Docent personen en familierecht Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Docent personen en familierecht? Lees de functieomschrijving.

De docent personen en familierecht geeft les in het vak personen en familierecht.

De docent personen en familierecht geeft les op een MBO of HBO opleiding in de richting rechten of een andere soortgelijke juridische opleiding. De docent personen en familierecht geeft theorieles over alle facetten van het vak personen en familierecht. De docent personen en familierecht richt zich op het burgerlijk recht dat zich bezighoudt met afstamming, geboorte, huwelijk en echtscheiding en andere zaken betreffende familiebetrekking en bevoegdheden van personen. Hij geeft onder andere les over onderwerpen als alimentatie, boedelverdelingen, echtscheiding, leerplichtzaken en voorlopige voorzieningen die gelden tijdens een echtscheiding.

De docent personen en familierecht ontwikkelt over het algemeen met behulp van bestaand lesmateriaal zijn eigen lesmateriaal of maakt gebruik van bestaand lesmateriaal en geeft zijn leerlingen/studenten opdrachten, huiswerk, toetsen en tentamens die hij vervolgens nakijkt, bespreekt en becijfert. De docent personen en familierecht kijkt naar aanleiding van deze resultaten naar de studievoortgang en ontwikkeling van zijn leerlingen/studenten, bespreekt deze met ze en geeft ze waar nodig individuele begeleiding.

De docent personen en familierecht heeft zelf verstand van het vak personen en familierecht en de juridische sector en weet zijn kennis op een interessante, begrijpelijke en educatieve manier op zijn leerlingen/studenten over te brengen. Daarnaast durft hij ook streng op te treden wanneer een leerling/student zich niet goed gedraagt om de orde in de klas te bewaren.

Naast zijn werkzaamheden in de klas zal de docent personen en familierecht ook aanwezig zijn tijdens vergaderingen met collega's (waarin de opleiding, de leerlingen/studenten en de school worden besproken) en gaat hij op stagebezoek bij het bedrijf waar zijn studenten stage lopen tijdens de stageperiode.

Wil je werken als Docent personen en familierecht?

Werk je al als Docent personen en familierecht en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Docent personen en familierecht worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Docent personen en familierecht, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Docent personen en familierecht in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Leerlingen/studenten
 • Collega's
 • Directeur van de school
 • Mensen uit het vak
 • Stagebegeleiders

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1500 tot €2200

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Docent personen en familierecht

Wat verdient een Docent personen en familierecht?

Het salaris van de docent personen en familierecht ligt tussen de €1500,- en €2200,- bruto per maand, afhankelijk van de school waar hij werkzaam is en het aantal jaren werkervaring.

Salarisschaal Docent personen en familierecht

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Docent personen en familierecht

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Docent personen en familierecht

Hoe goed is de toekomst voor de Docent personen en familierecht? 

Het arbeidsmarktperspectief voor de docent personen en familierecht is gemiddeld. Er is voldoende werkgelegenheid op de verschillende MBO en HBO opleidingen voor de docent personen en familierecht met relevante werkervaring of relevante diploma's.

Daarnaast kan de docent personen en familierecht doorgroeien binnen het onderwijs door naast zijn werkzaamheden in de klas ook een mentorrol op zich te nemen of kan hij nog een studie volgen/doorleren en vervolgens ook les op een Hogeschool personen en familierecht gaan geven.

Baankans Docent personen en familierecht

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Docent personen en familierecht worden: Opleidingen tot Docent personen en familierecht

Hoe word je een Docent personen en familierecht? 

De docent personen en familierecht heeft een opleiding ''Arbeidsrecht'', ''Bedrijfsrecht'', ''Nederlands Recht'' of een andere soortgelijke juridische opleiding gevolgd (WO, vierjarig) en is na het behalen van een onderwijsbevoegdheid of na praktijkervaring les gaan geven.

De 2 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Docent personen en familierecht

Basiscursus huwelijksvermogensrecht
* * * * De basiscursus van 4 november gaat gegarandeerd door! * * * * Je basiskennis van het huwelijksvermogensrecht In deze eendaagse basiscursus leer je wat de basisbeginselen …
Familieprocesrecht
In de praktijk van het personen- en familierecht is het procesrecht vaak een ondergeschoven kind. Ten onrechte, want wie goed de weg weet in het doolhof van het familieprocesrecht kan …
Meer opleidingen Docent personen en familierecht

Weet je nog niet of je Docent personen en familierecht wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Docent personen en familierecht of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Docent personen en familierecht

Met wie werkt een Docent personen en familierecht samen? 

Het netwerk van de docent personen en familierecht bestaat uit zijn leerlingen/studenten, zijn collega's, de directeur van de school, mensen uit het vak die op school komen spreken en de stagebegeleiders op stagebedrijven waar zijn leerlingen/studenten stage lopen.


 • Leerlingen/studenten
 • Collega's
 • Directeur van de school
 • Mensen uit het vak
 • Stagebegeleiders
Docent personen en familierecht


Organisaties waar een Docent personen en familierecht werkzaam is

Waar werkt een Docent personen en familierecht meestal? 

De docent personen en familierecht werkt op een MBO of HBO opleiding op een school.

Meer weten over werken in de Onderwijs & Training?

Bekijk werken in Onderwijs & Training

Best beoordeelde werkgevers Docent personen en familierecht

Waar kun je het beste werken als Docent personen en familierecht? Hieronder vindt je de best door de Docent personen en familierecht beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Docent personen en familierecht.

Competenties, Skills en Vaardigheden Docent personen en familierecht:

Welke competenties heeft een een Docent personen en familierecht nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Docent personen en familierecht

Wat voor persoonlijkheid heb je als Docent personen en familierecht nodig? 

De docent personen en familierecht is een waarnemer. Hij let goed op de ontwikkelingen binnen de maatschappij om dit te verwerken in zijn lesmateriaal en let daarnaast goed op de studievoortgang en ontwikkeling van zijn leerlingen/studenten. Daarnaast is de docent personen en familierecht een gever. Hij geeft zijn kennis op het gebied van personen en familierechten over op zijn leerlingen/studenten en biedt en geeft ze waar nodig individuele begeleiding.

Bekijk de persoonstypen voor Docent personen en familierecht


Gever


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Docent personen en familierecht

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Docent personen en familierecht

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Docent personen en familierecht

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Docent personen en familierecht

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Docent personen en familierecht dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Docent personen en familierecht belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Docent personen en familierecht. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Docent personen en familierecht iets voor je?

Zou je graag Docent personen en familierecht willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Docent personen en familierecht bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Docent personen en familierecht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar