Docent Personeelswetenschappen Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Docent Personeelswetenschappen? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep docent personeelswetenschappen. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je docent personeelswetenschappen wordt.

 

Wat is een Docent Personeelswetenschappen?

Als Docent Personeelswetenschappen geef je les in alles wat met personeelswetenschappen te maken heeft. Vaak doceer je dus aan een Universiteit waar de studie Personeelswetenschappen gevolgd kan worden. Ook kan het soms zijn dat je doceert aan studenten die op een Hogeschool de studie Personeel&Arbeid volgen.

Als Docent ben je vaak bezig met het voorbereiden van de colleges. Dit houdt in dat je bekijkt welke stof er behandeld moet worden voor een bepaalde week of lesuur en dat je relevantie informatie verzamelt om een informatieve les of  college samen te stellen. Meestal breng je de lesstof over aan de hand van een powerpointpresentatie. Daarnaast ben je als Docent Personeelswetenschappen ook bezig met het voorbereiden van werkgroepen waarin opdrachten worden besproken en er dieper op de stof wordt ingegaan. Je moet je dus vaak van te voren inlezen en zelf de opdrachten en stof goed beheersen. Om op de hoogte te blijven en volledig en actueel lesmateriaal samen te kunnen stellen zal een docent alle ontwikkelingen op zijn vakgebied bij moeten houden en vaak contact houden met andere professionals in Personeelswetenschappen.

Ook tentamens en examens worden door de Docent Personeelswetenschappen opgesteld en tijdens de toetsperiode fungeert hij als surveillant en kijkt hij na. Tot slot treedt hij op als scriptie- of stagebegeleiderWil je werken als Docent Personeelswetenschappen?

Werk je al als Docent Personeelswetenschappen en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Docent Personeelswetenschappen worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Docent Personeelswetenschappen, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Docent Personeelswetenschappen in één oogopslag

Sector:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Student
  • Docent

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €2461 tot €5390

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Docent Personeelswetenschappen

Wat verdient een Docent Personeelswetenschappen?

Een Docent Personeelswetenschappen verdient op een Hogeschool tussen de €2461 en € 3725 (schaal 10) en op een Universiteit tussen de €2379 en €5390 (schaal 10-13).  In het Hoger Onderwijs zijn verder een vakantietoeslag en eindejaarsuitkering gebruikelijk, evenals gunstige regelingen rond kinderopvang of parttime werken. Het staat Universiteiten en Hogescholen vrij nog eigen arbeidsvoorwaarden toe te voegen, waarbij te denken valt aan bijvoorbeeld lease-auto's of een laptop van het werk.

Salarisschaal Docent Personeelswetenschappen

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Docent Personeelswetenschappen

Er zijn geen vacatures Docent Personeelswetenschappen aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Docent Personeelswetenschappen in werkt.

Meer weten over de sector waar een Docent Personeelswetenschappen in werkt

Bekijk werken in Onderwijs

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Docent Personeelswetenschappen

Wat is de toekomst van Docent Personeelswetenschappen?

Over het arbeidsmarktperspectief van een Docent Personeelswetenschappen is weinig te zeggen. Over het algemeen zal dit gemiddeld zijn maar je moet wel rekening houden met het feit dat de studie maar op één Universiteit gevolgd kan worden (Tilburg). Als je aan het werk gaat bij een opleiding P & A op een HBO is de kans op een baan al aanzienlijk groter. De doorgroeimogelijkheden voor een Docent zijn verbonden aan opleidingen, een 'gewone' docent op een Universiteit kan bijvoorbeeld doorgroeien naar Universitair Docent, maar moet daarvoor promoven en een lesbevoegdheid halen.  Wel is het mogelijk om meer organisatorische taken te krijgen en in bijvoorbeeld een faculteitsraad zitting te nemen.

Baankans Docent Personeelswetenschappen

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Docent Personeelswetenschappen worden: Opleidingen tot Docent Personeelswetenschappen

Wil je Docent Personeelswetenschappen worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Docent Personeelswetenschappen.

Hoe word je een Docent Personeelswetenschappen? 

Om Docent Personeelswetenschappen te worden moet je in principe een studie hebben afgerond in de richting van Personeel en Organisatie. Bijvoorbeeld Personeel & Arbeid (HBO) en Personeelswetenschappen (WO). Met een HBO opleiding  zul je naar alle waarschijnlijkheid ook alleen op dat niveau les kunnen geven. Heb je een WO opleiding gevolgd dan kan je vaak op beide niveaus les geven.

In principe kun je gelijk na het afronden van je studie aan de slag als docent. Vaak moet je wel nog een lesbevoegdheid halen.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Docent Personeelswetenschappen

Er zijn geen opleidingen Docent Personeelswetenschappen aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Docent Personeelswetenschappen in werkt

Bekijk alle opleidingen Onderwijs

Omscholen of doorgroeien tot Docent Personeelswetenschappen

Als je Docent Personeelswetenschappen wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Docent Personeelswetenschappen zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Docent Personeelswetenschappen

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Docent Personeelswetenschappen?

Competenties en Vaardigheden Docent Personeelswetenschappen

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Docent Personeelswetenschappen nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Docent Personeelswetenschappen nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Docent Personeelswetenschappen

Trainingen & cursussen Coachen
Coachen
Trainingen & cursussen Leiderschap
Leiderschap
Trainingen & cursussen Luisteren
Luisteren
Trainingen & cursussen Plannen en organiseren
Plannen en organiseren
Trainingen & cursussen Stressbestendigheid
Stressbestendigheid

Persoonlijkheid van een Docent Personeelswetenschappen

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Docent Personeelswetenschappen. Als Docent Personeelswetenschappen wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Docent Personeelswetenschappen:


zie volledige beschrijving persoonstype Docent Personeelswetenschappen

Vakkennis voor een Docent Personeelswetenschappen

Het is voor een Docent Personeelswetenschappen ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Docent Personeelswetenschappen zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Docent Personeelswetenschappen


Werkervaring Docent Personeelswetenschappen

Het is voor een startend Docent Personeelswetenschappen die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Docent Personeelswetenschappen is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Docent Personeel en Arbeid .

Iets anders leren?

Is Docent Personeelswetenschappen het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Docent Personeelswetenschappen

Met wie werkt een Docent Personeelswetenschappen samen? 

Als Docent Personeelswetenschappen sta je vooral in contact met de studenten. Jij moet aan hen de lesstof zo goed mogelijk proberen uit te leggen en jij bent teven hun eerste aanspreekpunt als ze vragen over of problemen met de stof hebben. Soms kan het ook zijn dat je mentor bent van een groepje studenten en je dus ook bezig bent met het sociale aspect van het docent zijn en de studenten ondersteunt in hun studie en studentenleven. Ook sta je veel in contact met je collega's, de andere docenten. Met hen overleg je over opdrachten en de stof en maak je tentamens.


  • Student
  • Docent
Docent Personeelswetenschappen


Organisaties waar een Docent Personeelswetenschappen werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Docent Personeelswetenschappen meestal werkt.

Waar werkt een Docent Personeelswetenschappen?

Als Docent Personeelswetenschappen ben je werkzaam bij een Universiteit of Hogeschool. Onderwijsinstellingen horen tot de publieke en dus non-profit sector.

Meer weten over werken in de Human Resource Management (HR)?

Bekijk werken in Human Resource Management (HR)

Best beoordeelde werkgevers Docent Personeelswetenschappen

Waar kun je het beste werken als Docent Personeelswetenschappen? Hieronder vind je de best door de Docent Personeelswetenschappen beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Docent Personeelswetenschappen.

Competenties, Skills en Vaardigheden Docent Personeelswetenschappen:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Docent Personeelswetenschappen.

Welke competenties heeft een Docent Personeelswetenschappen nodig?

Een Docent Personeelswetenschappen heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Docent Personeelswetenschappen

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Docent Personeelswetenschappen passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Docent Personeelswetenschappen nodig? 

Als Docent Personeelswetenschappen is het belangrijk dat je ordelijk bent. Je krijgt te maken met vele verschillende studenten, werkstukken en vakgerelateerde informatie en zal hierin orde moeten kunnen aanbrengen. Verder is het ook belangrijk dat je gedisciplineerd bent, aangezien je werkt binnen een strikt schema van deadlines (Perfectionist). Daarnaast zal het ook van pas komen als je een zeker mate van gezag uitstraalt om te zorgen dat er orde in de colleges en de werkgroepen blijft (Baas).

Bekijk de persoonstypen voor Docent Personeelswetenschappen


Baas


Lees meer

Perfectionist


Lees meer

Interview met een Docent Personeelswetenschappen

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Docent Personeelswetenschappen

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Docent Personeelswetenschappen

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Docent Personeelswetenschappen

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Docent Personeelswetenschappen dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Docent Personeelswetenschappen belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Docent Personeelswetenschappen. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Docent Personeelswetenschappen iets voor je?

Zou je graag Docent Personeelswetenschappen willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Docent Personeelswetenschappen bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Docent Personeelswetenschappen

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar