Docent Personeel en Arbeid Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Docent Personeel en Arbeid? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep docent personeel en arbeid. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je docent personeel en arbeid wordt.

 

Wat is een Docent Personeel en Arbeid?

Een docent Personeel en Arbeid (of Personeelswetenschappen) is werkzaam bij een HBO of WO instelling, binnen de opleiding Personeel en Arbeid. Een docent Personeel en Arbeid geeft les aan studenten die voor de studie Personeel en Arbeid hebben gekozen. Als docent Personeel en Arbeid begleidt deze docent de studenten bij het onderwijsleerproces en bevordert de actieve kennisverwerving. Samen met collega's moeten goed studiemateriaal ontstaan en correcte beoordelingsinstrumenten worden ontwikkeld.

Daarnaast is het van belang dat een docent Personeel en Arbeid contacten onderhoudt met beroepsbeoefenaars en collega's met als doel het uitwisselen van kennis en ervaring en het actueel houden van de kennis en vaardigheden.Wil je werken als Docent Personeel en Arbeid?

Werk je al als Docent Personeel en Arbeid en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Docent Personeel en Arbeid worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Docent Personeel en Arbeid, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Docent Personeel en Arbeid in één oogopslag

Sector:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Studenten
  • Collega's

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €3090 tot €4245

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Docent Personeel en Arbeid

Wat verdient een Docent Personeel en Arbeid?

Het salaris van een docent Personeel en Arbeid verschilt van minimaal 3090 euro tot 4245 euro maximaal. Mocht de docent extra functies uitoefenen, kan het salaris extra stijgen. Een grotere verantwoordelijkheid op het departement Personeel en Arbeid kan leiden tot een salarisstijging. In het onderwijs zijn de secundaire arbeidsvoorwaarden redelijk: er is veel vakantie / ATV dagen, maar geen lease auto / laptop / telefoon beschikbaar. Ook een bonusregeling is geen optie, wel een 13e maand en vakantieregeling.

Salarisschaal Docent Personeel en Arbeid

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Docent Personeel en Arbeid

Er zijn geen vacatures Docent Personeel en Arbeid aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Docent Personeel en Arbeid in werkt.

Meer weten over de sector waar een Docent Personeel en Arbeid in werkt

Bekijk werken in Onderwijs

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Docent Personeel en Arbeid

Wat is de toekomst van Docent Personeel en Arbeid?

Er is een goed arbeidsmarktperspectief op het gebied van deze functie. Er is veel vraag naar docenten Personeel en Arbeid. Het is belangrijk dat het onderwijs voor de studenten wordt begeleidt door genoeg docenten.

De doorgroeimogelijkheden voor de docent zijn beperkt tot in het departement. Een docent Personeel en Arbeid begint met les geven en het begeleiden van studenten. Naarmate de docent zich ontwikkelt is het mogelijk dat hij zich meer kan mengen in de organisatie van het departement. Deze doorgroeimogelijkheden zijn groter voor docenten met een WO opleiding.

Baankans Docent Personeel en Arbeid

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Docent Personeel en Arbeid worden: Opleidingen tot Docent Personeel en Arbeid

Wil je Docent Personeel en Arbeid worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Docent Personeel en Arbeid.

Hoe word je een Docent Personeel en Arbeid? 

Voor een Docent Personeel en Arbeid wordt minimaal de opleiding Personeel en Arbeid op HBO niveau vereist. Daarnaast moet de docent, zodat de docent bevoegd is om les te geven. Dit kan op een aantal manieren. Hier bestaan speciale opleidingen voor, maar ook cursussen of bijscholingen zullen een goede aanvulling zijn.

Naast de studie Personeel en Arbeid op HBO niveau, is een studie op WO niveau ook geschikt voor docenten Personeel en Arbeid.

De 1 best beoordeelde opleidingen tot Docent Personeel en Arbeid

VPS - Personeel & Organisatie niveau 5
Verdieping van uw kennis op het gebied van salaris en arbeid Wilt u zich verder ontwikkelen op het gebied van salaris en arbeid? Dan is de Vakopleiding Payroll Services (VPS®) …
VPS - Personeel & Organisatie niveau 5

Omscholen of doorgroeien tot Docent Personeel en Arbeid

Als je Docent Personeel en Arbeid wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Docent Personeel en Arbeid zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Docent Personeel en Arbeid

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Docent Personeel en Arbeid?

Competenties en Vaardigheden Docent Personeel en Arbeid

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Docent Personeel en Arbeid nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Docent Personeel en Arbeid nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Docent Personeel en Arbeid

Trainingen & cursussen Delegeren
Delegeren
Trainingen & cursussen Motiveren
Motiveren
Trainingen & cursussen Organiseren
Organiseren
Trainingen & cursussen Presenteren
Presenteren
Trainingen & cursussen Samenwerken
Samenwerken

Persoonlijkheid van een Docent Personeel en Arbeid

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Docent Personeel en Arbeid. Als Docent Personeel en Arbeid wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Docent Personeel en Arbeid:


zie volledige beschrijving persoonstype Docent Personeel en Arbeid

Vakkennis voor een Docent Personeel en Arbeid

Het is voor een Docent Personeel en Arbeid ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Docent Personeel en Arbeid zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Docent Personeel en Arbeid


Werkervaring Docent Personeel en Arbeid

Het is voor een startend Docent Personeel en Arbeid die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Docent Personeel en Arbeid is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals .

Iets anders leren?

Is Docent Personeel en Arbeid het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Docent Personeel en Arbeid

Met wie werkt een Docent Personeel en Arbeid samen? 

Een docent Personeel en Arbeid komt in aanraking met veel mensen en heeft een groot netwerk. Een belangrijk contact in het netwerk van een docent Personeel en Arbeid is de student. De docent geeft colleges aan de student, maar begeleidt de student ook in het leerproces. Er is een intensief contact met de student.

Naast de student, heeft de docent Personeel en Arbeid ook een intensief contact met zijn collega's. Samen met de collega's op het departement Personeel en Arbeid moet er gezorgd worden voor goed onderwijs en alles moet goed verlopen. Hiervoor is veel communicatie tussen de docenten nodig.


  • Studenten
  • Collega's
Docent Personeel en Arbeid


Organisaties waar een Docent Personeel en Arbeid werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Docent Personeel en Arbeid meestal werkt.

Waar werkt een Docent Personeel en Arbeid?

Een Docent Personeel en Arbeid werkt altijd binnen en Non-profit organisatie, namelijk voor onderwijsinstellingen. Deze onderwijsinstellingen vallen onder de Non-profit sector.

Meer weten over werken in de Human Resource Management (HR)?

Bekijk werken in Human Resource Management (HR)

Best beoordeelde werkgevers Docent Personeel en Arbeid

Waar kun je het beste werken als Docent Personeel en Arbeid? Hieronder vind je de best door de Docent Personeel en Arbeid beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Docent Personeel en Arbeid.

Competenties, Skills en Vaardigheden Docent Personeel en Arbeid:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Docent Personeel en Arbeid.

Welke competenties heeft een Docent Personeel en Arbeid nodig?

Een Docent Personeel en Arbeid heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Docent Personeel en Arbeid

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Docent Personeel en Arbeid passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Docent Personeel en Arbeid nodig? 

Een Docent Personeel en Arbeid kan gezien worden als een Waarnemer en als Bemiddelaar. Beide persoonstypen komen sowieso overeen met het profiel leraar, maar snijden ook hout wat betreft het domein van personeelswetenschappen waarbij het onder meer gaat om mensen bemiddelen binnen en buiten organisaties.

Bekijk de persoonstypen voor Docent Personeel en Arbeid


Bemiddelaar


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Docent Personeel en Arbeid

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Docent Personeel en Arbeid

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Docent Personeel en Arbeid

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Docent Personeel en Arbeid

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Docent Personeel en Arbeid dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Docent Personeel en Arbeid belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Docent Personeel en Arbeid. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Docent Personeel en Arbeid iets voor je?

Zou je graag Docent Personeel en Arbeid willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Docent Personeel en Arbeid bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Docent Personeel en Arbeid

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar