
 • Collega's
 • Directeur van de school
 • Mensen uit het vak
Docent orkestratie


Organisaties waar een Docent orkestratie werkzaam is

Waar werkt een Docent orkestratie meestal? 

De docent orkestratie geeft les op een HBO of MBO opleiding op een school.

Meer weten over werken in de Onderwijs & Training?

Bekijk werken in Onderwijs & Training

Best beoordeelde werkgevers Docent orkestratie

Waar kun je het beste werken als Docent orkestratie? Hieronder vindt je de best door de Docent orkestratie beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Docent orkestratie.

Competenties, Skills en Vaardigheden Docent orkestratie:

Welke competenties heeft een een Docent orkestratie nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Docent orkestratie

Wat voor persoonlijkheid heb je als Docent orkestratie nodig? 

De docent orkestratie is een gever. Hij geeft zijn kennis en visie op het gebied van het vak orkestratie over op zijn leerlingen/studenten en biedt ze waar nodig individuele begeleiding of extra tips en adviezen. Ook is de docent orkestratie een waarnemer. Hij let goed op zijn leerlingen/studenten tijdens de les en houdt na aanleiding van al het gemaakte werk en hun inzet in de klas nauwkeurig hun studieontwikkeling en studievoortgang bij.

Bekijk de persoonstypen voor Docent orkestratie


Gever


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Docent orkestratie

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Docent orkestratie

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Docent orkestratie

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Docent orkestratie

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Docent orkestratie dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Docent orkestratie belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Docent orkestratie. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Docent orkestratie iets voor je?

Zou je graag Docent orkestratie willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Docent orkestratie bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Docent orkestratie

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar