Docent Portugees Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Docent Portugees? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep docent portugees. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je docent portugees wordt.

 

Wat is een Docent Portugees?

De docent Portugees geeft les in het vak Portugees.

De docent Portugees geeft les op het volwassenenonderwijs of op een MBO/HBO opleiding (bijvoorbeeld een opleiding tot tolk, steward of een talenopleiding). Ook kan de docent Portugees freelance cursussen/workshops/lessen Portugees geven. De docent Portugees geeft les in alle facetten van het vak Portugees. Hij leert zijn leerlingen/studenten hoe ze in het Portugees kunnen communiceren, leert ze in het Portugees schrijven, leert ze Portugees lezen en leert ze de verschillende taalvormen en taalregels die in het Portugees van pas zijn. De docent Portugees ontwikkelt zijn eigen lesmateriaal of maakt gebruik van bestaand lesmateriaal en geeft zijn leerlingen/studenten mondelinge en schriftelijke opdrachten, huiswerk, toetsen en tentamens en kijkt deze na, bespreekt deze met de leerlingen/studenten en becijfert deze. Naar aanleiding van al het ingeleverde werk en de inzet tijdens de les kan de docent Portugees de studievoortgang en studieontwikkeling van zijn leerlingen/studenten nauwgezet bijhouden en waar nodig met ze om de tafel gaan om te kijken wat er beter kan en hoe hij ze daarbij het beste kan begeleiden. Indien nodig kan hij ze dan ook individuele begeleiding of extra tips, opdrachten en adviezen bieden.

De docent Portugees heeft zelf veel verstand van de Portugese taal, kan vloeiend Portugees spreken en kan de taal zelf goed lezen en schrijven. Hij weet zijn kennis en visie op het gebied van het vak Portugees op een rustige, interessante en educatieve manier te geven. Hij is goed verstaanbaar, heeft een rustig spreektempo en weet zijn leerlingen zowel individueel als groepsgericht goede begeleiding te geven. Ook durft hij ook streng op te treden wanneer een leerling/student zich vervelend gedraagt om ten alle tijde de orde in de klas te bewaren en/of herstellen en om de leerlingen/studenten zo goed mogelijk te motiveren en begeleiden.

Naast zijn werkzaamheden in de klas is de docent Portugees ook aanwezig bij vergaderingen om met zijn collega's de leerlingen/studenten te bespreken en te kijken naar eventuele verbeterpunten binnen de opleidingen en de school.Wil je werken als Docent Portugees?

Werk je al als Docent Portugees en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Docent Portugees worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Docent Portugees, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Docent Portugees in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Leerlingen/studenten
  • Directeur van de school
  • Collega's

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1500 tot €2200

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Docent Portugees

Wat verdient een Docent Portugees?

De docent Portugees die werkzaam is op een school verdient, afhankelijk van het aantal jaren werkervaring en de school waar hij werkzaam is, tussen de €1500,- en €2200,- bruto per maand. De docent Portugees die alleen freelance cursussen/workshops/lessen geeft mag zijn eigen tarief bepalen; hiervoor valt dus geen specifieke salarisindicatie te geven.

Salarisschaal Docent Portugees

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Docent Portugees

Er zijn geen vacatures Docent Portugees aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Docent Portugees in werkt.

Meer weten over de sector waar een Docent Portugees in werkt

Bekijk werken in Onderwijs

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Docent Portugees

Wat is de toekomst van Docent Portugees?

Het arbeidsmarktperspectief voor de docent Portugees is gemiddeld. Er is voldoende werkgelegenheid al moet de docent Portugees wel op zoek gaan naar een school waar het vak wordt gegeven en een relevant diploma hebben behaald. Daarnaast kan de docent Portugees de werkgelegenheid voor zichzelf vergroten door ook freelance cursussen/lessen/workshops Portugees te gaan geven of, naast zijn rol als docent, ook nog een andere rol binnen het onderwijs op zich te nemen (bijvoorbeeld een mentorrol).

Baankans Docent Portugees

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Docent Portugees worden: Opleidingen tot Docent Portugees

Wil je docent portugees worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Docent Portugees? 

De docent Portugees heeft een cursus/training Portugees gevolgd en is na het behalen van een onderwijsbevoegdheid les gaan geven, heeft een HBO docentenopleiding voortgezet onderwijs, middelbaar beroepsonderwijs of hoger beroepsonderwijs gevolgd, heeft een HBO opleiding Tolk gevolgd, heeft een WO opleiding ''Portugese Taal en Cultuur'' gevolgd, is na jaren werkervaring als tolk les gaan geven of is native speaker Portugees en is na het behalen van zijn onderwijsbevoegdheid les gaan geven in het vak Portugees.

De 5 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Docent Portugees

Blended Learning Portugees (20 klokuren ind. les en 40 klokuren online
Ontdek de voordelen van Blended Learning: leren op de manier die u het plezierigst vindt. Samen met u kiezen we de trainingsvormen die het best bij uw werksituatie en leerstijl …
Individuele Taaltraining Portugees - Premium
Op maat gemaakte lessen die aansluiten op jouw leerbehoeften, gegeven door "native" sprekende taaltrainers: aandacht voor taal én cultuur! Taalcursussen gebaseerd op jouw persoonlijke leerdoelen De cursusinhoud en lesmaterialen zijn …
Individuele Taaltraining Portugees - Compact
Op maat gemaakte lessen die aansluiten op jouw leerbehoeften, gegeven door "native" sprekende taaltrainers: aandacht voor taal én cultuur! Taalcursussen gebaseerd op jouw persoonlijke leerdoelen De cursusinhoud en lesmaterialen zijn …
Individuele Taaltraining Portugees - Sprint
Op maat gemaakte lessen die aansluiten op jouw leerbehoeften, gegeven door "native" sprekende taaltrainers: aandacht voor taal én cultuur! Sprint: onderdompeling in de taal! Taalcursussen gebaseerd op jouw persoonlijke leerdoelen …
Individuele Taaltraining Portugees - Total Immersion
Op maat gemaakte lessen die aansluiten op jouw leerbehoeften, gegeven door "native" sprekende taaltrainers: aandacht voor taal én cultuur! Total Immersion: volledige onderdompeling in de taal! Taalcursussen gebaseerd op jouw …
Meer opleidingen Docent Portugees

Weet je nog niet of je Docent Portugees wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Docent Portugees of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen
Netwerk Docent Portugees

Met wie werkt een Docent Portugees samen? 

Het netwerk van de docent Portugees bestaat uit zijn leerlingen/studenten, de directeur van de school en zijn collega's.


  • Leerlingen/studenten
  • Directeur van de school
  • Collega's
Docent Portugees


Organisaties waar een Docent Portugees werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Docent Portugees meestal werkt.

Waar werkt een Docent Portugees?

De docent Portugees werkt op een school en geeft les aan klassen op het volwassenenonderwijs of aan MBO of HBO klassen. Ook kan de docent Portugees freelance cursussen/lessen/workshops Portugees geven.

Meer weten over werken in de Onderwijs & Training?

Bekijk werken in Onderwijs & Training

Best beoordeelde werkgevers Docent Portugees

Waar kun je het beste werken als Docent Portugees? Hieronder vind je de best door de Docent Portugees beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Docent Portugees.

Competenties, Skills en Vaardigheden Docent Portugees:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Docent Portugees.

Welke competenties heeft een Docent Portugees nodig?

Een Docent Portugees heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Docent Portugees

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Docent Portugees passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Docent Portugees nodig? 

De docent Portugees is een gever. Hij geeft zijn kennis en visie op het gebied van het vak Portugees over op zijn leerlingen/studenten en geeft ze waar nodig individuele begeleiding, tips en adviezen. Ook is de docent Portugees een waarnemer. Hij let goed op de studievoortgang en studieontwikkeling van zijn leerlingen/studenten, spreekt hier met ze over en houdt hun tempo van werken en tempo van ontwikkeling nauwgezet bij om ze zo optimaal mogelijk te kunnen begeleiden.

Bekijk de persoonstypen voor Docent Portugees


Gever


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Docent Portugees

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Docent Portugees

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Docent Portugees

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Docent Portugees

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Docent Portugees dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Docent Portugees belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Docent Portugees. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Docent Portugees iets voor je?

Zou je graag Docent Portugees willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Docent Portugees bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Docent Portugees

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar