Docent rechtspsychologie Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Docent rechtspsychologie? Lees de functieomschrijving.

De docent rechtspsychologie geeft les in het vak rechtspsychologie.

De docent rechtspsychologie geeft les op een HBO opleiding in de richting rechten, rechtspsychologie, criminologie of een andere soortgelijke juridische opleiding. De docent rechtspsychologie geeft theorieles over alle facetten van het vak rechtspsychologie. In dit vak wordt de toepaste psychologie op het gebied van rechtspraak behandelt.

De docent rechtspsychologie ontwikkelt over het algemeen met behulp van bestaand lesmateriaal zijn eigen lesmateriaal of maakt gebruik van bestaand lesmateriaal en geeft zijn studenten opdrachten, huiswerk, toetsen en tentamens die hij vervolgens nakijkt, bespreekt en becijfert. De docent rechtspsychologie kijkt naar aanleiding van deze resultaten naar de studievoortgang en ontwikkeling van zijn studenten, bespreekt deze met ze en geeft ze waar nodig individuele begeleiding.

De docent rechtspsychologie heeft zelf verstand van het vak rechtspsychologie en de juridische sector en weet zijn kennis op een interessante, begrijpelijke en educatieve manier op zijn studenten over te brengen. Daarnaast durft hij ook streng op te treden wanneer een leerling/student zich niet goed gedraagt om de orde in de klas te bewaren.

Naast zijn werkzaamheden in de klas zal de docent rechtspsychologie ook aanwezig zijn tijdens vergaderingen met collega's (waarin de opleiding, de studenten en de school worden besproken) en gaat hij op stagebezoek bij het bedrijf waar zijn studenten stage lopen tijdens de stageperiode.

Wil je werken als Docent rechtspsychologie?

Werk je al als Docent rechtspsychologie en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Docent rechtspsychologie worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Docent rechtspsychologie, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Docent rechtspsychologie in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Studenten
 • Collega's
 • Directeur van de school
 • Mensen uit het vak
 • Stagebegeleiders

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1500 tot €2300

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Docent rechtspsychologie

Wat verdient een Docent rechtspsychologie?

Het salaris van de docent rechtspsychologie ligt tussen de €1500,- en €2300,- bruto per maand, afhankelijk van de school waar hij werkzaam is en het aantal jaren werkervaring.

Salarisschaal Docent rechtspsychologie

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Docent rechtspsychologie

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Docent rechtspsychologie

Hoe goed is de toekomst voor de Docent rechtspsychologie? 

Het arbeidsmarktperspectief voor de docent rechtspsychologie is gemiddeld. Er is voldoende werkgelegenheid op de verschillende HBO opleidingen voor de docent rechtspsychologie met relevante werkervaring of relevante diploma's.

Daarnaast kan de docent rechtspsychologie doorgroeien binnen het onderwijs door naast zijn werkzaamheden in de klas ook een mentorrol op zich te nemen of kan hij nog een studie volgen/doorleren en vervolgens ook les op een Hogeschool rechtspsychologie gaan geven.

Baankans Docent rechtspsychologie

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Docent rechtspsychologie worden: Opleidingen tot Docent rechtspsychologie

Hoe word je een Docent rechtspsychologie? 

De docent rechtspsychologie heeft een opleiding ''Rechtspsychologie'', ''Criminologie'' ''Bedrijfsrecht'', ''Nederlands Recht'' of een andere soortgelijke juridische opleiding gevolgd (WO, vierjarig) en is na het behalen van een onderwijsbevoegdheid of na praktijkervaring les gaan geven.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Docent rechtspsychologie

Meer opleidingen Docent rechtspsychologie

Weet je nog niet of je Docent rechtspsychologie wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Docent rechtspsychologie of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Docent rechtspsychologie

Met wie werkt een Docent rechtspsychologie samen? 

Het netwerk van de docent rechtspsychologie bestaat uit zijn studenten, zijn collega's, de directeur van de school, mensen uit het vak die op school komen spreken en de stagebegeleiders op stagebedrijven waar zijn studenten stage lopen.


 • Studenten
 • Collega's
 • Directeur van de school
 • Mensen uit het vak
 • Stagebegeleiders
Docent rechtspsychologie


Organisaties waar een Docent rechtspsychologie werkzaam is

Waar werkt een Docent rechtspsychologie meestal? 

De docent rechtspsychologie werkt op een MBO of HBO opleiding op een school.

Meer weten over werken in de Onderwijs & Training?

Bekijk werken in Onderwijs & Training

Best beoordeelde werkgevers Docent rechtspsychologie

Waar kun je het beste werken als Docent rechtspsychologie? Hieronder vindt je de best door de Docent rechtspsychologie beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Docent rechtspsychologie.

Competenties, Skills en Vaardigheden Docent rechtspsychologie:

Welke competenties heeft een een Docent rechtspsychologie nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Docent rechtspsychologie

Wat voor persoonlijkheid heb je als Docent rechtspsychologie nodig? 

De docent rechtspsychologie is een waarnemer. Hij let goed op de ontwikkelingen binnen de maatschappij om dit te verwerken in zijn lesmateriaal en let daarnaast goed op de studievoortgang en ontwikkeling van zijn studenten. Daarnaast is de docent rechtspsychologie een gever. Hij geeft zijn kennis op het gebied van rechtspsychologie over op zijn studenten en biedt en geeft ze waar nodig individuele begeleiding.

Bekijk de persoonstypen voor Docent rechtspsychologieInterview met een Docent rechtspsychologie

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Docent rechtspsychologie

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Docent rechtspsychologie

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Docent rechtspsychologie

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Docent rechtspsychologie dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Docent rechtspsychologie belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Docent rechtspsychologie. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Docent rechtspsychologie iets voor je?

Zou je graag Docent rechtspsychologie willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Docent rechtspsychologie bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Docent rechtspsychologie

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar