Surveillant Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Surveillant? Lees de functieomschrijving.

Een Assistent Politiemedewerker houdt zich voornamelijk bezig met ‘standaard’ politiewerk.

Op straat zal je surveilleren, je zal assisteren bij verkeerscontroles, toezicht houden bij evenementen, indien nodig eerste hulp bieden, wapens in beslag nemen waar het nodig is of mensen kalmeren waarbij je zo nodig ook gepast geweld dient te gebruiken. Op kantoor zal je rapporten moeten schrijven over hetgeen je op straat bent tegengekomen. Daarnaast kun je voor arrestanten moeten te zorgen of werkzaamheden uit moeten voeren achter de balie. Je zult dus het naambordje voor de politie naar de samenleving worden, aangezien je midden in de maatschappij staat. Daarom ook moet je je altijd representatief te gedragen. 

De Assistent Politiemedewerker dient ook te weten wat er in de samenleving speelt en meer specifiek wat er zich in afspeelt inzijn regio of werkgebied. De Assistent Politiemedewerker kan deze informatie gebruiken bij zijn werk, omdat dit mee kan nemen bij het beoordelen van situaties.

Je werkt als Assistent Politiemedewerker in een groep van meedere collega’s op onregelmatige tijden en je kunt hulp inroepen van een specialist of leidinggevende die over de juiste kennis beschikt.

Als Surveillant draag je wel een wapenstok en pepperspray, maar nog geen pistool.

Wil je werken als Surveillant?

Werk je al als Surveillant en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Surveillant worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Surveillant, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Surveillant in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Surveillant
 • (Hoofd-) Agent
 • Criminelen
 • Burgers
 • Specialisten

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1399 tot €1911

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

6


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Surveillant

Wat verdient een Surveillant?

Je krijgt vanaf het begin van de opleiding betaald. Afhankelijk van de instroomleeftijd en ervaring wordt de hoogte van het inkomen vastgesteld. Dit ligt tussen de €1399 en de 1€911 bruto per maand.

De eerste zes maanden verdient men normaal: €1399. Vanaf zes maanden tot een jaar verdient men: €1457. Tussen een en twee jaar verdient men: €1567 en vanaf twee jaar verdient men €1716 bruto per maand.

Je krijgt flexibele arbeidstijden, toeslagen op het inkomen bij diensten buiten de reguliere (9 tot 5) tijden. Daarnaast wordt de opleiding, het uniform, de leerboeken en de benodigde sportkleding vergoed door de politie. Ook krijg je een 13de maand, een ABP-pensioen, reiskostenvergoeding, betaald ouderschapsverlof, een mogelijkheid tot deelname aan een collectieve zorgverzekering met korting bij CZ en gratis toegang tot de sportfaciliteiten van het korps waar je bij komt.

Salarisschaal Surveillant

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Surveillant

Op zoek naar een nieuwe baan als Surveillant? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Surveillant. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Surveillant vacatures

Parttime Surveillant Scholengemeenschap
Olympia Uitzendbureau
Alle studenten in het gareel houden. Hiervoor gebruik je humor, je natuurlijke overwicht en de dialoog. Naast het surveilleren verricht je ook licht administratief werk. Deze functie betreft 5 dagen …
Medewerker Cabin Search
Olympia Uitzendbureau
Wij zijn opzoek naar een Fulltime of Parttime medewerker Cabin Search. De medewerkers Cabin Search zijn verantwoordelijk voor het doorzoeken van de vliegtuig cabine op de aanwezigheid van verboden goederen. …
Mobiel Surveillant Amsterdam
G4S Beveiliging
Ben jij 's nachts op je scherpst en ben je opzoek naar een uitdagende baan binnen de beveiliging? Wil je daarnaast graag als beveiliger werken voor G4S, het grootste beveiligingsbedrijf …
Mobiel Surveillant
G4S Beveiliging
Ben jij 's nachts op je scherpst en ben je opzoek naar een uitdagende baan binnen de beveiliging? Wil je daarnaast graag als beveiliger werken voor G4S, het grootste beveiligingsbedrijf …
Mobiel surveillant
G4S Beveiliging
Ben jij 's nachts op je scherpst en ontgaat jou niets? Wil je daarnaast graag in de beveiliging werken voor één van de grootste werkgevers in Nederland als mobiel surveillant? …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Surveillant

Hoe goed is de toekomst voor de Surveillant? 

De Nederlandse politiekorpsen nemen de komende jaren jaarlijks 1600 agenten aan. Daarnaast gaan er over vier jaar veel agenten met pensioen.

Je kunt binnen de politie doorgroeien of solliciteren naar ‘politiemedewerker’ of ‘allround-politiemedewerker’. Daarnaast kun je je later ook specialiseren binnen de politie als bijvoorbeeld ME’er, politiehondbegeleider, lid van een arrestatieteam, verkeersagent, waterpolitieagent, spoorwegagent of rechercheur.

Baankans Surveillant

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

6


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Surveillant worden: Opleidingen tot Surveillant

Hoe word je een Surveillant? 

Afhankelijk van de regio waarin je als Surveillant komt te werken, dien je een in het bezit te zijn van een diploma VMBO kaderberoepsgerichte leerweg of MBO niveau-3.

Je zult bij de politie een opleiding tot Politiemedewerker volgen van drie jaar aan de Politieacademie.

Tijdens deze opleiding worden theorie en praktijk afgewisseld. Tijdens de opleiding werk je modules af, welke je na afronding kunt toepassen in je werk. De opleiding is erkend als MBO niveau-2 en wisselt in blokken van drie maanden theorielessen en praktijk af.

De 5 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Surveillant

USM Foundation examen
Inform-IT is de aangewezen examenorganisatie voor USM-examens. U kunt examen afleggen via open inschrijving examens of via in-house examens. Het examen bestaat uit 40 multiple choice vragen en wordt online
ITIL® Foundation - Examen
Korte beschrijving: Iedereen die het officiele ITIL Foundation certificaat wil halen, dient het Axelos ITIL Foundation examen te doen. Wanneer je slaagt, ontvang je het ITIL Foundation certificaat van Axelos. …
BCS Foundation in Business Analysis - Exam
Korte beschrijving: Je wilt examen doen in het vakgebied Business Analyse? Dit examen vormt een logisch vervolg op de opleiding BCS Foundation in Business Analyse en is onderdeel van het …
Management of Value (MoV®) Foundation - Examen
Korte beschrijving: Dit examen vormt een logisch vervolg op de opleiding Management of Value (MoV®) Foundation. De opleiding Management of Value (MoV®) Foundation moet je vooraf gevolgd hebben. Het examen …
ITIL®4 Foundation - Exam
Korte beschrijving: Wanneer u voor dit examen slaagt, ontvangt u het ITIL®4 Foundation-certificaat van Axelos. Dit ITIL® Foundation-examen is gebaseerd op de ITIL®4 Foundation-publicatie van Axelos Je moet de ITIL®4 …
Meer opleidingen Surveillant

Weet je nog niet of je Surveillant wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Surveillant of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Surveillant

Met wie werkt een Surveillant samen? 

Je werkt samen met andere Assistent Politiemedewerkers en met agenten en hoofdagenten met hogere rangen. Daarnaast kun je specialisten inroepen wanneer dat nodig is. Aan de teamleider ben je verantwoording schuldig.

Je bent werkzaam in de samenleving en je komt daardoor ook allerlei mensen tegen. Het hangt af van de taak die je op dat moment uitvoert: het contact met criminelen en het helpen van mensen zal gebeuren aan de hand van te volgen procedures.


 • Surveillant
 • (Hoofd-) Agent
 • Criminelen
 • Burgers
 • Specialisten
Surveillant


Organisaties waar een Surveillant werkzaam is

Waar werkt een Surveillant meestal? 

Je wordt werkzaam binnen een regionaal politiekorps of bij de overkoepelende organisatie van het Korps Landelijke Politie Diensten.

Meer weten over werken in de Beveiliging & Bewaking?

Bekijk werken in Beveiliging & Bewaking

Best beoordeelde werkgevers Surveillant

Waar kun je het beste werken als Surveillant? Hieronder vindt je de best door de Surveillant beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Surveillant.

Competenties, Skills en Vaardigheden Surveillant:

Welke competenties heeft een een Surveillant nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Surveillant

Wat voor persoonlijkheid heb je als Surveillant nodig? 

Een Surveillant is een zeer toegeweide, verantwoordelijke en niet te goedgelovige persoon. Daarnaast weet de Surveillant zelfverzekerd en confronterend op te treden met enige dominantie en kracht daar waar dat nodig is (Baas). Tevens is de Surveillant gerustellend zorgzaam en weet hij zichzelf te beheersen. Als Surveillant dient men in elk geval een interesse te hebben in mensen en in de buurt en men dient zeer stevig in de schoenen te staan (Loylist).

Bekijk de persoonstypen voor Surveillant


Baas


Lees meer

Loyalist


Lees meer

Interview met een Surveillant

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Surveillant

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Surveillant

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Surveillant

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Surveillant dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Surveillant belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Surveillant. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Surveillant iets voor je?

Zou je graag Surveillant willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Surveillant bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Surveillant

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar