Docent privaatrecht Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Docent privaatrecht? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep docent privaatrecht. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je docent privaatrecht wordt.

 

Wat is een Docent privaatrecht?

De docent privaatrecht geeft les in het vak privaatrecht.

De docent privaatrecht geeft les op een MBO of HBO opleiding in de richting rechten of een andere soortgelijke juridische opleiding. De docent privaatrecht geeft theorieles over alle facetten van het vak privaatrecht. De docent privaatrecht geeft zijn leerlingen/studenten les over hoe burgers met elkaar om moeten gaan en hoe dit beschreven staat in het burgerlijk wetboek en geeft ook les in bijvoorbeeld Europees privaatrecht. De voornaamste taak van de docent privaatrecht is zijn kennis en visie op het gebied van privaatrecht overbrengen op zijn leerlingen/studenten zodat zij deze kennis mee kunnen nemen naar hun toekomstige beroep binnen de juridische sector.

De docent privaatrecht ontwikkelt over het algemeen met behulp van bestaand lesmateriaal zijn eigen lesmateriaal en geeft zijn leerlingen/studenten opdrachten, huiswerk, toetsen en tentamens die hij vervolgens nakijkt, bespreekt en becijfert. De docent privaatrecht kijkt naar aanleiding van deze resultaten naar de studievoortgang en ontwikkeling van zijn leerlingen/studenten, bespreekt deze met ze en geeft ze waar nodig individuele begeleiding.

De docent privaatrecht heeft zelf verstand van het vak privaatrecht en de juridische sector en weet zijn kennis op een interessante, begrijpelijke en educatieve manier op zijn leerlingen/studenten over te brengen. Daarnaast durft hij ook streng op te treden wanneer een leerling/student zich niet goed gedraagt om de orde in de klas te bewaren.

Naast zijn werkzaamheden in de klas zal de docent privaatrecht ook aanwezig zijn tijdens vergaderingen met collega's (waarin de opleiding, de leerlingen/studenten en de school worden besproken) en gaat hij op stagebezoek bij het bedrijf waar zijn studenten stage lopen tijdens de stageperiode.Wil je werken als Docent privaatrecht?

Werk je al als Docent privaatrecht en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Docent privaatrecht worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Docent privaatrecht, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Docent privaatrecht in één oogopslag

Sector:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Leerlingen/studenten
 • Collega's
 • Directeur van de school
 • Mensen uit het vak en stagebegeleiders
 • Ouders van leerlingen/studenten

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1500 tot €2200

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Docent privaatrecht

Wat verdient een Docent privaatrecht?

Het salaris van de docent privaatrecht ligt tussen de €1500,- en €2200,- bruto per maand, afhankelijk van de school waar hij werkzaam is en het aantal jaren werkervaring.

Salarisschaal Docent privaatrecht

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Docent privaatrecht

Er zijn geen vacatures Docent privaatrecht aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Docent privaatrecht in werkt.

Meer weten over de sector waar een Docent privaatrecht in werkt

Bekijk werken in Onderwijs

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Docent privaatrecht

Wat is de toekomst van Docent privaatrecht?

Het arbeidsmarktperspectief voor de docent privaatrecht is gemiddeld. Er is voldoende werkgelegenheid op de verschillende MBO en HBO opleidingen voor de docent privaatrecht met relevante werkervaring of relevante diploma's.

Daarnaast kan de docent privaatrecht doorgroeien binnen het onderwijs door naast zijn werkzaamheden in de klas ook een mentorrol op zich te nemen of kan hij nog een studie volgen/doorleren en vervolgens ook les op een Hogeschool privaatrecht gaan geven.

Baankans Docent privaatrecht

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Docent privaatrecht worden: Opleidingen tot Docent privaatrecht

Wil je docent privaatrecht worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Docent privaatrecht? 

De docent privaatrecht heeft een opleiding ''Arbeidsrecht'', ''Bedrijfsrecht'', ''Nederlands Recht'' of een andere soortgelijke juridische opleiding gevolgd (WO, vierjarig) en is na het behalen van een onderwijsbevoegdheid of na praktijkervaring les gaan geven.

De 5 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Docent privaatrecht

Internationale verhaalsmogelijkheden & asset tracing bij faillissementsfraude
Tijdens deze bijeenkomst staan de internationale verhaalsmogelijkheden in geval van faillissementsfraude centraal. Allereerst worden de civielrechtelijke mogelijkheden van (het vinden van) verhaal voor aansprakelijkheidsvorderingen op de fraudeur (asset tracing en …
Actualiteiten BPR deel II november
De (sub) onderwerpen worden t.z.t. bekend gemaakt Sprekers mr. A.V.T. de Bie senior raadsheer in het hof Amsterdam, parttime docent privaatrecht aan de Universiteit van Amsterdam Over AvdR Webinars Op …
Actualiteiten BPR deel I november
De (sub) onderwerpen worden t.z.t. bekend gemaakt Sprekers mr. A.V.T. de Bie senior raadsheer in het hof Amsterdam, parttime docent privaatrecht aan de Universiteit van Amsterdam Over AvdR Webinars Op …
Internationale bevoegdheden van de curator & asset tracing
Tijdens deze bijeenkomst staan de internationale verhaalsmogelijkheden in geval van faillissementsfraude centraal. Allereerst worden de civielrechtelijke mogelijkheden van (het vinden van) verhaal voor aansprakelijkheidsvorderingen op de fraudeur (asset tracing en …
Masterclass aanbestedingsrecht II: Motivering van de gunningsbeslissing
Dinsdag 13 oktober 2020Titel: Motivering van de gunningsbeslissing.Inhoud van deze masterclass volgt. Programma13.30-14.00 uur: Ontvangst met koffie en thee 14.00-16.30 uur: College 16.30-17.00 uur: Borrel CursusleidingProf. mr. …
Meer opleidingen Docent privaatrecht

Weet je nog niet of je Docent privaatrecht wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Docent privaatrecht of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen
Netwerk Docent privaatrecht

Met wie werkt een Docent privaatrecht samen? 

Het netwerk van de docent privaatrecht bestaat uit zijn leerlingen/studenten, zijn collega's, de directeur van de school, mensen uit het vak die op school komen spreken, ouders van leerlingen/studenten tijdens ouderavonden en de stagebegeleiders op stagebedrijven waar zijn leerlingen/studenten stage lopen.


 • Leerlingen/studenten
 • Collega's
 • Directeur van de school
 • Mensen uit het vak en stagebegeleiders
 • Ouders van leerlingen/studenten
Docent privaatrecht


Organisaties waar een Docent privaatrecht werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Docent privaatrecht meestal werkt.

Waar werkt een Docent privaatrecht?

De docent privaatrecht werkt op een MBO of HBO opleiding op een school.

Meer weten over werken in de Juridisch?

Bekijk werken in Juridisch

Best beoordeelde werkgevers Docent privaatrecht

Waar kun je het beste werken als Docent privaatrecht? Hieronder vind je de best door de Docent privaatrecht beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Docent privaatrecht.

Competenties, Skills en Vaardigheden Docent privaatrecht:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Docent privaatrecht.

Welke competenties heeft een Docent privaatrecht nodig?

Een Docent privaatrecht heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Docent privaatrecht

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Docent privaatrecht passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Docent privaatrecht nodig? 

De docent privaatrecht is een waarnemer. Hij let goed op de ontwikkelingen binnen de maatschappij om dit te verwerken in zijn lesmateriaal en let daarnaast goed op de studievoortgang en ontwikkeling van zijn leerlingen/studenten. Daarnaast is de docent privaatrecht een gever. Hij geeft zijn kennis op het gebied van privaatrecht over op zijn leerlingen/studenten en biedt en geeft ze waar nodig individuele begeleiding.

Bekijk de persoonstypen voor Docent privaatrecht


Gever


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Docent privaatrecht

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Docent privaatrecht

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Docent privaatrecht

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Docent privaatrecht

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Docent privaatrecht dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Docent privaatrecht belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Docent privaatrecht. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Docent privaatrecht iets voor je?

Zou je graag Docent privaatrecht willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Docent privaatrecht bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Docent privaatrecht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar