Surveillant Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Surveillant? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep surveillant. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je surveillant wordt.

 

Wat is een Surveillant?

Een Assistent Politiemedewerker houdt zich voornamelijk bezig met ‘standaard’ politiewerk.

Op straat zal je surveilleren, je zal assisteren bij verkeerscontroles, toezicht houden bij evenementen, indien nodig eerste hulp bieden, wapens in beslag nemen waar het nodig is of mensen kalmeren waarbij je zo nodig ook gepast geweld dient te gebruiken. Op kantoor zal je rapporten moeten schrijven over hetgeen je op straat bent tegengekomen. Daarnaast kun je voor arrestanten moeten te zorgen of werkzaamheden uit moeten voeren achter de balie. Je zult dus het naambordje voor de politie naar de samenleving worden, aangezien je midden in de maatschappij staat. Daarom ook moet je je altijd representatief te gedragen. 

De Assistent Politiemedewerker dient ook te weten wat er in de samenleving speelt en meer specifiek wat er zich in afspeelt inzijn regio of werkgebied. De Assistent Politiemedewerker kan deze informatie gebruiken bij zijn werk, omdat dit mee kan nemen bij het beoordelen van situaties.

Je werkt als Assistent Politiemedewerker in een groep van meedere collega’s op onregelmatige tijden en je kunt hulp inroepen van een specialist of leidinggevende die over de juiste kennis beschikt.

Als Surveillant draag je wel een wapenstok en pepperspray, maar nog geen pistool.Wil je werken als Surveillant?

Werk je al als Surveillant en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Surveillant worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Surveillant, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Surveillant in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Surveillant
 • (Hoofd-) Agent
 • Criminelen
 • Burgers
 • Specialisten

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1399 tot €1911

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

12


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Surveillant

Wat verdient een Surveillant?

Je krijgt vanaf het begin van de opleiding betaald. Afhankelijk van de instroomleeftijd en ervaring wordt de hoogte van het inkomen vastgesteld. Dit ligt tussen de €1399 en de 1€911 bruto per maand.

De eerste zes maanden verdient men normaal: €1399. Vanaf zes maanden tot een jaar verdient men: €1457. Tussen een en twee jaar verdient men: €1567 en vanaf twee jaar verdient men €1716 bruto per maand.

Je krijgt flexibele arbeidstijden, toeslagen op het inkomen bij diensten buiten de reguliere (9 tot 5) tijden. Daarnaast wordt de opleiding, het uniform, de leerboeken en de benodigde sportkleding vergoed door de politie. Ook krijg je een 13de maand, een ABP-pensioen, reiskostenvergoeding, betaald ouderschapsverlof, een mogelijkheid tot deelname aan een collectieve zorgverzekering met korting bij CZ en gratis toegang tot de sportfaciliteiten van het korps waar je bij komt.

Salarisschaal Surveillant

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Surveillant

Op zoek naar een nieuwe baan als Surveillant? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Surveillant. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Surveillant vacatures

Vacature Mobiel Surveillant ongediplomeerd
G4S Beveiliging
Altijd al in de beveiliging willen werken? Dit is je kans! Wij bieden jou een werk-leer traject aan op kosten van G4S omdat wij het belangrijk vinden om te investeren …
Vacature Mobiel Surveillant Utrecht
G4S Beveiliging
Sta jij garant voor een professionele alarmopvolging en kun je adequaat reageren op diverse situaties? Wil jij daarnaast graag rijden in een surveillancewagen voorzien van moderne communicatiemiddelen? Solliciteer dan op …
Vacature Gediplomeerd Surveillant
G4S Beveiliging
Ben je 's avonds en 's nachts op je scherpst en ben je op zoek naar een afwisselende baan binnen de beveiliging? Kun je omgaan met grote verantwoordelijkheid? Houd je …
Vacature Winkelsurveillant
G4S Beveiliging
Heb jij een passie voor beveiliging en ben je op zoek naar een leuke parttime of fulltime baan dichtbij huis? Woon je in hartje Amsterdam en spring je het liefst …
Vacature Mobiel Surveillant Utrecht
G4S Beveiliging
Sta jij garant voor een professionele alarmopvolging en kun je adequaat reageren op diverse situaties? Wil jij daarnaast graag rijden in een surveillancewagen voorzien van moderne communicatiemiddelen? Solliciteer dan op …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Surveillant

Wat is de toekomst van Surveillant?

De Nederlandse politiekorpsen nemen de komende jaren jaarlijks 1600 agenten aan. Daarnaast gaan er over vier jaar veel agenten met pensioen.

Je kunt binnen de politie doorgroeien of solliciteren naar ‘politiemedewerker’ of ‘allround-politiemedewerker’. Daarnaast kun je je later ook specialiseren binnen de politie als bijvoorbeeld ME’er, politiehondbegeleider, lid van een arrestatieteam, verkeersagent, waterpolitieagent, spoorwegagent of rechercheur.

Baankans Surveillant

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

12


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Surveillant worden: Opleidingen tot Surveillant

Wil je Surveillant worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Surveillant.

Hoe word je een Surveillant? 

Afhankelijk van de regio waarin je als Surveillant komt te werken, dien je een in het bezit te zijn van een diploma VMBO kaderberoepsgerichte leerweg of MBO niveau-3.

Je zult bij de politie een opleiding tot Politiemedewerker volgen van drie jaar aan de Politieacademie.

Tijdens deze opleiding worden theorie en praktijk afgewisseld. Tijdens de opleiding werk je modules af, welke je na afronding kunt toepassen in je werk. De opleiding is erkend als MBO niveau-2 en wisselt in blokken van drie maanden theorielessen en praktijk af.

De 3 best beoordeelde opleidingen tot Surveillant

USM Foundation examen voor IT service management
Inform-IT is de aangewezen examenorganisatie voor USM-examens. U kunt examen afleggen via open inschrijving examens of via in-house examens. Het examen bestaat uit 40 multiple choice vragen en wordt online
USM Foundation examen voor IT service management
VCA Basis
Een training over de verplichte veiligheidseisen en voorschriften tijdens risicovolle werkzaamheden. Deze groen/grijs gerichte VCA-training sluit aan op de eisen van SSVV. Tijden van 09.30 tot 16.30 uur, inclusief het …
VCA Basis
VCA VOL
Een training over de verplichte veiligheidseisen en voorschriften tijdens risicovolle werkzaamheden. Deze groen/grijs gerichte VCA-training sluit aan op de eisen van SSVV. Tijden van 09.30 tot 16.30 uur, inclusief het …
VCA VOL

Omscholen of doorgroeien tot Surveillant

Voor mensen die willen of moeten omscholen heeft de overheid tijdelijk de NL Leert Door Subsidie in het leven geroepen.

Dit is gratis loopbaanadvies ter waarde van € 700 een erkende loopbaancoach. Dit traject moet je aanvragen voor 1 december!!!

Omscholen met NL leert door subsidie

 

Als je Surveillant wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Surveillant zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Surveillant

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Surveillant?

Competenties en Vaardigheden Surveillant

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Surveillant nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Surveillant nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Surveillant

Trainingen & cursussen Discipline
Discipline
Trainingen & cursussen Integriteit
Integriteit
Trainingen & cursussen Inzicht in omgeving
Inzicht in omgeving
Trainingen & cursussen Onafhankelijkheid
Onafhankelijkheid
Trainingen & cursussen Stressbestendigheid
Stressbestendigheid

Persoonlijkheid van een Surveillant

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Surveillant. Als Surveillant wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Surveillant:


zie volledige beschrijving persoonstype Surveillant

Vakkennis voor een Surveillant

Het is voor een Surveillant ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Surveillant zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Surveillant


Werkervaring Surveillant

Het is voor een startend Surveillant die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Surveillant is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Hoofdagent .

Iets anders leren?

Is Surveillant het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Surveillant

Met wie werkt een Surveillant samen? 

Je werkt samen met andere Assistent Politiemedewerkers en met agenten en hoofdagenten met hogere rangen. Daarnaast kun je specialisten inroepen wanneer dat nodig is. Aan de teamleider ben je verantwoording schuldig.

Je bent werkzaam in de samenleving en je komt daardoor ook allerlei mensen tegen. Het hangt af van de taak die je op dat moment uitvoert: het contact met criminelen en het helpen van mensen zal gebeuren aan de hand van te volgen procedures.


 • Surveillant
 • (Hoofd-) Agent
 • Criminelen
 • Burgers
 • Specialisten
Surveillant


Organisaties waar een Surveillant werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Surveillant meestal werkt.

Waar werkt een Surveillant?

Je wordt werkzaam binnen een regionaal politiekorps of bij de overkoepelende organisatie van het Korps Landelijke Politie Diensten.

Meer weten over werken in de Beveiliging & Bewaking?

Bekijk werken in Beveiliging & Bewaking

Best beoordeelde werkgevers Surveillant

Waar kun je het beste werken als Surveillant? Hieronder vind je de best door de Surveillant beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Surveillant.

Competenties, Skills en Vaardigheden Surveillant:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Surveillant.

Welke competenties heeft een Surveillant nodig?

Een Surveillant heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Surveillant

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Surveillant passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Surveillant nodig? 

Een Surveillant is een zeer toegeweide, verantwoordelijke en niet te goedgelovige persoon. Daarnaast weet de Surveillant zelfverzekerd en confronterend op te treden met enige dominantie en kracht daar waar dat nodig is (Baas). Tevens is de Surveillant gerustellend zorgzaam en weet hij zichzelf te beheersen. Als Surveillant dient men in elk geval een interesse te hebben in mensen en in de buurt en men dient zeer stevig in de schoenen te staan (Loylist).

Bekijk de persoonstypen voor Surveillant


Baas


Lees meer

Loyalist


Lees meer

Interview met een Surveillant

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Surveillant

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Surveillant

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Surveillant

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Surveillant dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Surveillant belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Surveillant. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Surveillant iets voor je?

Zou je graag Surveillant willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Surveillant bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Niet actief op zoek naar een nieuwe baan als Surveillant?

Zou je best een andere baan willen maar ben je niet actief op zoek? Ongeveer 70 procent van de Nederlandse beroepsbevolking zou een andere baan aannemen indien ze een goed aanbod krijgen. Jij ook? Plaats dan je CV bij onze vacaturepartners en misschien word je wel benaderd voor een nieuwe job!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Meest recente vacatures Surveillant

Vacature Gediplomeerd Surveillant
G4S Beveiliging
Ben je 's avonds en 's nachts op je scherpst en ben je op zoek naar een afwisselende baan binnen de beveiliging? Kun je omgaan met grote verantwoordelijkheid? Houd je …
Vacature Mobiel Surveillant
Independent Recruiters
Mobiele Surveillant gezocht in de omgeving van Utrecht voor een professioneel beveiligingsbedrijf die kwaliteit en persoonlijke aandacht voorop heeft staan. Ze zijn zeer betrokken bij beveiliging van gebouwen, evenementen en …
Vacature Winkelsurveillant
YoungCapital
Wat ga je doen? Voor de nieuwe winkel van Ritualis in de Kalverstraat in Amsterdam zijn wij op zoek naar een fulltime winkelsurveillant. Als winkelsurveillant ben je hét aanspreekpunt voor …
Vacature Surveillant
YoungCapital
Wat ga je doen? Thuis leren, thuis colleges volgen, het kan allemaal Maar het maken van een tentamen moet toch écht op locatie gebeuren. Er moet immers iemand zijn om …
Vacature Mobiel Surveillant ongediplomeerd
G4S Beveiliging
Altijd al in de beveiliging willen werken? Dit is je kans! Wij bieden jou een werk-leer traject aan op kosten van G4S omdat wij het belangrijk vinden om te investeren …

Actuele blogposts


reacties op Surveillant

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar